تاریخ انتشار : شنبه 23 اکتبر 2021 - 20:28
کد خبر : 12785

ملخ مراکشی مهمان ناخوانده طارمی‌ها

ملخ مراکشی مهمان ناخوانده طارمی‌ها

ایسنا/زنجان یکی از آفاتی که سالانه خسارات زیادی در طارم به بار می‌آورد، آفت‌ ملخ مراکشی است که در حال حاضر مبارزه با این آفت در طارم در حال انجام است. یکی از آفت‌هایی که همه ساله مزارع کشاورزی، دامداری و محصولات مختلف در طارم را مورد تهدید قرار می‌دهد، ریزش و هجوم آفت ملخ است.

ملخ مراکشی مهمان ناخوانده طارمی‌ها

ایسنا/زنجان یکی از آفاتی که سالانه خسارات زیادی در طارم به بار می‌آورد، آفت‌ ملخ مراکشی است که در حال حاضر مبارزه با این آفت در طارم در حال انجام است.

یکی از آفت‌هایی که همه ساله مزارع کشاورزی، دامداری و محصولات مختلف در طارم را مورد تهدید قرار می‌دهد، ریزش و هجوم آفت ملخ است. ملخ مراکشی یکی از خطرناک‌ترین ملخ‌های موجود در جهان است که متاسفانه در طی سال‌های اخیر در جمعیت‌های بسیار بالا تکثیر و در سطح کانون‌های منطقه مشاهده می‌شود.

ملخ‌ها با گرم‌تر شدن هوا رشد کرده و تکثیر می‌شوند و در صورت کنترل نشدن می‌تواند آسیب جدی به مزارع و دیگر گیاهان وارد کرده و به عنوان تهدیدکننده امنیت غذایی محسوب شود.

شهرستان طارم به دلیل موقعیت جغرافیایی و شرایط آب و هوایی، محل مناسبی برای رشد ملخ مراکشی است که تاخیر در سم‌پاشی و کانون‌کوبی موجب بالدار شدن ملخ‌ها و حمله آن‌ها به مزارع و تخریب همه گیاهان می‌شود.

آفت ملخ همه ساله در نیمه دوم فروردین‌ماه در کانون‌های ملخ و اراضی ملی مشاهده می‌شود که پس از کانون‌یابی نسبت به کانون‌کوبی آن اقدام می‌شود. اگر در مدت کوتاه با این آفت در مرحله سن ۲ مبارزه نشود، این ملخ‌ها به سن ۵ تا ۶ می‌رسد و به داخل مزارع هجوم می‌آورد.

برای مبارزه با این ملخ‌ها عملیات کانون‌یابی انجام می‌شود تا علاوه بر کنترل آفت در کانون‌ها از بالدار شدن آفت و ریزش آن به مزارع و باغات جلوگیری شود؛ چراکه در صورت بالدار شدن آفت، کار کنترل بسیار مشکل، هزینه‌بر و دارای حداقل کارآیی خواهد بود. در مرحله اول مراتع و مزارع آلوده به آفت ملخ با پرچم آبی کانون‌یابی شده و پس از سم‌پاشی محل با پرچم قرمز علامت‌گذاری می‌شود تا دامداران و زنبورداران به این مناطق وارد نشود.

در حال حاضر برای مبارزه با آفت ملخ مراکشی تیم‌های کانون‌یاب، کانون‌های این آفت را در طارم شناسایی و اکیپ‌های کانون نیز مناطق شناسایی شده را سم‌پاشی می‌کنند تا از بروز این خسارت به باغات و مزارع شهرستان جلوگیری شود.

مبارزه با ملخ در بیش از ۳۶ هزار هکتار از مراتع و باغات طارم

در همین خصوص معاون فنی جهادکشاورزی طارم با بیان اینکه تاکنون در بیش از ۳۶ هزار هکتار از مراتع و باغات این شهرستان و بیش از ۳۷ هزار هکتار از کل استان، عملیات مبارزه با آفت ملخ مراکشی انجام شده است، اظهار می‌کند: سطح این پایش‌ها نیز بیش از ۴۰ هزار هکتار بوده است.

علی اکبری با یادآوری اینکه مبارزه با آفت ملخ مراکشی از فروردین آغاز و تا خرداد ادامه دارد، یادآور می‌شود: از شهروندان طارمی درخواست می‌شود در صورت مشاهده کانون‌های ملخ، مراتب را به جهادکشاورزی گزارش کنند.

اتخاذ تمهیدات مورد نیاز برای مبارزه با آفت ملخ در طارم و زنجان

رییس سازمان جهادکشاورزی استان زنجان نیز از پایش اراضی و مزارع گندم این استان برای مقابله با آفت سن خبر داده و می‌گوید: بر اساس پیش‌بینی‌ها بیش از ۱۰۰ هزار هکتار از مزارع برای مقابله با این آفت در استان سم‌پاشی می‌شود.

جواد تاراسی با بیان اینکه ملخ‌ها از جمله خطرناک‌ترین آفات محصولات کشاورزی هستند که به علت تنوع گونه‌ای و تغذیه‌ای می‌توانند به فرآورده‌های زراعی، باغی مراتع و جنگل‌ها خسارت وارد کنند، ادامه می‌دهد: از آنجایی که کانون ملخ‌ها دور از مزارع و بیشتر در مراتع است، کشاورزان تمایلی به مبارزه با این آفت خارج از مزارع و باغات ندارند، به همین جهت آفات عمومی تلقی می‌شوند.

وی با یادآوری اینکه کانون‌یابی‌های ملخ در طارم از نیمه دوم اسفندماه آغاز شده است، خاطرنشان می‌کند: هم‌اکنون اکیپ‌ها در عرصه‌ها و مراتع مشغول فعالیت هستند و کانون‌ها را شناسایی می‌کنند.

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.