اخبارتجارت

مقایسه استپ موتور معمولی با استپ موتور انکودر

 

استپر موتور، در کشورمان با نام موتور پله‌ای هم شناخته می‌شوند. استپ موتور را در همه جا می توان یافت. از یک دستگاه دی وی دی ساده گرفته تا یک ماشین سی ان سی. قابلیت بالای این دستگاه، موجب به وجود آمدن حرکات الکترونیکی دقیق و کنترل شده ای شده است. در این مقاله، قصد داریم به سه نوع از استپ موتور ها یعنی استپ موتور معمولی، استپ موتور انکودر دار و استپ موتور ترمز دار بپردازیم و هریک را بررسی کرده و تفاوت بین آن ها را بیان کنیم.

یک استپ موتور ساده:

چرخش و حرکت آن به ترتیب به صورت زاویه‌ای گسسته می‌باشد و در یک بسامد خاصی کار می‌کند که باعث حرکت محور موتور تا یک زاویه‌ی معین می‌شود که این زاویه به زاویه‌ی استپینگ معروف است.

باتوجه به این ویژگی‌هایی که در ساختار داخلی موتور وجود دارد این امکان را می‌دهد که بدون نیاز به سنسور موقعیت زاویه‌‌ای دقیق محور را بدست بیاوریم.

به همین دلیل این موتور قوی تقریبا در تمام وسایل الکتریکی صنعتی و خانگی استفاده می‌شود که حرکات الکترونیکی دقیق و کنترل شده‌ای دارند و به خاطر این ویژگی کاربردی در وسایل الکترونیکی مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند
و گزینه‌ی مناسبی برای استفاده در پروژه‌هایی هستن که نیاز به کنترل حرکت دقیق دارند و باتوجه به نوع پروژه و برحسب نیاز می‌توان یکی از آنها را انتخاب کرد.

انواع استپ موتور:

در ادامه این بحث به معرفی انواع استپر موتورهای بازار خواهیم پرداخت:

  • مغناطیس دائم: این نوع استپ موتورها در ساختار خود از روتری با آهن‌ربای دائم استفاده می‌کنند. معمولا از این نوع موتورها برای تجهیزاتی با سرعت پایین، گشتاور بالا و همچنین زاویه پله بالا مانند 45 یا 90 درجه استفاده می‌شود.
  • مغناطیس متغیر: این نوع موتور ساده‌ترین ساختار را دارد. در این استپر موتور روتر تنها دارای خاصیت مغناطیس شونده می‌باشد. و با وارد کردن ولتاژ DC به سیم پیچ‌های استاتور، استپ‌های روتور به سمت قطب مغناطیسی ایجاد شده حرکت می‌کنند و باعث چرخش موتور می‌شوند.
  • استپ موتور انکودر دار: عموما موتورها در سیستم‌های حلقه باز کنترل می‌شوند. نحوه کار سیستم حلقه باز به این شکل است که داده‌ها وارد می‌شوند، فرآیند انجام می‌شود و داده ها خارج می‌شوند و به این شکل هیچگونه کنترلی بر موقعیت مکانی نخواهیم داشت. اما در مواقعی ممکن است نیاز به سیستم کنترل حلقه بسته در سرعت‌های پایین باشد. این کار با استفاده از موتور معمولی قابل اجرا نیست. در این مواقع استفاده از استپ موتور انکودر دار بسیار مقرون به صرفه خواهد بود.

مقایسه استپ موتور معمولی با استپ موتور انکودر

بعد از بررسی استپ موتورها نوبت به مقایسه آنها رسیده است:

1) در استپ موتور معمولی دستگاه با استفاده از دو نوع مهره که لید اسکرو یا بال اسکرو هستند کار می‌کند اما در استپ موتور انکودر دار با استفاده از انکودری که پشت موتور دستگاه قرار می گیرد، فعالیت انجام می‌شود. هم چنین در مدل استپر ترمز دار دستگاه با کمک ترمز تعبیه شده در این موتور استپ کار می کند.

2) سرعت و کارایی استپ موتور انکودر دار نسبت به ترمز دار و معمولی بیشتر می باشد.

3) استپ موتور ترمز دار، همان طور که از نامش هم پیداست دارای ترمز می‌باشد و این قابلیت فوق العاده باعث شده این دستگاه نسبت به سایر استپ موتورها از جمله معمولی و انکودر دار مطمئن‌تر باشد و کنترل این دستگاه به طور ساده‌تری امکان پذیر است.

4) استپ موتور ترمز دار، نسبت به سایر استپرها به علت وجود ترمز داخلی انعطاف پذیرتر است.

5) در استپ موتور انکودر دار، می‌توان فعالیت‌های بیشتری را با سرعت کم تری انجام داد.

از دیگر لوازم لاین حرکت می‌توان به شفت پایه دار و سروو موتور اشاره کرد. 

 

کوپلینگ چیست؟

کوپلینگ به معنی اتصال دهنده دو قطعه می‌باشد. در صنعت، منظور از کوپلینگ قطعه‌ای است که دو شفت را به هم وصل می‌کند. به عبارت ساده، کوپلینگ‌ها قطعات مکانیکی هستند که برای انتقال نیرو یا گشتاور از یک شافت به شافت دیگر استفاده می‌شوند. شاید بپرسید دلیل استفاده از کوپلینگ‌ها چیست. در پاسخ باید بگوییم نیرو را می‌توان با تنظیمات مختلف دنده یا درایو فقط در صورت موازی بودن شافتها انتقال داد.

هنگامی که شافت‌ها در یک خط مستقیم قرار می‌گیرند و قرار است نیرو از انتهای یک شفت به شفت دیگر منتقل شود، از کوپلینگ استفاده می‌شود. البته کوپلینگ‌ها انواع مختلفی دارند و نوعی از کوپلینگ‌ها وجود دارند که مناسب انتقال نیرو بین دو شفت غیر موازی (یعنی هنگامی که بین دو شفت، زاویه وجود دارد) هستند که در ادامه با آن آشنا خواهیم شد.

گروه صنعتی لاین حرکت در سال 1388 در راستای خدمت به صنعت کشور فعالیت خود را آغاز و در بدو شروع با واردات انواع قطعات CNC و اتوماسیون صنعتی جهت فروش به همکاران محترم فعالیت خود را آغاز کرد و از سال 1390 با تاسیس دفتر فروش و خدمات پس از فروش، فروش مستقیم به صنعتگران عزیز را آغاز نموده و موفقیت خود را در زمینه واردات قطعات CNC و اتوماسیون صنعتی با دریافت چندین نمایندگی متعلق به برندهای آسیایی و اروپایی فعالیت خود را پیش برده و با عنایت خداوند متعال به هدف اصلی خود که خدمت رسانی به صنعتگران محترم داخلی بوده دست یافته‌ایم.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *