مراقبت هایی که جلوی کلاهبرداری ها را می گیرد
ایسنا/قم رئیس پلیس فتا استان قم گفت: ویشینگ ( Vishing ) یک عمل کلاهبردارانه است که در آن کلاهبردار با استفاده از ترفندهای مهندسی اجتماعی و از طریق تماس تلفنی، اقدام به جمعآوری اطلاعات شخصی و مالی شهروندان میکنند، در این نوع کلاهبرداری، شیادان و مجرمان عموماً با استفاده از اعتماد مردم به تلفنهای ثابت که به نام سازمان یا شخص ثبتشده است، اقدام به جلب اعتماد و کلاهبرداری از آنها میکنند.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه خبری پلیس، سرهنگ علی موالی، رئیس پلیس فتا استان قم، عنوان کرد: اصولاً در روشهای مهندسی اجتماعی ایجاد جذابیت و در مرحله بعد ایجاد اعتماد کاذب باعث میشود تمایلات و گرایشهایی مثل کنجکاوی افراد تحریک شود و افراد اطلاعات حساسی مثل اطلاعات کارتهای بانکی یا رمزهای عبور خود را از طریق تلفن در اختیار کلاهبرداران قرار دهند.
وی افزود: ویشینگ ( Vishing ) یک عمل کلاهبردارانه است که در آن کلاهبردار با استفاده از ترفندهای مهندسی اجتماعی و از طریق تماس تلفنی، اقدام به جمعآوری اطلاعات شخصی و مالی شهروندان میکنند، در این نوع کلاهبرداری، شیادان و مجرمان عموماً با استفاده از اعتماد مردم به تلفنهای ثابت که به نام سازمان یا شخص ثبتشده است، اقدام به جلب اعتماد و کلاهبرداری از آنها میکنند، مهمترین هدف ویشینگ ( Vishing ) سرقت اطلاعات کارتبانکی و یا اطلاعات هویتی افراد است.
رئیس پلیس فتا استان قم با اشاره به اینکه یکی از سریعترین و ارزانترین روشهای جمعآوری اطلاعات تخلیه تلفنی است، گفت: برخی افراد با تقلید صدا، غصب عنوان مراکز دولتی و موجه، پوششهای شغلی مختلف و ترفندهای بسیار جالبی اقدام به کسب اطلاعات از دیگران میکنند.
وی بیان کرد: حتی برخی افراد حرفهای نیز ممکن است فریبخورده و ناخواسته اطلاعات ارزشمندی را در اختیار تماسگیرنده قرار دهند؛ پس هرگز به مکالمات تلفنی افراد ناشناس اعتماد نکنید.
سرهنگ موالی به کاربران توصیه کرد: از نصب برنامهها از منابع نامعتبر و شبکههای اجتماعی که از آنها اطلاعات شخصی را میخواهد، خودداری کنند و در صورت اطلاع از هرگونه فعالیت مجرمانه در فضای مجازی یا پیامرسانهای موبایلی موضوع را از طریق نشانی پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir بخش ارتباطات مردمی گزارش کنند.
منبع:ایسنا