اخبار 15

مردم اگر موازین قطع زنجیره را رعایت نکنند تعداد مبتلایان دو برابر می شود

مردم اگر موازین قطع زنجیره را رعایت نکنند تعداد مبتلایان دو برابر می شود

ایسنا/کردستان معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با اشاره به اینکه اگر مردم موازین قطع زنجیره را رعایت نکنند در طی پنج روز تعداد مبتلایان دو برابر خواهد شد، افزود: کاهش شیب اپیدمی به این معنی نیست که با بهبود وضعیت کنترل بیماری روال زندگی عادی بشود بلکه باید باثبات‌تر و باانگیزه بیشتر در جهت رفتارهای پیشگیرانه اقدام کنیم.

ابراهیم قادری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه کرونا ویروس در تمام جهان شیوع پیداکرده است و حتی پیشرفته‌ترین ممالک دنیا هم با این بیماری دست‌وپنجه نرم می‌کنند، اظهار کرد: کشور ما نیز در حال حاضر درگیر این بیماری شده و تقریباً تمام امور عادی مردم را مختل کرده است.

وی به درصد کشندگی در محاسبات دانشمندان در چند ماه پیش اشاره کرد و افزود: قبلاً تخمین‌های دانشمندان در مورد کشندگی بیماری کرونا دو تا سه درصد بوده اما بررسی‌های حاکی از درصد کشندگی بیشتر این بیماری است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، به آمار مربوط به بیماری اشاره و بیان کرد: در حال حاضر تعداد نمونه‌های گرفته‌شده ۶٢۴ مورد بوده که از این تعداد ٢٢٢ مورد مثبت قطعی و ٣٢۴ مورد منفی بوده‌اند و به ترتیب شهرستان‌های سقز، بانه، سنندج، قروه و بیجار بیشترین درگیری با این بیماری را داشته‌اند.

قادری با اشاره به قدرت مسری بودن کرونا ویروس، عنوان کرد: با رعایت کردن اصول خود مراقبتی و بهداشتی و حذف تجمعات و مراودات می‌توانیم در چند هفته روند شیوع اپیدمی را کنترل کنیم.

وی بابیان ثابت بودن شیب اپیدمی بیماری، تصریح کرد: خوشبختانه استان ما جزء 11 استانی است که با همکاری و رعایت هم استانی‌ها توانسته است که جهش شیب اپیدمی را ثابت نگه دارد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با اشاره به اینکه اگر مردم موازین قطع زنجیره را رعایت نکنند در طی پنج روز تعداد مبتلایان دو برابر خواهد شد، افزود: کاهش شیب اپیدمی به این معنی نیست که با بهبود وضعیت کنترل بیماری روال زندگی عادی بشود بلکه باید باثبات‌تر و باانگیزه بیشتر در جهت رفتارهای پیشگیرانه اقدام کنیم.

قادری با اشاره به اینکه راه‌های انتقال این بیماری تنفسی و از طریق تماس است و حتی یک تماس کوچک توسط فرد ناقل می‌تواند منجر به انتقال بیماری شود، گفت: ٧٠ تا ٨٠ درصد ناقلین بدون علامت هستند یا دارای علائم خفیف هستند به همین دلیل حتی‌الامکان در این مدت تا زمان قطع زنجیره انتقال به دیدار عزیزانمان بخصوص کسانی که بیماری‌های زمینه‌ای چون دیابت، فشارخون، بیماری تنفسی و قلبی و یا انواع سرطان رادارند نرویم چراکه بدن آن‌ها مقاومت مواجه با کرونا ویروس را ندارد.

وی خاطرنشان کرد: شست و شوی دست‌ها به مدت ٢٠ ثانیه بهترین ضدعفونی‌کننده است و از مردم می‌خواهیم به‌محض رسیدن به خانه لباس‌هایشان را تعویض و سپس دست‌هایشان را با آب و صابون بشویند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در پایان از پرستاران، پزشکان، مراقبین سلامت و بهورزان که هرکدام به نحوی درگیر کارهای مقابله و خدمت‌رسانی به مردم هستند نهایت تشکر و قدردانی را کرد و یادآور شد: با زحمات نیروهای بهداشتی درمانی تعداد مراجعین به بیمارستان کاهش پیداکرده و این در کنترل همه‌گیری مؤثر بوده است.

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *