مجلس ترکیه مصونیت پارلمانی نمایندگان طرفدار کُردها را لغو میکند
مجلس ترکیه در چهارچوب فشار بر اصلیترین گروه سیاسی طرفدار کُردها، قصد دارد مصونیت قضایی پارلمانی چند نماینده اپوزیسیون را که پرونده تحقیق درباره آنها گشوده شده، لغو کند.
به گزارش ایسنا، به نقل از آناتولی، مصطفی شنتوپ، رئیس پارلمان این کشور روز چهارشنبه ۲۴ فوریه (۶ اسفند) گفت: «تا دیشب ۳۲ درخواست لغو مصونیت پارلمانی وصول شده است.»
شنتوپ بدون اعلام شمار دقیق و نوع گرایش سیاسی این نمایندگان گفت که گروهی از آنها از حزب دموکراتیک خلقها هستند.
هم اکنون بیشتر کرسیهای مجلس ترکیه در دست عدالت و توسعه، حزب اسلامگرای متبوع رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری و متحدان ملیگرای اوست.
دادسرای ترکیه هفته گذشته از ارائه درخواست برای لغو مصونیت پارلمانی ۹ نماینده مجلس از حزب دموکراتیک خلقها خبر داده بود. مقامات قضایی ترکیه برای بررسی نقش این افراد در اعتراضات خشونتبار سال ۲۰۱۴ میلادی علیه محاصره شهر کردنشین کوبانی در شمال سوریه به دست داعش، پرونده تحقیق تشکیل دادهاند.
دادسرای ترکیه میگوید این نمایندگان که در زمان آن اعتراضات، عضو کمیته اجرایی مرکزی حزب دموکراتیک خلقها بودهاند، به همراه پروین بلدان، نایب رئیس این حزب، تحریک به خشونت کردهاند.
به نقل از یورونیوز، کشته شدن ۱۳ نفر از جمله ۱۲ تبعه ترکیه در عراق که در گروگان حزب کارگران کردستان، پکک، بودند، سبب افزایش فشار بر گروههای طرفدار حقوق کردها در ترکیه، به ویژه حزب دموکراتیک خلقها شد. حدود ۱۰ روز پیش، ترکیه اعلام کرد اجساد ۱۳ شهروند این کشور را که پیشتر به دست شبه نظامیان کرد ربوده شده بودند، در شمال عراق پیدا کرده است.
دولت آنکارا و متحدان غربیاش پکک را گروه «تروریستی» میداند. ترکیه حزب دموکراتیک خلقها را نیز «ویترین سیاسی پکک» خوانده است.
حزب دموکراتیک خلقها اتهامها علیه خود را رد کرده و میگوید که به دلیل مخالفت جدی با سیاستهای رئیس جمهوری، قربانی فشار و سرکوب شده است.
این حزب سالهاست که زیر فشار شدید قدرت حاکم ترکیه قرار دارد. چهره سرشناس این حزب یعنی صلاحالدین دمیرتاش که در انتخابات قبلی ریاست جمهوری رقیب اردوغان بود، از سال ۲۰۱۶ در زندان به سر میبرد.
انتهای پیام
منبع:ایسنا