اخبار

معادله چند مجهولی روی نیمکت ایران/ اسکوچیچ و نامزدهای هدایت تیم ملی

معادله چند مجهولی روی نیمکت ایران/ اسکوچیچ و نامزدهای هدایت تیم ملی

نیمکت تیم ملی ایران برخلاف انتظارات، دست خوش تغییرات قرار گرفته و ممکن است اسکوچیچ هرگز به عنوان سرمربی تیم ملی به ایران بازنگردد.

به گزارش ایسنا، با پیروزی‌های متوالی ایران در مرحله مقدماتی انتخابی جام جهانی و صدرنشین در این مرحله، تیم ملی در انتظار برگزاری قرعه کشی دور نهایی و تقویم برگزاری این مسابقات است. با این حال، به نظر می‌رسد ایران جزو معدود تیم‌های حاضر در این مرحله است که هنوز سرنوشت نیمکت خود را نمی‌داند!

ژاپن، کره‌جنوبی، استرالیا، عربستان، امارات و … که جزو تیم‌های مدعی برای راهیابی به جام جهانی ۲۰۲۲ قطر به شمار می‌روند، همچنان با سرمربیان خود در مرحله گذشته ادامه خواهند داد ولی ایران به عنوان تیم دوم آسیا، در حال تصمیم‌گیری برای ادامه همکاری با اسکوچیچ یا انتخاب سرمربی جدید است.

شاید بررسی وضعیت اسکوچیچ با وجود چهار پیروزی متوالی به خصوص شکست دادن عراق و بحرین عجیب و دور از انتظار باشد اما رایزنی‌ها برای چنین تغییر و تحولی از گذشته انجام شده و ممکن است چند هفته یا ماه دیگر هم طول بکشد که قطعا در این صورت به ضرر ایران خواهد بود.

در کنار دراگان اسکوچیچ که فعلا نام سرمربی را یدک می‌کشد، کارلوس کی‌روش، برانکو ایوانکوویچ، یحیی گل‌محمدی و حتی جواد نکونام نفراتی هستند که از ماه‌های گذشته تاکنون با پیشنهاد مربیگری ایران مواجه شده‌اند. برخی از این پیشنهادها از سوی رئیس و برخی از سوی مدیران ارشد فدراسیون فوتبال ارائه شده است.

* وضعیت پا در هوای اسکوچیچ

سرمربی تیم ملی که ماه‌ها قبل از مسابقات ایران در بحرین با شایعات برکناری از شغلش مواجه بود، این روزها بلاتکلیف‌تر از همیشه است. خودش می‌گوید تا سال ۲۰۲۳ با فدراسیون فوتبال ایران قرارداد دارد ولی این قرارداد به گونه‌ای است که ایران می‌تواند آن را فسخ کند؛ کما اینکه مبلغ قراردادش زیاد هم نیست.

اسکوچیچ در آخرین اظهارات خود اعلام کرد که از زمان بازگشت به ایران هیچ صحبتی با او نشده و او دیداری با شهاب‌الدین عزیزی‌خادم برای تعیین و تکلیف برنامه تیم ملی نداشته است که این موضوع نشانه امیدوارکننده‌ای نیست.

سرمربی کروات ایران با دریافت تمام دستمزد و پاداش خود همینطور پرداخت بدهی‌اش به صنعت نفت آبادان از سوی فدراسیون فوتبال، راهی کشورش شده و حداقل فعلا نمی‌داند فدراسیون فوتبال بلیت برگشت او به ایران را رزرو خواهد کرد یا خیر.

برخی کارشناسان معتقدند که مذاکره با کی‌روش و سایر گزینه‌ها، روشی قدیمی برای کاهش دستمزد دراگان اسکوچیچ است که به علت موفقیت در دور دوم انتخابی جام جهانی، اکنون دستمزد بیشتری را مطالبه خواهد کرد و فدراسیون می‌تواند به این شکل به اسکوچیچ پیام دهد که به جز او هم گزینه‌های دیگری برای هدایت ایران در دسترس وجود دارد.

* مذاکره با کی‌روش با میانجیگری دوستان قدیمی

کارلوس کی‌روش به واسطه کارنامه خود با تیم ملی، مورد اطمینان بازیکنان و همینطور کارشناسان و کادر مدیریتی فدراسیون فوتبال است. بسیاری معتقدند که در صورت بازگشت او به تیم ملی، ایران به جام جهانی صعود خواهد کرد و چه بسا نتایج بهتری نسبت به دو دوره گذشته کسب شود.

با این حال، سابقه هشت سال حضور کی‌روش در ایران یادآور چالش‌ها و دردسرهایی او در آن دوران است ولی کی‌روش دوستان زیادی در داخل و خارج از فدراسیون فوتبال دارد که باعث شده مذاکرات جدی‌تری برای هدایت تیم ملی با این سرمربی پرتغالی انجام شود.

فعلا طرفین پیشنهادهای اولیه خود را ارائه کرده‌اند و نام او نزدیک‌تر از هر کسی به نیمکت تیم ملی است. کما اینکه او بین بازیکنان تیم ملی مریدان بسیاری دارد به طوری که بعد از موفقیت ایران در بحرین، ملی‌پوشان بیش از اینکه از اسکوچیچ سخن به زبان بیاورند، از کی‌روش به خاطر ساختن این تیم تقدیر کردند.

به این مسائل باید علاقه قلبی کی‌روش برای کار کردن در ایران را هم اضافه کرد. او رمز موفقیت در آسیا را می‌داند و بارها اشاره کرده که به ایران و تیم ملی علاقه دارد. کی‌روش با حذف در نیمه نهایی جام ملت‌ها و ناکامی در صعود از دور گروهی جام جهانی، نتوانست ماموریت خود را به اتمام برساند و بی‌میل نیست که در دور دوم حضورش در ایران، هر دو اتفاق را رقم بزند.

* برانکو؛ اولتیماتوم همیشگی مربیان تیم ملی

برانکو به واسطه دوران موفقیت‌آمیز حضورش در ایران، همیشه جزو گزینه‌های روی میز برای هدایت تیم ملی است. نام او هم در کنار کی‌روش، برای هدایت ایران مطرح است. در حال حاضر این شایعه هم وجود دارد که در صورت مخالفت کی‌روش با پیشنهاد ایران، می‌توان به سراغ برانکو ایوانکوویچ رفت و از این موضوع برای کاهش اعتراض طرفداران دو قطبی کی‌روش – برانکو استفاده کرد.

اگر چه نام او چند بار مطرح و تکذیب شده و خودش هم اعلام کرده مذاکره برای هدایت ایران صحت ندارد اما تجربیات گذشته حاکی از این است که برانکو همیشه حقایق را در این قبیل مواقع نمی‌گوید تا زمانی که همه چیز مشخص شود. در واقع او قبل از حضور ویلموتس و بعد از آن هم، گزینه هدایت ایران بود و مذاکراتی هم انجام داده بود ولی همیشه تکذیب می‌کرد تا اینکه ماه‌ها بعد اعلام کرد که در یک قدمی هدایت ایران بوده است.

* گل‌محمدی جدی‌ترین گزینه ایرانی

یحیی گل محمدی توانایی‌های خود را در ادوار مختلف لیگ برتر به خصوص در حدود ۱۰ سال گذشته اثبات کرده و در حال حاضر بهترین مربی ایران به شمار می‌رود. او به علت موفقیت با پرسپولیس در ایران و آسیا و برداشتن گام‌های جدی‌تر، پیشنهاد هدایت تیم ملی را دریافت کرده است.

یحیی به علت شناختش از فوتبال ایران و تیم ملی، هیچ مشکلی برای هدایت تیم ملی برای مرحله سوم انتخابی و همینطور جام جهانی نخواهد داشت. در صورتی که روند انتخاب سرمربی به سمت گل‌محمدی میل داشته باشد، او بعد از اتمام لیگ بیستم، کارش را تیم ملی آغاز خواهد کرد.

در عین حال، شانس یحیی فعلا کمتر از گزینه‌های خارجی است و از طرفی برخی از کارشناسان معتقدند که باید چند سال دیگر برای شروع دوران مربیگری گل‌محمدی در تیم ملی و کسب تجربیات بین‌المللی در لیگ قهرمانان آسیا صبر کرد.

* اسکوچیچ در تیمش محبوب نیست؟

اظهارات بازیکنان تیم ملی بعد از اتمام انتخابی جام جهانی و مواجهه با اخبار و شایعات جدایی اسکوچیچ، حاکی از رابطه عمیق میان طرفین نبود. در واقع کمتر بازیکنی اصرار به ماندن اسکوچیچ داشت و برخی با پاسخ‌های حرفه‌ای مبنی بر اینکه این موضوع در حیطه اختیارات آن‌ها نیست، از زیر پاسخ دادن به این سوال در رفتند. با این حال بازیکنانی مانند طارمی، جهانبخش، ترابی و … هرگز درخواستی برای ماندن اسکوچیچ نداشتند که نشان می‌دهد چندان هم بی‌میل به این جدایی نیستند.

به گزارش ایسنا، حدود ۱۰ روز دیگر قرعه کشی انتخابی جام جهانی در آسیا انجام می‌شود و تیم‌ها رقبای خود را می‌شناسند. مطمئنا بهترین کار ممکن، تعیین تکلیف نیمکت تیم ملی است تا در زمان باقی مانده بهترین برنامه‌ها را برای موفقیت این تیم تدارک ببیند اما با این وضعیت مبهم، مذاکرات موازی با نام‌های مختلف، مشخص نیست این معما چه زمانی به ثمر خواهد نشست.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *