طی روزهای گذشته، کشور با خاموشیهای پی در پی رو به رو بوده است. با وجود ارائه جدول قطعی برق اما، خاموشی ها بی نظم است و اغلب بر اساس ساعت اعلام شده نیست؛ اما گرمای هوا، سوختن وسیله های برقی، اختلال در عملکرد دستگاه های اکسیژن ساز و.. تنها تاثیرات قطعی برق نبود. بر اساس آماری که از سوی دستگاه های امدادی از جمله آتش نشانی و اورژانس تهران ارائه شد تعداد ماموریت های مرتبط با قطع شدن برق طی این چند روز افزایش پیدا کرده است، ماموریتهایی مربوط به گرفتار شدن افراد در آسانسورها و..
به گزارش ایسنا، طی روزهای گذشته تعدادی از شهرهای کشور با قطع برق روبرو بوده است و گرچه جدول قطع برق اعلام شده اما دامنه خاموشیها بینظمتر از آن بود که بشود به آن استناد کرد. موضوعی که انتقاد بسیاری از شهروندان را نیز درپی داشت.
پیامد این قطع برق علاوه بر اخلال در برخی مشاغل و شبکه اینترنت و … منجر به افزایش یکسری حوادث نیز شد. موضوعی که دستکم با تایید آتشنشانی، اورژانس و پلیس راهور نیز همراه بوده و نشان میدهد که زندگی ما تا چقدر به اختراع ادیسون وابسته شده است.
در روزهای اخیر با قطع برق، تصاویری که از خاموشی چراغهای راهنمایی و رانندگی، خاموشی وسایل شهرهای بازی و … در فضای مجازی دست به دست شد، یادآوری برای این مهم شد که اساسا چرا سیستم برق اضطراری برای چنین مواقعی وجود ندارد و برای پیشگیری از چنین حوادثی چه باید کرد. موضوعی که یک کارشناس ایمنی به آن پرداخته است.
محمدرضا مرشد دوست در گفت و گو با ایسنا درباره تاثیر خاموشیها بر فعالیت دستگاههای تفریحی در شهرهای بازی و … اظهار کرد: قطعا وسایلی از این دست باید از برق دوبل استفاده کنند. یعنی از دو مکان برق بگیرند یا اینکه برق اضطراری داشته است. یعنی حتی نباید در حرکت بعضی از دستگاه های داخل شهر بازی وقفه ای هم ایجاد شود. در برخی موارد گفته می شود که می توان از برق اضطراری استفاده کرد و وقفه افتادن بین خاموش و روشن شدن یک دستگاه جایز است، اما قطعی برق، حتی برای یک لحظه هم در حرکت دستگاههای شهربازی جایز نیست و باید اطمینان حاصل شود که با قطع برق دستگاه از کار نخواهد افتاد.
وی با تاکید بر لزوم بازرسی این دسته از موارد ایمنی حین بهره برداری گفت: زمانی که برق اضطراری وجود نداشته باشد، افراد حین استفاده از وسایل شهربازی گرفتار میشوند، در این هنگام اگر سیستم مکانیکی هم عمل نکند آتشنشانی باید وارد عمل شود و افراد را با نردبان پایین بیاورد.
مرشد دوست ادامه داد: تصور کنید در یکی از اتاق های وحشت شهربازی، در حالی که افراد در محل حضور دارند برق نیز قطع شوند. این اتفاق می تواند باعث شوکه شدن افراد شود و همین نیز آنها را در خطر قرار می دهد. همچنین در این شرایط خطر زمین خوردن و شکستی دست و پای افراد نیز وجود دارد. بر همین اساس روشنایی اضطراری باید حتما در نظر گرفته شود و علائم خروجی نیز حتما مشخص شده باشد تا به یکباره افراد در یک مکان تاریک مثل تونل های قطار برقی گرفتار نشوند.
این کارشناس ایمنی گفت: می توان برای بازیابی یک بانجی جامپر معکوس شوند، ژنراتور اضطراری جهت تامین برق در نظر گرفت، یا با تهیه یک چرخ چاه اتوماتیک و سیستم ایمنی فرد را در زمان مناسب به پایین منتقل کرد. همچنین باید برای نگهداری سازه های پارچه ای بادی نیز دمنده های اضطراری یا سازه های نگهدارنده پارچه استفاده کرد تا اگر توان دمنده اصلی از کار افتاد خطر خفگی افراد را تهدید نکند.
وی درباره قطعی برق و تاثیر آن در کارکرد آسانسورها نیز گفت: در حال حاضر بر اساس استانداردها، آسانسورها باید برق ذخیرهای داشته باشند که در صورت قطع شدن برق، آسانسور به نزدیکترین طبقه برسد؛ اما از آن جایی که بسیاری از آسانسورهای فعلی و در حال کار، پیش از این استاندارد نصب شدهاند این اتفاق نمی افتد. بنابراین زمانی که برق قطع می شوند افراد بسیاری در آسانسور خواهند ماند.
این کارشناس ایمنی در پایان با تاکید بر لزوم ارائه اطلاعات زمان دقیق قطع شدن برق تصریح کرد: زمانی که اداره برق قصد قطع کردن برق را دارد، باید زمانبندی آن را اعلام کند. در این شرایط شهر بازی ها حتی در صورت استفاده از برق دوبل باید تعطیل شوند. همچنین برای جلوگیری از وقوع حوادث اطلاعات سیستم برقی شهر باید به اماکن بزرگ و تجمعی داده شود.
انتهای پیام
منبع:ایسنا