ممنوعیتهای کرونایی سفرها را کاهش میدهد؟
در شرایطی که ممنوعیتهای جدیدی از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا برای تعطیلات پیشرو اعلام شده است، باید دید این مصوبه به درستی اجرایی خواهد شد و تاثیری در کاهش سفرهای جادهای مردم خواهد داشت؟
به گزارش ایسنا، در آخرین اطلاعیه کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا آمده است: سفر بین استانی بدون توجه به رنگ بندی شهرها از ساعت ۱۲ ظهر روز چهارشنبه ۱۲ خرداد لغایت ساعت ۱۲ ظهر روز دوشنبه ۱۷ خرداد ممنوع است. همچنین برابر طرح هوشمند مدیریت محدودیت ها برای ورود خودروهای غیربومی به شهرهای قرمز و نارنجی جریمه ها اعمال خواهد شد.
بر اساس این مصوبه همچنین برای شهرهای زرد، صرفاً در طول این بازه زمانی نیز جریمه ۵۰۰ هزار تومانی برای یکبار اعمال خواهد شد و نیروی انتظامی موظف است نسبت به اتخاذ تدابیر و تمهیدات لازم برای تحقق این مصوبه اقدامات ضروری را اجرایی کند.
حالا و با توجه به اینکه چنین ممنوعیتهایی در ماههای اخیر نیز ابلاغ شده اما چندان جدی گرفته نشده بود، باید دید آیا کنترل ورودی و خروجی استانها و سفرهای جادهای مردم تشدید خواهد شد و این مصوبه باعث میشود سفرهای بینشهری کاهش پیدا کند یا مانند چند ممنوعیت اخیر تاثیری روی تردد وسایل نقلیه مختلف که عمده آنها خودروهای شخصی است، نمیگذارد.
البته در ماههای گذشته مسئولان دستگاههای مختلف نسبت به رعایت این پروتکلها به مردم هشدار داده و توصیههایی کرده بودند. محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در این باره به ایسنا گفته بود: ممنوعیتهای تردد در استانهای قرمز و نارنجی همچنان برقرار بوده و این مسئله تغییری در ماههای گذشته نکرده است اما برای ایام تعطیلات پیش رو این ممنوعیت اعلام شد تا کسی به سفر نرود.
وی افزود: با توجه به وضعیت شیوع ویروس کرونا از همه مردم میخواهیم خویشتنداری و صبوری بیشتری کرده و از هر گونه سفرهای غیر ضرور خودداری کنند تا واکسیناسیون هر چه سریعتر انجام شود و شرایط کشور از این نظر متعادلتر شود.
اما دوربینهای نظارت تصویری محورهای مواصلاتی مختلف و آمارهای منتشر شده از سوی مرکز مدیریت راههای کشور نشان میداد ترافیک سنگینی در روزهای ابتدایی و انتهایی ممنوعیت در جادههای کشور به وجود آمده و این ترافیک یعنی نتنها کنترل عبور و مرور تشدید نشده است بلکه مردم هم توجه چندانی به این ممنوعیتها نداشتهاند.
حالا باید دید برای اعمال ممنوعیتهای تردد پنج روزه پیشرو آیا سختگیری بیشتری از سوی متولیان و دستگاههای مسئول صورت خواهد گرفت و باعث میشود تردد وسایل نقلیه مختلف در محورهای مواصلاتی کشور به صورت میانگین به کمتر از یک میلیون وسلیه نقلیه در روز برسد یا آنکه تغییری در سفر خودرویی مردم ایجاد نخواهد شد.
انتهای پیام
منبع:ایسنا