مسوولان تا پایان بارندگی ها گزارش لحظه ای دما را به کشاورزان اطلاع رسانی کنند
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجان غربی بر اطلاع رسانی و آگاهسازی کشاورزان نسبت به اقدامات پیشگیرانه برای کاهش خسارات ناشی از بارش برف و افت دما تاکید کرد.
به گزارش ایسنا منطقه آذربایجان غربی ، رضا حسینی در جلسه اضطراری مدیریت بحران و مدیریت کاهش خسارات محصولات کشاورزی که عصر امروز در استانداری برگزار شد ، به بارش نزولات آسمانی که کاهش دما را در پی خواهد داشت، اشاره نمود و گفت: باید به طرق مختلف نسبت به اطلاع رسانی و آگاهسازی کشاورزان برای انجام اقدامات پیشگیرانه نسبت به کاهش خسارات صورت گیرد.
حسینی با بیان اینکه اقتصاد استان و گردش پول و ثروت در آذربایجان غربی بستگی زیادی به کشاورزی دارد ، افزود: باید برای کم کردن خسارات ناشی از این بارش برف و افت فشار با تمام توان تلاش کنیم و برای اقدامات بعد از خسارات وارده نیز برنامه ریزی های لازم انجام شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار آذربایجان غربی گفت: مسوولان تا پایان بارندگی ها گزارش لحظه ای دما را به کشاورزان اطلاع رسانی کنند تا اقدامات پیشگیرانه از سرمازدگی انجام گیرد.
حسینی افزود: دهیاران و شوراها بهترین ابزار اطلاع رسانی و رابط برای کشاورزان هستند و باید در این مدت بارندگی آماده باش باشند.
وی ادامه داد: روشن کردن آتش در کنار زمین زراعی و پوشاندن شکوفه های درختان با نایلون و عواملی از این قبیل می تواند سرمازدگی را کنترل کند.
وی اظهار کرد: در این موقعیت باید اطلاع رسانی صریح، دقیق و به موقع صورت گیرد و این امر در اولویت مسئولان باشد.
وی بیان کرد: جهاد کشاورزان باید با کارشناسان خبره خود در اسرع وقت میزان خسارت باغات را ارزیابی کند و برای جبران بخشی از خسارت کشاورزان کشت جایگزین از جمله کشت علوفه در باغات را برای کشاورز مشخص کند.
حسینی با انتقاد از اینکه پژوهشکده تحقیقات کشاورزی باید یکی از مهمترین کارهایش یافتن راهی برای این مشکل که چندین سال است دامن گیر کشاورزان استان می شود باشد ، افزود: در مرحله بعد باید ستاد بیمه کشاورزی برای بررسی میزان خسارت اکیپ های خود را اعزام نماید.
جلیلی رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به میزان خسارت پیش بینی شده، گفت: با توجه به این بارندگی ها و افت دما پیش بینی می شود میوه های هسته دار 90 درصد و میوه های دانه دار 60 درصد خسارت ببینند.
وی با اشاره به اقدامات کنترل سرمازدگی باغات نیز افزود: کشاورزان دقت کنند که اوج کاهش دما در اراضی از ساعت 12 نیمه شب تا 4 بامداد است و در این ساعت اقدام به روش کردن آتش کنند.
حبیب عبدلی مدیرکل هواشناسی آذربایجان غربی نیز در این جلسه گفت: تاکنون دمای هوابه زیر صفر نرسیده است و پیش بینی می شود تا 2 روز آینده کاهش 3 الی 5 درجه ای دمای هوا را شاهد باشیم.
وی افزود: متوسط بارش در استان 428.4 میلی متر است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 48 درصد افزایش دارد.