مصرف محصولات کشاورزی حاوی سم و کود شیمیایی در کشور
رئیس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت: درحال حاضر محصولاتی حاوی سم و کود شیمیایی توسط مردم مصرف میشود، تولید محصولات سالم یکی از مسائل ضروری است که باید به آن پرداخت. دکتر سید حسین گلدانساز در رویداد استارت آپ ویکند کشاورزی و سلامت هوشمند با اشاره به صد و بیستمین سال فعالیت
رئیس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت: درحال حاضر محصولاتی حاوی سم و کود شیمیایی توسط مردم مصرف میشود، تولید محصولات سالم یکی از مسائل ضروری است که باید به آن پرداخت.
دکتر سید حسین گلدانساز در رویداد استارت آپ ویکند کشاورزی و سلامت هوشمند با اشاره به صد و بیستمین سال فعالیت پردیس کشاورزی و منابع طبیعی گفت: موضوع امنیت ملی بارها به گوش ما خورده است. امنیت غذایی یکی از پایههای اصلی برای کشور محسوب میشود تا زمانی که نتوانیم امنیت غذایی کشور را تامین کنیم موضوع امنیت ملی نیز دچار خدشه میشود. امیدواریم که بتوانیم یک جشن به معنای واقعی علمی داشته باشیم. ذهن ما روشن است که کشاورزی بخشی با پتانسیل بالا برای کشور و جوانان است.
به گزارش ایسنا، وی افزود: خوشبختانه این روزها بحث امنیت غذایی در کشور مجدد مطرح شده است. امیدوارم که فقط به نوشتن سند اکتفا نشود و نتایج بهتری حاصل شود. در سال ۹۹ بخش کشاورزی هشت درصد رشد مثبت داشته است و این یعنی بخش کشاورزی پتانسیل بالایی برای بهره برداری دارد. ما اعلام آمادگی میکنیم که با تمام وجود و با تمام قوا حرکت کنیم تا بسترسازی برای اجرایی شدن کارها رخ دهد.
گلدانساز با بیان دلایل رشد کند صنعت کشاورزی گفت: علت کند بودن حرکت در بخش کشاورزی کشور به دو عامل برمیگردد؛ یکی از مشکلات ما در کشور در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی با وجود پتانسیل بالا این است که سیاست گذاران و برنامه ریزان کشور اهمیت موضوع را یا حس نکرده اند و یا قبول ندارند. پس در کشور در وهله اول باید سیاست گذاران بخش کشاورزی را ببینند. ماهم به عنوان دانشگاههای بزرگ به بخش کشاورزی توجه کافی نداشته ایم. مسئله دیگر این است که کشور ما را به مسابقه انداخت. یعنی توسعه کمی بی رویه در زمینههای مختلف در دانشگاهها مورد توجه قرار گرفت و از نیاز اصلی کشور غافل ماندیم. یکی از بهانههایی که به دست مسئولین دادهایم این است اگر جوانان بیکارند به این علت است که سواد کافی و خوب ندارند. شاید این کلام در حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد درست باشد. یکی از علل عدم اشتغال، عدم توجه به کارهای عملی در دانشگاههاست.
وی ادامه داد: اکوسیستم در کشاورزی با دیگر اکوسیستمها بسیار تفاوت دارد. ما در اکوسیستم کشاورزی با موجود زنده سروکار داریم. و همین امر فرایند فعالیتهای مرتبط در این حوزه را طولانی میکند و برای اجرا و مشاهده تغییرات در این زمینه به چندین سال زمان نیاز است. برای مثال هلند به عنوان دومین صادرکننده مواد غذایی برای اصلاح بذر به حداقل ۱۰ سال زمان نیاز دارد. متاسفانه در کشور ما چنین نگاهی وجود ندارد.
گلدانساز با تاکید بر اهمیت نقش کشاورزی در توسعه کشور و ایجاد زیرساختهای لازم برای این مهم افزود: رشد علمی کشور یکی از سیاستهای کلان کشور محسوب میشود. یکی از شاخصهای مهم رشد علمی، تولید علم و انتشار مقالات است. اما نیاز است در زمینههای مختلف به فعالیت و کار بپردازیم و برای این موضوع به زیرساخت نیاز داریم. تلاش ما در این جمع این است که به سراغ واقعیتها برویم، شعار ندهیم و کمک کنیم تا این جریان راه بیفتد. برای مثال در موضوع خشکسالی و کم آبیها واقعا باید کار کرد و جای کار نیز وجود دارد. در بیابانهای بسیار خشک شاهد بوتههای سبز هستیم میتوان به بررسی ژن مقاومت این گیاهان پرداخت. درحال حاضر محصولاتی حاوی سم و کود شیمیایی توسط مردم مصرف میشود، تولید محصولات سالم یکی از مسائل ضروری است که باید به آن پرداخت. همچنین تاکید دارم حلقههای آخر یعنی بازار را نیز مورد توجه قرار دهید و بر روی آن کار کنید.
گلدانساز در پایان گفت: در پنج ماهه اول سال ۹۹، ۴.۲ میلیارد دلار واردات کشاورزی داشتهایم و در مقابل ۲.۲ میلیارد دلار به صادرات کشاورزی پرداخته ایم. جا دارد بهتر از این به فعالیت بپردازیم.
منبع:ايسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0