رییس کل دادگستری استان خراسان جنوبی گفت: براساس مصوبات ستاد کنترل مجرمان حرفهای و سابقهدار، این افراد پس از آزادی نیز تحت کنترل و نظارت قرار میگیرند تا زمینه ایجاد امنیت بیشتر را برای شهروندان فراهم کنیم.
حجت الاسلام ابراهیم حمیدی، روز گذشته ۶ آبان در اولین جلسه کارگروه اجرای مصوبات ستاد کنترل مجرمان حرفهای و سابقهدار و بررسی اقدامات صورت گرفته، با اشاره به دستورالعمل کنترل مجرمان حرفهای و سابقهدار افزود: مجرمان به سه بخش تقسیم میشوند که برای کنترل هرکدام راهکارهای قانونی خودش باید انجام شود و آن سه بخش شامل مجرمان سابقهدار، حرفهای و خطرناک است.
به گزارش ایسنا، وی اظهار کرد: برای اینکه بتوانیم با راهکار مناسب و قانونی مؤثر با مجرمان برخورد کنیم، لازم است مجرمان پس از شناسایی از حیث ارتکاب جرم در سامانهای ثبت شوند و بانک اطلاعاتی دقیق و کاملی از آنان در دسترس باشد تا مقدور باشد کنترلهای لازم صورت گیرد.
رییس کل دادگستری خراسان جنوبی گفت: زمانی که مجرم از زندان آزاد شود نیز باید تحت کنترل و نظارت در جامعه باشد چرا که کنترل این افراد در جامعه بعد از آزادی آنان باعث امنیت بیشتر در جامعه میشود.
وی افزود: مجرمان سابقهدار دارای جرائم مختلف از قبیل قتل عمد، سرقت مسلحانه، نزاعهای بزرگ و دستهجمعی هستند و جرائم و تخلفات متعددی در سوابقشان دارند که باید تحت کنترل و نظارت باشند.
حمیدی گفت: مجرم سابقهدار یک فقره جرم به بالا، مجرم حرفهای سه فقره جرم و مجرم خطرناک دارای سوابق روحی و اخلاقی هستند که برای کنترل هر کدام از این افراد باید برنامهریزی درست و دقیقی صورت گیرد تا هم امنیت جامعه فراهم و هم شخص مجرم متنبه شود و بداند که تحت نظارت و کنترل است.
وی از مسئولان حاضر در جلسه خواست با تعامل و همکاری مستمر به ایجاد یک بانک اطلاعاتی دقیق از مشخصات مجرمان اعم از مشخصات سجلی دقیق، اسامی مستعار و سوابق جرائمی که مرتکب شدهاند و نیز اقدامات قانونی و قضایی که صورت گرفته است، اقدام کنند تا به سوابق مجرمان در آن بانک یا سامانه توسط مراجع ذیربط دسترسی راحت و سریع باشد.
رییس دستگاه قضا خراسان جنوبی گفت: لازم است برای کسب اطلاع از وضعیت مجرمان خطرناک و حرفهای از گزارشهای موثق مردمی نیز استفاده شود و پس از ارزیابی آنها در سامانههای الکترونیکی به ثبت برسد.
وی ادامه داد: هدف از برگزاری جلسات کارگروه این است افرادی که در جامعه مرتکب جرائم سازمانیافته یا جرائم خطرناک میشوند، شناسایی شوند و مورد نظارت و پایش قرار گیرند بنابراین این افراد حتی بعد از اینکه از زندان آزاد شوند و در جامعه قرار میگیرند نیاز به نظارت و کنترل دارند که در این جلسات و کارگروهها این افراد را مورد شناسایی قرار میدهیم و در سامانهای که در قوه قضاییه وجود دارد اسامی آنها ثبت میشود و در اختیار دستگاههای قضایی و ضابطین قرار میگیرد.
حمیدی گفت: برای اینکه مجرمان کنترل شوند و در آینده مرتکب جرم جدید نشوند، نیازمند یکسری اقدامات محدودکننده است که در این کارگروه مورد بحث و تبادل نظر قرار میگیرد و امیدواریم با کنترل کردن این افراد طبق دستورالعمل شرح وظایف بتوانیم زمینه ایجاد امنیت بیشتر را برای شهروندان در سطح استان فراهم کنیم.
وی افزود: ممکن است افرادی مرتکب جرم نشده باشند اما استعداد ارتکاب جرم را دارند و مستعد این هستند که در آینده مرتکب جرم شوند لذا قرار شد این افراد هم شناسایی و در سامانه ثبت شوند که در صورت نیاز احضار و توجیهات لازم به آنها ارائه شود و پیشگیری صورت گیرد.
رییس کل دادگستری خراسان جنوبی بیان کرد: تاکنون در استان خراسان جنوبی حدود ۲۰۰ نفر از این افراد در سامانه ثبت شدهاند و با اطلاعاتی که از زندان گرفتیم و اطلاعاتی که از قوه قضاییه بوده یا ضابطین داشتند افرادی بودند که احساس شده نیاز به کنترل و نظارت دارند.
وی گفت: این کار ادامه دارد و امیدواریم به نحوی برنامهریزی کنیم که کنترل و نظارت بر آن افراد و مجرمان حرفهای یا سابقهدار در استان انجام شود و نگرانی مردم در زمینه سرقتها و هم موارد امنیتی که در استان ممکن است رخ دهد را برطرف کنیم.
اولین نشست کارگروه کنترل مجرمان حرفهای و سابقهدار به ریاست رییس کل دادگستری خراسان جنوبی و با حضور دادستان مرکز استان، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری، معاون آمار و فناوری اطلاعات دادگستری استان و نمایندگان دستگاههای انتظامی و امنیتی برگزار و در پایان مقرر شد این کارگروه بهصورت مستمر و با جدیت در مرکز استان همچنین در تمامی شهرستانها تشکیل و جلسات آن برگزار شود.
منبع: ايسنا