اخبار 10

مقتدی صدر انتخابات آتی عراق را تحریم کرد

مقتدی صدر انتخابات آتی عراق را تحریم کرد

مقتدی صدر اعلام کرد، در انتخابات پارلمانی آتی عراق شرکت نخواهد کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه سومریه نیوز، مقتدر صدر، رهبر جریان صدر امروز، پنج‌شنبه اعلام کرد، هرگز در انتخابات آتی عراق که قرار است دهم اکتبر برگزار شود، شرکت نخواهد کرد.

صدر در سخنرانی تلویزیونی خود که امروز (پنج‌شنبه) انجام شد با انتقاد از نیروهای سیاسی عراق گفت که آنان در عملکرد خود به عقل و شرع عمل نکردند و همه ــ به گفته وی ــ «دنبال قدرت و پول و سلاح هستند».

او افزود: در راستای نجات میهن «که فاسدان آن را به آتش کشیده و می‌کشند، اعلام می‌کنم که در انتخابات شرکت نمی‌کنم و از همه کسانی که در دولت فعلی و آینده به ما اعلام وابستگی می‌کنند اعلام برائت می‌کنم».

صدر تأکید کرد که «همه این افراد یا کوتاهی کرده‌اند یا درگیر فساد شده‌اند و همه باید حساب پس دهند».

به نقل از میدل ایست نیوز، او از ملت عراق خواست که از وطنشان «در برابر فاسدان و سرسپردگان و دنبال‌کنندگان عادی‌سازی روابط با اسرائیل دفاع کنند» و عراق را به آنها نفروشند.

مقتدی صدر هشدار داد که باید همه هشیار باشند «مبادا عراق به سرنوشت سوریه و افغانستان و دیگر کشورهایی مبتلا شود که قربانی سیاست‌های داخلی و منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای شده‌اند».

او افزود که از مسؤولیت فرار نمی‌کند اما آنچه در عراق رخ می‌دهد «نقشه‌ شیطانی بین‌المللی برای آتش زدن عراق و ملت عراق و  به ذلت کشیدن آن از بیم به قدرت رسیدن عاشقان اصلاح است که به عشق میهن با فساد مبارزه می‌کنند».

او در پایان آرزوی موفقیت در اجرای انتخابات کرد و گفت که امیدوار است طرفداران اصلاحات در آن به قدرت برسند و مفسدان کنار روند.

گفتنی است که حادثه آتش سوزی در بیمارستان امام حسین(ع) ناصریه موجب افزایش انتقادات از عملکرد گروه‌های وابسته به جریان صدر شد.

از سوی دیگر، تلاشی پارلمانی برای جمع آوری امضا جهت استیضاح مصطفی الکاظمی و چه بسا تلاش برای سلب رای اعتماد از دولتش در سایه فاجعه بیمارستان امام حسین (ع) در ناصریه در جریان است.

به نوشته روزنامه  فرامنطقه‌ای الشرق الاوسط، ناظران معتقدند، سلب رای اعتماد از دولت و برکناری آن، این دولت را تبدیل به دولت موقت و چه بسا انتخاب دولتی دیگر کند. اما به دلیل عمق اختلافات سیاسی امکان دولت جایگزین وجود ندارد و مدت تشکیل دولت جدید ماه‌ها زمان می‌برد و این یعنی عملا ورود به خلأ قانون اساسی و به تبع آن عدم برگزاری انتخابات.

عدنان الزرفی، دبیر جنبش الوفا عراق و نامزد سابق نخست‌وزیری گفت، تکرار آتش‌سوزی‌ها در موسسات دولتی با هدف تعطیل کردن روند انتخابات است. او بیان کرد: هدف گیری دکل‌های برق بخشی از اصرار جهت انجام اقدامات خرابکارانه در زمانی است که می‌توانیم بگوییم نظام سیاسی و دولت ماهیت عملکرد خودشان را درک نمی‌کنند.

او خاطرنشان کرد: کسانی هسستند که از یک مشکل یعنی حضور نیروهای خارجی در کشور صحبت می‌کنند و دیگر مسائل را نادیده می‌گیرند.

الزرفی تاکید کرد: در حال حاضر سامانه اطلاعاتی کشور شکست خورده و مشکل کشور در تدبیر سیاستمداران حاکم است. باید از شعارهای سلاح‌های بی‌ضابطه دست برداریم و به شناسایی قاتلان فعالان و تظاهرکنندگان بپردازیم.

دکتر احسان الشمری، رئیس مرکز تفکر سیاسی نیز به الشرق الاوسط گفت: کنار کشیدن بخشی از استراتژی است که گروه‌های سیاسی دنبال می‌کنند تا در میادین چه در حوزه مدیریت و برنامه‌ریز یا فساد مسؤولیتی نداشته باشند. این گروه‌های کهنه‌کار به خوبی درک می‌کنند نوعی خشم مردمی به دلیل مدیریت‌هایشان در دولت‌های قبلی وجود دارد و از این رو به دنبال راهی برای برداشتن تقصیرها از دوش خود هستند و چاره را در مسؤول دانستن دولت به عنوان بهترین نجات بخش خود در برابر مردم می‌بینند.

الشمری افزود: بخش دیگر نگرانی این گروه‌های سیای امکان روی کار آمدن مجدد الکاظمی است به خصوص که مورد حمایت جریان صدر و دیگر گروه‌ها قرار دارد و همین مساله انگیزه این گروه‌ها شده تا به سمت استراتژی ساقط کردن نخست‌وزیر پیش بروند.

الشمری تاکید کرد، این گروه‌های سیاسی می‌خواهند جایگاه خود را از طریق تلاش‌ها برای از صحنه به در کردن الکاظمی به رخ بکشند و صحبت از استیضاح یکی از مسائلی است که می‌خواهند از طریق آن ثابت کنند بسیار به خدمات و مسائلی از این دست اهمیت می‌دهند.

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *