مبتلایان به کووید-۱۹ دچار اختلالات شناختی و رفتاری بلندمدت میشوند
مطالعهای جدید که در هفتمین کنگرهی آکادمی عصب شناسی اروپا(EAN) ارائه شده نشان میدهد افراد مبتلا به کووید-۱۹ دو ماه پس از مرخص شدن از بیمارستان دچار مشکلات شناختی و رفتاری میشوند.
به گزارش ایسنا و به نقل از یورک آلرت، مشکلات حافظه، آگاهی فضایی(توانایی فرد در آگاهی از موقعیت اشیاء موجود در فضا و موقعیت بدن در رابطه با آنها) و پردازش اطلاعات از جمله مواردی هستند که تصور میشود در نتیجهی ابتلا به کووید-۱۹ هشت هفته پس از بروز بیماری به وجود آمده است.
در این تحقیقات مشخص شد که از هر پنج بیمار یک نفر به اختلال اضطراب پس از سانحه(PTSD) دچار شده است و ۱۶ درصد از این افراد نشانههایی از افسردگی بروز دادند.
این مطالعه در ایتالیا انجام شده است و در آن دو ماه پس از بروز علائم بیماری تواناییهای عصبی شناختی افراد آزمایش و از آنها اسکن مغزی گرفته شد.
بیش از ۵۰ درصد بیماران اختلالات شناختی را تجربه کردند. ۱۶ درصد آنها مشکلاتی در کارکردهای اجرایی از جمله اختلال در حافظه کوتاه مدت، تفکر انعطاف پذیر(قابلیت تفکر همزمان در مورد مفاهیم چندگانه) و پردازش اطلاعات تجربه کردند. شش درصد افراد در درک عمق و فضاها مشکل داشتند و شش درصد دچار حافظهی ضعیف شدند. ۲۵ درصد افراد نیز ترکیبی از همهی این موارد را بروز دادند.
مشکلات شناختی و روانشناختی در بیماران جوان شدیدتر بود و بخش عمدهای از بیماران زیر ۵۰ سال اختلالاتی در کارکردهای اجرایی بروز دادند.
به طور کلی شدت آسیب شدید مجاری تنفسی با اختلال در عملکرد اجرایی فرد ارتباط داشت.
بررسی این افراد به مدت ۱۰ ماه پس از ابتلا به بیماری کاهش این اختلالات شناختی از ۵۳ به ۳۵ درصد را نشان داد اما اضطراب پس از حادثه و نشانههایی از افسردگی همچنان در آنها وجود داشت.
پروفسور ماسیمو فیلیپی(Massimo Filippi) از موسسه علمی و دانشگاه “Vita-Salute San Raffaele” در میلان ایتالیا میگوید: مطالعات ارتباط میان کووید-۱۹ و اختلالات شناختی و رفتاری قابل توجهی را نشان میدهد که چند ماه پس از بهبود بیماری باقی میمانند.
در این مطالعه هیچگونه ارتباطی میان این اختلالات و حجم مغز مشاهده نشده است.
منبع:ایسنا