منابع درآمدی شهرداری تهران به صورت مشخص اعلام شده/ادامه بررسی بودجه۱۴۰۰شهرداری بعدازظهر امروز
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه هر یک از سازمانها و شرکتهای شهرداری تهران خود درآمدزایی دارند، گفت: منابع درآمدی شهرداری تهران به صورت مشخص اعلام شده است.
به گزارش ایسنا، محسن هاشمی رفسنجانی در حاشیه برگزاری جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران گفت: در گذشته تبصره های بودجه خارج از عدد و رقم بودجه در نظر گرفته می شد، اما بخشنامه ای از طرف وزارت کشور صورت گرفت با هدف شفاف تر شدن بودجه.
وی افزود: در گذشته رقم بودجه مشخص بود و تعدادی هم تبصره به آن الحاق می شد که بعضا باعث می شد عدد واقعی بودجه به درستی دیده نشود. لذا در بخشنامه جدید وزارت کشور اعلام شده که تبصره ها داخل بودجه آورده شود که برای بودجه عدد واقعی تری اعلام شود.
وی ادامه داد: در جلسه امروز بررسی تبصره های بودجه ۱۴۰۰ شهرداری را در دستور کار داشتیم که حدود ۳۰ تبصره بود، اما تعدادی به آنها اضافه شد و به عدد ۴۱ رسیدیم. براساس آیین نامه در رسیدگی به بودجه، اعضا اگر پیشنهادی را در زمان مقرر ارائه کند ابتدا در کمیسیون برنامه و بودجه مطرح خواهد شد و اگر به نتیجه نرسد به کمیسیون تلفیق ارسال می شود. در آن جا نیز اگر به نتیجه نرسد اعضا می تواند این پیشنهادات را در صحن مطرح کند که معمولا تعداد آنها نیز زیاد است.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه پیشنهادات اعضا برای تبصره های بودجه سال آینده شهرداری تهران زیاد بوده است، افزود: این پیشنهادات حدود ۲۰ پیشنهاد بود لذا اعضا پیشنهادات خود را در صحن مطرح کردند و این باعث کند شدن کار رسیدگی به بودجه شد. برهمین اساس از ۴۱تبصره تقریبا سه تبصره را بررسی کردیم و امیدواریم با صحبت با اعضا، پیشنهادات خود را برای افزایش سرعت بررسی کاهش دهند. به هر ترتیب امروز بعد از ظهر و فردا صبح و بعد از ظهرشورا برای افزایش سرعت رسیدگی به بودجه جلسه خواهد داشت.
هاشمی در پاسخ به سوالی در خصوص منابع درآمدی بودجه شهرداری تهران در سال آینده گفت: شهرداری تهران ۴۱ سازمان و شرکت دارد و هر یک از آنها همانند اتوبوسرانی که در فعالیت خود بلیت می فروشد و سوبسید را بخشی از دولت و بخشی از شهرداری تهران تامین می کند، هر یک از سازمانها در آمد دارند که در مجموع عدد قابل توجهی خواهد بود.
وی ادامه داد: بخش عمده ای از درآمد شهرداری تهران از محل ساخت و ساز شهروندان در شهر است که براساس طرح جامع و طرح تفصیلی هر پلاک شهری می تواند حجم مشخصی ساخت و ساز انجام دهد که برای انجام این حجم باید عوارض ساخت و ساز را پرداخت کند. بی تردید این عوارض قانونی است و به این مورد شهرفروشی نمی گویند.
وی تاکید کرد: عوارض دیگری همچون قطع درختان و … نیز در مجموع بودجه شهرداری تهران را تامین می کند و عوارض نوسازی نیز توسط همه شهروندان پرداخت می شود. لیست کامل درآمدهای شهرداری تهران مشخص است و برای بودجه سال آینده اعلام شده است.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به سوال دیگری در خصوص مرکز پژوهشهای شورای شهر تهران و همچنین مرکز مطالعات شهرداری تهران گفت: پژوهش در شهرداری تهران در تمام شرکتها و سازمانها انجام می شود، البته برخی از سازمانها در ساختار معاونتهای خود پژوهشها را انجام می دهند و برخی نیز پژوهشهای خودرا توسط مرکز مطالعات انجام می دهند. به شورای شهر تهران نیز اجازه داده شده مرکز پژوهشها داشته باشد اما اجازه داده نشده برای خود نیرو بگیرد، بلکه این کار را باید به صورت برون سپاری انجام دهد.
به گفته هاشمی، پیشتر چند نفر نیرو وجود داشت که اعضا پیشنهادهای خود را برای انجام پژوهش به آنها اعلام می کردند و از طریق برون سپاری این پژوهشها انجام می شد، اما در هیات رئیسه مقرر شد این کار را به صورت کامل برون سپاری کنیم و دو رابط نیز برای اعضا قرار دهیم تا نیاز پژوهشی خود را از طریق آنها دنبال کند. به این ترتیب برای جلوگیری از هزینه اضافی در ایجاد چنین مرکزی نهایتا موضوع در هیات رئیسه رای نیاورد و مقرر شد این کار به صورت برون سپاری دنبال شود.
انتهای پیام
منبع:ایسنا