اخبار 11

مرگ ۵ تن در حوادث جوی ۷۲ ساعت گذشته / آخرین وضعیت خسارات سیل و آبگرفتگی درکشور

مرگ ۵ تن در حوادث جوی ۷۲ ساعت گذشته / آخرین وضعیت خسارات سیل و آبگرفتگی درکشور
عکس آرشیوی است

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور آخرین وضعیت امدادرسانی به سیل و آبگرفتگی در کشور را طی ۷۲ ساعت گذشته تشریح کرد و از مرگ پنج تن در پی این حوادث خبر داد.

علی بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا، دراین باره گفت: به دنبال اعلام هشدار سازمان هواشناسی  در تاریخ ۲۴ تیرماه در خصوص تشدید بارش های موسمی در ۱۰ استان کشور سازمان مدیریت بحران تیم‌ها و دستگاه‌های خدماتی و امدادی را به حالت آماده باش درآورد.

وی با بیان اینکه طبق پیش‌بینی هواشناسی این بارش‌ها احتمال جاری شدن روان آب در مسیل‌ها، آب گرفتگی معابر، برخورد صاعقه، بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانه های فصلی و انسداد موقت جاده ها، خسارت به محصولات کشاورزی، تخریب سازه‌های موقت و … را درپی داشت، گفت: متاسفانه جاری شدن سیلاب خسارات و مشکلاتی را در برخی از نقاط کشور ایجاد کرد.

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور درباره خسارات و مشکلات پیش آمده گفت: در استان آذربایجان غربی بارندگی همراه با تگرگ و توفان، موجب خسارت تا ۸۵ درصدی  به ۵۵۰ هکتار از زمین‌های باغی و ۴۵۰ هکتار از  زمین‌های زراعی در بخش انزل از توابع شهرستان ارومیه شد. همچنین در  سه روستا از توابع  شهرستان ارومیه در بخش صفائیه حدود هفت میلیارد تومان خسارت به زمین‌های کشاورزی و ابنیه ها وارد شده است. حدود ۳۰ رأس گوسفند نیز در شهرستان خوی روستای الند تلف شد.

بختیاری درباره استان‌ سیستان و بلوچستان نیز اظهارکرد: در این استان و برابر آخرین گزارش‌ها بارندگی‌ها موجب بالا آمدن سطح آب رودخانه های محلی شد اما خسارت چندانی درپی نداشته است.

وی درباره استان کرمان هم گفت: در بخش‌هایی از این استان سیل و طوفان را شاهد بودیم. به طوری که عصر دیروز شاهد وزش باد شدید و گرد خاک در شهر کرمان و بارش شدید در راین و بخش‌های از چترود و راور بودیم. این پدیده سبب آب گرفتگی معابر و بعضی از منازل قدیمی در منطقه هرارون و قلعه عسکر بردسیر شد.

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: همچنین سیل و آبگرفتگی در  شهرستان های زرند، بافت و راور باعث گرفتار شدن چند دستگاه خودروی سواری در آب شد که یکی از این خودروها تا این لحظه با دستکم دو سرنشین مفقود است. سیل در کرمان به برخی از محصولات کشاورزی و دامی نیز خسارت وارد کرده است.

بختیاری گفت: در مجموع و بنا بر گزارش مرکز EOC سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر هشت استان کشور شامل آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، البرز، کرمان، فارس، سیستان و بلوچستان، سمنان و کردستان متاثر از این بارش‌ها بوده و امدادرسانی به ۲۱۹ نفر در ۲۱ شهرستان از این استان‌ها انجام شده است.

وی ادامه داد: در مجموع نیز ۱۹۴ نفر اسکان اضطراری داده شده و شش تن نیز به مناطق امن منتقل شدند. متاسفانه پنج نفر نیز جان خود را از دست دادند که چهار نفرشان درپی سیل و یک نفر نیز درپی اصابت صاعقه بوده است. دو نفر هم در رابر کرمان همچنان مفقود هستند.

به گفته سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور، تلاش‌ها و جستجوها برای یافتن دو فرد مفقودی با استفاده از سگ‌های زنده‌یاب و تیم‌های جستجو در حال انجام است.

بختیاری درباره جبران خسارات حادثه‌دیدگان نیز گفت: به زودی و با پایان بررسی میزان خسارات روند جبران آن با پیگیری سازمان مدیریت بحران کشور و دیگر دستگاه ها انجام خواهد شد.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *