مقاومت ساکنان شهرک “بیتا” ۱۰۰ روزه شد
مقاومت مردم شهرک بیتا واقع در جنوب نابلس در برابر اقدام رژیم صهیونیستی برای احداث کانون شهرک سازی آویتار وارد صدمین روز خود شد و آنها همچنان بر ادامه مقاومت خود تا زمان تحقق هدفشان تاکید دارند.
به نقل از العربی الجدید، از ۱۰۰ روز پیش شهرک بیتا واقع در جنوب نابلس در شمال کرانه باختری صحنه درگیری با نیروهای اشغالگر و شهرک نشینان بخصوص در ساعات شب است. فلسطینیها هر شب به تأسی از آنچه در مرزهای نوار غزه اتفاق میافتد، دست به اقدامات مقاومتی میزنند تا رژیم صهیونیستی را برای تخریب کانون شهرک سازی آویتار که در منطقه جبل صبیح ساخته، تحت فشار قرار دهند.
پنجشنبه و جمعه شب گروه “مشعلها” وابسته به گروههای درگیریهای شبانه مشعلی با شماره ۱۰۰ به افتخار خون شهدای نبرد آزادسازی جبل صبیح و ۱۰۰ روزه شدن مقاومت شهرک بیتا علیه احداث کانون شهرک سازی روشن کردند.
چند ماه پیش شهرک نشینان کانون آویتار را احداث کردند و اهالی شهرک بیتا هم همگی تصمیم گرفتند برای تخریب این کانون و اخراج شهرک نشینان به هر قیمت ممکن تلاش کنند به همین دلیل به محض تاریکی شب صدها جوان موسوم به نگهبانان جبل صبیح در اطراف این منطقه تجمع میکنند و همزمان صدای انفجار و تکبیر بلند میشود و شعلههای آتش آسمان را روشن میکند.
اما اهالی بیتا برای این مقاومت بهایی سنگینی پرداختهاند. در این ۱۰۰ روز شش تن شهید، بیش از ۷۰۰ تن زخمی و ۴۵ تن بازداشت شدهاند. به علاوه نیروهای اشغالگر، بیتا را محاصره کردند که با بولدوزرهایی آمدند تا ورودیهای این شهرک را ببندند و آن را در انزوا قرار دهند.
در مورد این تحولات حذیفه بدیر، از فعالان فلسطینی میگوید، اهالی جبل صبیح آماده ۱۰۰۰ روز مقاومت هستند نه فقط ۱۰۰ روز. آنها حتی آماده یک نبرد درازمدت هستند. این برای شهرک بیتا که در سال ۱۹۸۸ علیه احداث کانون شهرک سازی مقاومت کردند، عجیب نیست. در آن زمان اهالی تعدادی از شهرک نشینان را کشتند و سه تن از میان خودشان هم شهید شد و رژیم اشغالگر منازل خانوادههای مقاومت کنندگان را تخریب کرد اما بیتا آزاد باقی ماند و هیچ شهرکی احداث نشد. امروز هم اهالی جبل صبیح، کانون شهرک سازی آویتار را نمی پذیرند و به مقاومت خود ادامه میدهند.
از زمان شروع ساخت کانون شهرکی آویتار در ماه مه در اراضی جبل صبیح، اهالی شهرک بیتا برای تخریب آن و اخراج شهرک نشینان تلاش میکنند. در ابتدا درگیریها به صورت هفتگی بود بعد به درگیریهای شبانه بدل شد و نتایج ملموسی بر جای گذاشته و رژیم صهیونیستی را به ستوه آورده است.
محمد دویکات یک فعال دیگر درباره امکان شکایت اهالی به دستگاه قضایی درباره این کانون و پیگیری مساله تخریب این شهرک از راه قانونی گفت، دستگاه قضایی رژیم صهیونیستی سرباز سرویس امنیتی، سیاسی و نظامی این رژیم است اما با این حال وکلای مدافع اسناد مربوط به مالکیت خصوصی منطقه جبل صبیح و اراضی اطراف آن ارائه کردهاند و مالکان این اراضی اسناد مالکیت خود را در اختیار دارند. ادعای رژیم صهیونیستی درمورد اینکه این اراضی تحت مالکیت دولت هستند، دروغ است و این رژیم هنوز نتوانسته یک راه حل قانونی برای احداث این کانون پیدا کند.
منبع:ایسنا