منابع انسانی مهم ترین منبع در اختیار شرکت های تعاونی است
ایسنا/کردستان یک استاد دانشگاه منابع انسانی را مهم ترین منبع در اختیار شرکت ها دانست و گفت: این منبع می تواند موجب حداکثر بهره و حتی حداکثر هدر رفت کسب و کارها در یک شرکت شود؛ منابع انسانی توانمند می تواند بهره مندی را افزایش دهد که نیازمند مهارت و دانش در حوزه مدیریتی است.
دکتر احمدی امروز سه شنبه (19 اسفند ماه) در وبینار باشگاه تعاونی که به همت واحد اشتغال جهاددانشگاهی استان و با همکاری اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کردستان برگزار شد، اظهار کرد: اگر تعاون در ایران به معنای واقعی تعبیر و تفسیر شود می تواند تا حد زیادی گره گشای مشکلات اقتصادی باشد، چرا که در کشورهایی که اعتماد به تعاون به معنای واقعی وجود دارد مشکلات اقتصادی کمتر است.
این استاد دانشگاه با اشاره به اهمیت دانش و یادگیری مدیریت سازمان عنوان کرد: کسانی که وقت خود را در شرکت ها و تعاونی ها به سر می برند باید ایجاد الگوی مناسب برای سازمان را بشناسند.
وی با بیان اینکه منابع امکانات محدود و انتظارات نا محدود که هر روز به آن افزوده می شود، نا معادله ای است که حل کردن آن از خصوصیات مدیر موفق و آگاه بوده که باید نحوه بهره مندی از منابع و الگوی مناسب را با دانش خود برای موفقیت تیم به کار گیرد.
احمدی منابع انسانی را مهم ترین منبع در اختیار شرکت ها دانست و گفت: این منبع می تواند موجب حداکثر بهره و حتی حداکثر هدر رفت کسب و کارها در یک شرکت شود؛ منابع انسانی توانمند می تواند بهره مندی را افزایش دهد که نیازمند مهارت و دانش در حوزه مدیریتی است.
وی با اشاره به لزوم دانش در رابطه با ایجاد تیم گفت: تیم ها می توانند زمینه استفاده از بهرمندی منابع را فراهم آورند چرا که تیم ها احساس تعلق بالایی به منابع انسانی می دهند و این امر نیز می تواند باعث ارتقای کمی و کیفی عملکرد نهاد ها و تشکل ها شد.
این استاد داشگاه به مفهوم “کوچینگ تیم سازی” اشاره کرد و افزود: کوچینگ به معنی استخراج راهکار مناسب از دل و ذهن طرف دارای مشکل برای برون رفت از مشکلات است، در این روش خود فرد، استنباط و راهکار را لمس می کند و متعهدتر خواهد بود و با راهکار خود احساس توانمندی و اعتماد به نفس می کند تا اینکه دیگری به آن راهکار دهد.
وی با اشاره به اینکه می توان از این ظرفیت در تیم سازی استفاده کرد افزود: در تیم، نقش ها باید تکمیل کننده یکدیگر باشند در حالی که در گروه به این گونه نیست، در تیم افراد برای هم دلسوزی و مدارا می کنند اما در گروه رقابت بیشتر است.
به گفته احمدی، در تیم های موفق، نقش ها، مکمل یکدیگرند نه متمم، بنابراین تناسب اجزا در تیم بسیار مهم است و باید با هم جور باشند.
وی نقش هایی که همدیگر را پوشش می دهند و تیم موفق را می سازند در 9 عامل معرفی کرد و گفت: شناسایی افرادی که می توانند چند نقش مکمل را ایفا کنند، نقش شکل دهنده که طی افراد پویا و شکل دهنده دیگر اجزا را به حرکت در می آورند، نقش نوآوران که افرادی ناقد و خوش فکر هستند، نقش افراد هماهنگ کننده که از گسستگی تیم جلوگیری می کنند، نقش افراد تحلیلگر و ارزیاب، نقش افراد تدارک کننده، نقش افراد پویا و خستگی ناپذیر، نقش افراد مجری، نقش کاربران تیم که ارتباط دهنده هستند، نقش افراد تمام کننده، نقش متخصص که افراد فنی هستند و باید بر اساس رسالت سازمانی حرفی برای گفتن داشته باشند، از جمله عوامل مهم موفقیت در تیم است.
وی همچنین تیم سازی، اقناع، مذاکره و ارتباط موثر را از خصویات و مهارت های نرم تیم سازی ذکر کرد و افزود: این خصوصیات در شرایط امروز برجسته تر می شوند.
این استاد تمام دانشگاه بیان کرد: استفاده بهینه از منابع در اختیار از مهارت تیم سازی است و باید بتوان در این زمینه ظرفیت ها را برای بهره مندی از نقش های 9 گانه مذکور شناسایی کرد، تحقق این امر می تواند زمینه ای برای بهبود و اصلاح معماری کسب و کار شود.
محمد یاره در ادامه این وبینار با تاکید بر اینکه تعادل بین منابع انسانی باعث افزایش کارایی شرکت ها و نهادها می شود، اظهار کرد: تعادل بین نقاط قوت افراد تیم موجب انجام کارهای غیر ممکن می شود که هم در گروه ها و هم در سازمان ها کاربرد دارد.
وی افزود: نقاط قوت و توانمندی هر یک از اعضای تیم در کنار هم توانایی مضاعفی ایجاد می کند، که در تیم ها و گروه ها صدق می کند و نباید پنداشت که یک گروه قائم به یک شخص است بلکه باید با اعتماد به کارایی و عملکرد خود و با الگوی مناسب به اهداف گروه رسید.
رییس اداره توسعه تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کردستان، هدف اصلی این جلسات را در مرحله اول ایجاد کسب و کار با اولویت تشکیل تعاونی ها ذکر کرد و افزود: کار تعاونی جدا از تیم و تیم سازی نیست و مباحث مطرح شده می تواند به الگوبرداری از شرکت های تعاونی بیانجامد، لذا در خواست می شود که در مرحله اول تصمیم به انجام کسب و کار جدید شود و بر روی تشکیل تیم و گروه سازی فکر کنید تا با ایده های متفاوت بتوان به هدف نهایی که راه اندازی کسب و کار و ایجاد شغل برای اطرافیان است برسیم.
وی اعلام کرد: اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان آمادگی حمایت از تشکیل تعاون با 7 نفر نیرو را دارد که در این راستا متقاضیان می توانند با بهره گیری از مشاوره های اداره تعاون در شهر ستان ها فکر و ایده ها را به منصه ظهور رسانده و زمینه راه اندازی کسب و کار و درآمد پایدار در استان را فراهم کنند.
یاره بیان کرد: کمبود سرمایه از دغدغه های کارآفرینان است، که برای حل این موضوع با کمک بانک توسعه تعاون تسهیلاتی در قالب تسهیلات بانکی با نرخ مصوب در اختیار کارآفرینان قرار می دهد، همچنین در بحث تضمینات بانکی برای اخذ وام با وجود شرکت های اجتماعی و صندوق سرمایه گذاری بخش تعاون حل شده است و به طور کلی اخذ صدور سرمایه از طریف صندوق برای بانک های مرجع آسان تر است.
وی در پایان یادآور شد: به فکر راه اندازی کار برای خود و اطرافیان باشید چرا که تا خود نخواهید کسی از بیرون برای شماایجاد شغل نمی کند. امید است با دانش و خلاقیت جوانان کردستانی تعدای از مشکلات و چالش ها در زمینه ایجاد شغل از راه تعاونی که راه استفاده از مزیت ها است حل و فصل شود.
انتهای پیام