مشاغل جانبی از راهکارهای بهبود معیشت برنجکاران


مدیر جهاد کشاورزی لاهیجان گفت: پرداختن به مشاغل جانبی از جمله نوغانداری و تولید محصولات دوم کشاورزی از راهکارهای بهبود معیشت برنجکاران است.

گودرز کمال‌پور در گفت‌و‌گو با ایسنا-منطقه گیلان، با بیان اینکه شخم اول در 95درصد از شالیزارهای لاهیجان انجام شده است، گفت: این شهرستان بالغ بر 23هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد و تاکنون نشاء به صورت موردی در این شالیزارها انجام شده است.

وی افزود: ارتقای کمی و کیفی برنج لاهیجان از اولویت‌های کاری این اداره در لاهیجان است و کیفیت برنج لاهیجان در حال حاضر بسیار مطلوب است.

کمال‌پور با بیان اینکه از هرگونه تغییرکاربری در اراضی شالیزارهای لاهیجان به جد جلوگیری می‌شود، ادامه داد: بهبود وضعیت معیشت برنجکاران یکی از راهکارهای کاهش وسوسه کشاورزان برای فروش زمینهایشان است.

وی با اشاره به اینکه خارج از طرح هادی به هیچ کس اجازه نخواهیم داد تا در شالیزارش تغییرکاربری ایجاد کند و یا به صورت نکاشت رها کند، خاطرنشان کرد: حتی اکر شالیزاری در طرح هادی باشد، نظارت لازم انجام خواهد شد تا در آن ساخت و ساز نشود.

وی تصریح کرد: ما به کشاورزان توصیه می‌کنیم در کنار تولید برنج علاوه بر برنجکاری به مشاغل جانبی از جمله نوغانداری و پس از برداشت برنج به کشت محصولات دوم نظیر صیفی‌جات و سبزیجات بپردازند.

مدیر جهاد کشاورزی لاهیجان خاطرنشان‌ کرد: در صورتی که تولید برنج توجیه اقتصادی مناسبی داشته باشد و کشاورزان نیز به تولید محصولات دوم کشاورزی بپردازند، شاهد افزایش تمایل جوانان به تولید برنج در شالیزارها خواهیم بود.    منبع: ايسنا


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *