مردم تزریق دز دوم و سوم واکسیناسیون کرونا را به تاخیر نیندازند
ایسنا/مازندران سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت:مردم تزریق دز دوم و سوم واکسیناسیون کرونا را به تاخیر نیندازند.
قاسم اویس در جمع خبرنگاران با بیان اینکه براساس مصوبه ستاد ملی کرونا که ستادهای استانی موظف به اجرای برنامه های آن هستند قرار است تا مدارس از اواخر آذرماه سال جاری بازگشایی شود، گفت: بازگشایی مدارس منوط به این است که خانواده ها، دانش آموزان و معلمین واکسناسیون شده باشند که عمده والدین واکسن کرونا را دریافت کردند.
وی با اشاره به اینکه ۹۳درصد از مردم دز نخست واکسن کرونا را تزریق کردند، افزود: معادل ۷۶درصد هم دز دوم را دریافت کردند بنابراین جای امید هست که بیشتر خانوادهها واکسیناسیون خود را انجام دادند.
اویس با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۹۰درصد از معلمین واکسیناسینه شدند و در کنار آن رانندهها هم در مرحله نخست واکسیناسینه شدند، ادامه داد: ۹۴درصد از دانش آموزان استان مرحله نخست واکسیناسیون ومعادل ۷۰درصد هم مرحله دوم را انجام دادند.
وی با ابراز امیدواری از انجام واکسیناسیون دانش آموزان در مرحله دز نخست و دوم تا پایان آذرماه سال جاری، گفت:نیاز است در تمام شرایط تا تکمیل تزریق واکسن، حتما پروتکلهای بهداشتی و فاصله یک تا دو متر و گذاشتن ماسک را رعایت کنیم.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران توصیه کرد: مدیران مدارس دانش آموزان را طوری در کلاسها قرار دهند که فاصله یک تا دو متر بین آنان رعایت و ماسک استفاده شود.
وی در پاسخ به سوال درباره نگرانی خانوادهها از بازگشایی مدارس، گفت: نگرانی خانوادهها در چنین وضعیتی طبیعی است اما لازم است تا به برنامه اداره کل آموزش و پرورش نگاه کنیم که آیا حضور در کلاس ها اجباری یا داوطلبانه است.پیشنهاد ما این است که حضور در مدارس داوطلبانه باشد حالا خانوادهها براساس شرایط خودشان انتخاب میکنند.
اویس درخصوص روند تزریق دز سوم واکسیناسیون به تمامی گروههای سنی، اظهار کرد: براساس آمار ابتلا به بیماری در سنین بالای ۶۰سال بیشتر و با شدت بالا و افزایش میزان مرگ و میر همراه است به همین دلیل در ابتدای واکسیناسیون اولویت را به این گروه سنی دادیم.
وی ادامه داد : در حال حاضر افراد بالای ۶۰سالی که واکسن سینوفارم و برکت زدند باید دز سوم را دریافت کنند؛ از طرفی براساس مطالعهای که وجود دارد میزان اثربخشی واکسن از ۴ماه به بعد کاهش مییابد به همین دلیل پس از این مدت، احتمال واکسیناسیون افراد سایر گروههای سنی هم وجود دارد.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه واکسن به اندازه کافی در مراکز تجمیعی وجود دارد، ادامه داد: در حال حاضر شاهد کاهش مراجعه افراد برای تزریق دز دوم و یادآور هستیم که از مردم میخواهیم تاتاخیر نیندازند.به ویژه برخی گروههای سنی مراجعین از سن ۲۰تا ۳۰سال که زیر ۸۵درصد از آنان واکسیناسیون شدند و لازم است تا مانند سایر گروههای سنی تا ۹۰درصد از آنان واکسینه شوند.
وی از مردم درخواست کرد تا زمان اطمینان از مهار کامل بیماری حتما استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی را فراموش نکنند وبا توجه به اینکه در روزهای سرد فصل سال هستیم و معمولا منازل درب ها بسته است به ازای هر ساعت، ۳تا ۴بار پنجرهها را برای تهویه هوا باز کنند.
منبع: ايسنا