مخالفت با سه درصد از متقاضیان راهاندازی صنایع در استان مرکزی
ایسنا/مرکزی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مرکزی گفت: در سال جاری با ۳ درصد از افرادی که تقاضای راه اندازی یک واحد صنعتی را داشتند مخالفت شد که دلایل این مخالفت ها قطعا منطقی بوده است.
سعید فرخی ۱۲ اسفندماه در بیست و دومین همایش ملی واحدهای صنعتی، معدنی و خدماتی سبز با بیان اینکه توسعه پایدار دارای دو رکن اساسی است، افزود: حداکثرسازی رفاه اجتماعی و حفظ منابع و داشته های زیست محیطی و منابع طبیعی برای نسل های آینده از ارکان توسعه پایدار است و مسلما تجمیع این دو رکن کار دشواری خواهد بود.
وی تصریح کرد: صنعتگر ملزم است که در کنار انجام بهترین تولید با کمترین قیمت، سعی کند که از میراث آیندگان حراست کند و تحقق این امر سخت و هزینه های مترتب در این راستا نیز بسیار است.
فرخی با بیان اینکه در استان مرکزی نوع نگرش به وضعیت صنعت و صدور مجوزها منطقی و معقول و همراه با حس همکاری است، بیان کرد: در سال جاری با سه درصد از افرادی که تقاضای راه اندازی یک واحد صنعتی را داشتند مخالفت شده است که دلایل این مخالفت قطعا منطقی بوده و با اصلاحاتی می توانند مجدد تقاضا را مطرح کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مرکزی با اشاره به تلاش صنعتگران و تولیدکنندگان که در جنگ اقتصادی مجاهدانه پای کار هستند و برای کشور به مانند رزمندگان هشت سال دفاع مقدس می جنگند، گفت: تولیدکنندگان تلاش دارند که اقتصاد کشور در این دوران پویا باشد و در کنار آن نسبت به سبز بودن صنعت خود اهتمام دارند و هزینه می کنند چراکه می دانند منافع کوتاه مدت را باید با منافع بلندمدت خود و فرزندان و آیندگان معاوضه کنند.
به گزارش ایسنا، در این جلسه مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی، تصریح کرد: امسال در حوزه انتخاب واحدهای سبز برتر، از مجموع ۹ واحد برگزیده کشور، 2 واحد مربوط به استان مرکزی است و شامل شهرداری مهاجران به عنوان واحدخدماتی سبز و شرکت صنعتی گام اراک می شود و شرکت سیمان عمران انارک، شرکت نفت پاسارگاد و نیروگاه رودشور نیز به عنوان صنعت سبز شناخته شده اند.
رضا میرزایی بیان کرد: همه کشورها به صنایع سبز و متعهد به مسائل زیست محیطی اهمیت می دهند و در این راستا ایران ۲۲ سال است که تجلیل از صنایع سبز را در دستور کار خود قرار داده است به طوری که فعالیت های یک ساله صنایع در راستای محیط زیست و عملکردها بررسی می شود و واحدهایی که رفع آلایندگی آب، هوا، خاک و رعایت شاخص های زیست محیطی داشته باشند برگزیده شناخته می شوند.
وی با بیان اینکه برخی از صنایع مانند نیروگاه رودشور در سطح بین المللی جزو صنایع سبز محسوب می شوند، گفت: یک نیروگاه طبق قانون هوای پاک مجاز است تا ۲۰۰ PPM آلایندگی را تولید کند، اما برخی از نیروگاه ها مانند نیروگاه رودشور فراتر از این قانون عمل کرده است و تنها ۵ PPM آلودگی وارد محیط می کند.
میرزایی با اشاره به اینکه تلاش بر این است که هر ساله تعداد واحدهای صنعتی سبز افزایش یابد، گفت: در استان مرکزی واحدهای شاخصی فعالند و طی چند سال اخیر پتروشیمی شازند جزو صنایع آلاینده نیست. برنامه خوبی هم برای ایرالکو در نظر گرفته شده است که با تحقق این برنامه ها امیدواریم صنایع آلاینده به صنایع پاک تبدیل شوند چراکه ممکن است عوارض آلایندگی نتواند به کنترل و کاهش آلایندگی ها کمک کند، به همین دلیل بهتر است که آلایندگی ها از مبدا کنترل شوند.
انتهای پیام
منبع:ایسنا