مشکلات اقتصادی، آموزش عالی لبنان را با بحران مواجه کرد
متخصصان حوزه آموزش عالی لبنان اعلام کردند که این دانشگاه به دلیل مشکلات دو سال اخیر این کشور که به دلیل شیوع پاندمی کووید-۱۹ شدیدتر هم شد، با بحران جدی مواجه است.
به گزارش ایسنا به نقل از یودبلیونیوز، محققان و اساتید دانشگاههای لبنان اظهار داشتند که بخش آموزش عالی لبنان در طول بحرانهای اخیر این کشور در دو سال گذشته، با خسارات نامرئی و غیر قابل اندازهگیری روبه رو بوده است که جبران آن سخت خواهد بود.
دو سال است که لبنان به نوعی در محاصره بحران اقتصادی و مالی بی سابقه قرار گرفته است و مشکلات این کشور با قرنطینهها و مشکلات به وجود آمده ناشی از شیوع کووید-۱۹ تشدید شده است. همچنین پیامدهای انفجار مهیب در بندر بیروت که در تاریخ ۴ اوت سال ۲۰۲۰ میلادی رخ داد نیز، بر نظام آموزش عالی این کشور تاثیرات سوء گذاشته است.
اساتید و کارکنان دانشگاه لبنان که تنها مؤسسه آموزش عالی دولتی در لبنان است، پس از کاهش بیش از ۹ برابری حقوق خود، از ماه اکتبر دست به اعتصاب زدهاند و این اقدام آنها، برای لغو سال تحصیلی جاری یک تهدید به حساب میآید.
زیاد ابوالوان یکی از اساتید دانشگاه لبنان گفت: ما در یک بحران عمیق قرار داریم. حقوق اساتید به سختی میتواند تنها هزینه ایاب و ذهاب آنها را تامین کند . میترسم کل سال تحصیلی از بین برود و هزینه آن را دانشجویان پرداخت کنند.
در این میان، از بین سه بحرانی که ذکر شد، بحران اقتصادی بیشترین تاثیر را بر تمام جنبههای زندگی مردم به ویژه آموزش عالی گذاشته است.
همچنین، فساد و کشمکشهای سیاسی لبنان بیش از ۹۰ درصد ارزش پول این کشور را کاهش داده است.
منبع: ايسنا