مساجد ما در زمینه آموزش قرآن چندان موفق نبودهاند
رئیس انجمن علمی قرآن پژوهی حوزه عنوان کرد: کانون های فرهنگی و هنری مساجد به عنوان یکی از حلقههای اتصال اقشار مختلف جامعه در کنار قرآن کریم و مساجد، سه ضلع مهمی هستند که تحقق این بیانیه را تضمین می کنند.
به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه قم، حجت الاسلام والمسلمین فاکر میبدی پنج شنبه 29فروردین در نشست علمی تخصصی اساتید قرآنی با موضوع “نقش جامعه قرآنی در تحقق گام دوم انقلاب اسلامی با محوریت مساجد” که در دارالقرآن علامه طباطبایی برگزار شد، گفت: بیانیه گام دوم انقلاب نقشه پیش روی ما برای رسیدن به آرمان های انقلاب اسلامی است.
وی افزود: بیانیه گام دوم به حدی ارزشمند واز جایگاهی والا برخوردار است که باید برای آن همایشهای بزرگ علمی گرفت و کارهای کلان علمی کرد؛ ولی در سطح خردتر باید نشست های علمی در محدوده های خاص برگزار شود و به تدوین مقالات و مجلاتی در خصوص این بیانیه همت نهاده شود.
رئیس انجمن علمی قرآن پژوهی حوزه اضافه کرد: در بیانیهی گام دوم حدود 30 سرفصل عمده با صدها مساله از سوی رهبری عنوان شده است که میتواند تغذیه خوبی برای محافل علمی، آموزشی و پژوهشی ما باشد و امیدواریم که روزی شاهد تحقق علمی همه این موارد و تحقق عملی آن در عرصههای میدانی باشیم.
وی در ادامه تصریح کرد: کانون های فرهنگی و هنری مساجد به عنوان یکی از حلقههای اتصال اقشار مختلف جامعه در کنار قرآن کریم و مساجد، سه ضلع مهمی هستند که تحقق این بیانیه را تضمین می کنند.
فاکر میبدی با بیان اینکه قرآن جامع همهی نیازهای بشریت و مسجد هم جامع افراد مختلف است، عنوان کرد: این جامعیت می تواند به هم پیوند بخورد یعنی متخصص قرآنی از جامعیت قرآن برای اقشار مختلف مردم حاضر در مسجد استفاده کند.
رئیس انجمن علمی قرآن پژوهی حوزه عنوان کرد: جذب افراد به مساجد و نحوه ایجاد پذیرش مطالب و مباحث قرآنی از جمله کارهای بسیار بزرگی است که باید در مساجد انجام بشود؛ 24 هزار کانون فرهنگی، 12 هزار کتابخانه، 1500 خانه نور و 2هزار مربی قرآنی در مساجد کشور فعال هستند ولی مساجد ما در زمینه آموزش قرآن چندان موفق نبودهاند.
وی اظهار کرد: پیامبر اسلام(ص) فرمودند مسجد برای قرآن ساخته شدهاست و اگر کار دیگری مانند خواندن شعر در آن انجام میشود باید برای قرآن و درهمین راستا باشد؛ فلذا در مسجد باید برای هر سلیقه و ذائقهای خوراک قرآنی محیا کرد.
این استاد حوزه علمیه بیان کرد: قرآن تنها چیزی است که میتواند محور مشترک برای همه مردم حاضر در مسجد باشد بنابراین باید قرآنپژوهان، کانون های مساجد و مردم و استادان با پیوند یکدیگر بررسی کنند که در مورد بیانیهی گام دوم انقلاب چه اقداماتی میتوانیم انجام دهیم.
رئیس انجمن علمی قرآن پژوهی حوزه اولین کتابی که به مسجد وارد می شود را قرآن کریم نام برد و عنوان کرد: قرآن، محوریت ایجاد یک کتابخانه میشود و مردم در هر گروه سنی که باشند در زبان قرآن مشترک هستند؛ کتب دیگر با محوریت و در حاشیه قرآن کریم جمع می شوند و کتابخانه معنوی مسجد با قرآن شکل می گیرد.
منبع: ايسنا