مردم به آگاهی بیشتری نیاز دارند/ ابهام و سردرگمی مردم منجر به اخذ مواضع احساسی میشود
عضو هیات مدیره انجمن فیزیک ایران، در یادداشتی شیوه مواجهه گروههای اجتماعی و آحاد جامعه با کرونا ویروس را موضوعی مهم توصیف کرد.
به گزارش ایسنا، دکتر سیامک خادمی عضو هیات علمی دانشگاه زنجان و عضو هیات مدیره انجمن فیزیک ایران با پیوستن به پویش #علمی_شو کرسی یونسکو در ترویج علم، یادداشتی را با عنوان “سکوت جایز نیست مردم نیاز به آگاهی بیشتری دارند” منتشر کرد.
در این یادداشت آمده است:
“در این روزها که بیماری ناشی از ویروس کرونا به سرعت در جامعه در حال گسترش است، شیوه مواجهه گروههای اجتماعی و آحاد جامعه با این بیماری از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
همانگونه که در گروههای اجتماعی مشاهده میشود، ظاهرا تقابلی جدی بین برداشت های جامعه از علم و دین ایجاد شده است. البته این تقابل در سطح متخصصین و اندیشمندان موضوع جدیدی نیست و در تاریخ معاصر نیز به شکل های مختلف دیده شده و کتابهایی در این زمینه نگاشته شده است. اما زمانی که این تقابل از سطح اندیشه به سطح عملیاتی وارد میشود، در بطن جامعه موجب یک دوگانگی و ابهام در باورها و عکس العمل های جدی شده است. البته علل، ریشه ها و مبانی این تقابل در حوزه نظر قابل بررسی است.
اکنون این تقابل اندیشه ها از حوزه اندیشه ورزان حوزه و دانشگاه خارج شده و در بستر جامعه امروز به عنوان یک معضل اجتماعی با آن روبرو هستیم. تقابل این دو اندیشه که در میان افراد عادی جامعه ظهور یافته، متاسفانه نه مراکز و انجمن های علمی موضع گیری مشخص و شفافی ارائه داده اند و نه مراجع و مراکز مذهبی بصورت مشخص در این زمینه موضع گیری کرده اند. این امر موجب شده که این موضوع توسط افراد عادی جامعه در هاله ای از ابهام و سردرگمی مشاهده شود.
این ابهام و سردرگمی مردم منجر به اخذ مواضع احساسی و افراطی و گاهی توسعه شبه دین و شبه علم (به جای توسعه و ترویج علم و دین) شده است.
در این بین وظیفه مراکز و انجمن های علمی و مراکز و انجمن های مذهبی (که عملا مروج علم و دین بوده و دارای مقبولیت و مرجعیت بین مردم هستند)، بازبینی این موضوع با مراجعه به مبانی اندیشه های علمی و مذهبی و ارایه پاسخی روشنگرانه برای مردم مقدور است. امروز سکوت سازنده نیست و به تحکیم ساختارهای اجتماعی صدمه میزند. مردم نیاز به آگاهی بیشتری دارند”.
منبع:ایسنا