اخبار 24

مدیریت همگانی راهکار جلوگیری از تعدی به جنگل و مرتع است

مدیریت همگانی راهکار جلوگیری از تعدی به جنگل و مرتع است

ایسنا/فارس استاندار فارس، مدیریت همگانی و استفاده از نیروهای متخصص و نخبه را راه‌حلی کاربردی برای جلوگیری از تعدی به حوزه جنگل و مراتع ذکر کرد.

عنایت‌الله رحیمی یکشنبه ٢٤ اسفند در آیین رونمایی از طرح هنگ امداد طبیعت و افتتاح واحد مدیریت فناوری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس، بیان کرد: منابع طبیعی و محیط زیست بستر حیات انسان است.

او چگونگی وضعیت منابع طبیعی و محیط زیست را یکی از شاخص‌های اصلی در زمینه توسعه پایدار ذکر و خاطرنشات کرد: معنای دقیق و درست توسعه پایدار منطبق بر محیط زیست و منابع طبیعی در گستره وسیع تر است.

استاندار فارس تاکید کرد: اگر می‌خواهیم سرزمینی پیشرو، بالنده و رو به رشد داشته باشیم قطعا توجه به منابع طبیعی و محیط زیست یکی از اولویت‌های اساسی ما خواهد بود.

رحیمی با بیان اینکه فرصت‌های خوبی به ویژه در فارس در حوزه منابع طبیعی اعم از جنگل و مرتع داریم، گفت: اولین ویژگی منابع طبیعی ما این است که وسیع ترین جنگل‌های کشور با گونه‌های مختلف در اختیار داریم و همچنین حائز و رتبه دوم و سوم مراتع با وسعتی قابل توجه هستیم.

او در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه فرهنگ حفاظت از جنگل به عنوان یک ثواب در اعتقادات و فرهنگ دینی ما مطرح است و حفظ مراتع و جنگل به عنوان یک خدمت بزرگ برای انسان و انسانیت و هم‌وطنان تلقی می‌شود، اظهار کرد: ممکن است که استثناهایی هم باشد اما واقعیت این است که نسل گذشته و امروز ما هنوز هم برای آب و جنگل احترام قائل است.

استاندار فارس عنوان کرد: اگر به بهره برداران سختکوشی که بر مبنای تجربه توانسته‌اند محافظ جنگل و مراتع ما در گروههای عشایری و … باشند، آموزش داده شود، خود آنها سربازان خوبی برای حفاظت و نگهداری از این مراتع خواهند بود. اما اگر بهره‌برداران بی مبالاتی کنند و در خصوص مضرات قطع جنگل و از بین بردن گونه توجیه نشوند، می‌توانند این فرصت را به چالش هم بدل کنند.

رحیمی با اشاره به قرارگیری فارس در یک منطقه گرم و خشک و تداوم خشکسالی‌ها در سال زراعی جاری، گفت: آتش سوزی، خشکسالی و استفاده بی رویه از سرزمین، چالش‌های بزرگی برای جنگل و مراتع ما هستند.

استاندار فارس با تاکید بر این نکته که باید بارگذاری روی محیط، متناسب با توان اکولوژیکی آن منطقه باشد و بیش از اندازه بودن این مهم موجب بروز مشکل در محدوده خواهد شد، گفت: بیماری‌ها و آفات، تعرض و تصرفات به منابع طبیعی، بیابان‌زایی، آلودگی جنگل و مرتع و معادن نیز می‌تواند تهدید کننده باشند.

رحیمی همچنین تاکید کرد: باید به سمت کاشت جنگل و درختکاری‌هایی که بتوان از محصول آن استفاده کرد، برویم.

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *