اخبار 14

منفی بودن تست کرونا دال بر مبتلا نبودن به آن نیست

منفی بودن تست کرونا دال بر مبتلا نبودن به آن نیست

ایسنا/زنجان رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم‌پزشکی استان زنجان گفت: با توجه به استاندارد جهانی در بین بیماران اثبات شده با روش دیگر، در تستی که به روش PCR در استان انجام می‌شود، مخاط حلق حساسیتی در حدود ۵۰  الی ۶۰ درصد دارد، به این معنی که ۴۰ درصد بیماران که مبتلا به کرونا هستند، تست آنان منفی گزارش می‌شود.

ایوب پزشکی روز گذشته (۲۹ اسفند) در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، با تاکید بر اینکه مردم استان باید در نوروز ۹۹ از دید و بازدید خودداری و برای دیدن عزیزان خود از طریق تلفن یا ارتباطات مجازی استفاده کنند، اظهار کرد: نوروز ۹۹ با اپیدمی بیماری کرونا همزمان شده است. میزان سرایت ویروس کرونا بسیار بالا است، به طوری که اگر افراد با بیمار دارای علامت و بدون علامت کرونا در کمتر از فاصله یک متر تماس داشته باشند، به این بیماری مبتلا می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه مهم‌ترین کاری که مردم زنجان اکنون باید انجام دهند، تلاش برای سلامت نگه داشتن عزیزان‌شان است که اهمیت بیشتری از دیدار آنان دارد، افزود: مردم پس از گذراندن اپیدمی بیماری کرونا، با دوستان و آشنایان خود از نزدیک دیدار کرده و بی‌تردید سلامت آن‌ها باعث خوشحالی بیش از پیش آنان خواهد شد.

این مسئول با اشاره به اینکه به دلیل آشنایی و درک متقابل خوب اصحاب رسانه با بحث اپیدمیولوژی بیماری کرونا، اقدامات خوبی در سطح استان در راستای اطلاع‌رسانی بیماری کووید – ۱۹ انجام شده است، تصریح کرد: دانشگاه علوم‌پزشکی استان در اپیدمی بیماری کرونا دو ماموریت ویژه دارد که ماموریت ویژه اولیه آن، ارائه اقدامات بهداشتی و فرهنگ‌سازی (رعایت بهداشت فردی و آداب تنفسی و غیره) است که خوشبختانه استان در سطح خوبی قرار دارد ولی باز هم مردم باید در این راستا تلاش بیشتری کنند. ماموریت دوم این دانشگاه نیز از زمانی که فرد دچار بیماری شود، با ارائه خدمات درمانی آغاز می‌شود.

رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم‌پزشکی استان زنجان با اشاره به اینکه پیش‌بینی‌های علمی انجام شده در خصوص بیماری کرونا در ایران و سایر کشورها قطعی نیست، ادامه داد: انتظار می‌رود بتوانیم به همه بیماران کرونایی استان با تخت‌های بیمارستانی کافی که به تناسب با وضعیت بیمار از تخت‌های ویژه و استاندارد استفاده می‌شود، ارائه خدمت کنیم.

پزشکی با بیان اینکه طبق پیش‌بینی‌های انجام شده طی دو هفته آینده با توجه به سفرهای اجباری کارگران زنجانی شاغل در مناطق دیگر به استان، با پیک بیماری کرونا و افزایش تعداد بیماران مبتلا مواجه شویم، اظهار کرد: همه نقاهت‌گاه‌های استان تک‌کاربردی نخواهند بود؛ اولین کاربرد نقاهت‌گاه‌ها در زمانی است که بر اثر کثرت بیماران، بیمارستان‌های استان با کمبود تخت بیمارستانی مواجه شوند که برای درمان بیماران از این مکان‌ها استفاده خواهیم کرد، هر چند که امکان دارد امکانات این نقاهت‌گاه‌ها در سطح استاندارد بیمارستانی نباشد.

وی در رابطه با دومین کاربرد نقاهت‌گاه‌های استان، افزود: دومین کاربرد نقاهتگاه‌ها برای گذراندن دوران نقاهت ببماران بهبودیافته مبتلا به کرونا به مدت دو هفته است؛ اما بهترین انتخاب و بعد از ترخیص از بیمارستان، خانه افراد در اتاقی که ارتباطی با دیگران نداشته یا فقط با یک فرد ارتباط دارند است. افراد بهبودیافته‌ای که امکان گذراندن دوران نقاهت خود در منزل را ندارند، می‌توانند از فضای آنجا استفاده کنند. نیروهای داوطلب و پرسنل دانشگاهی در این نقاهت‌گاه‌ها در حال خدمت‌رسانی هستند.

رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم‌پزشکی استان با بیان اینکه به طور قطعی بیش از ۹۹ درصد کسانی که مشکوک به کرونا هستند و بستری می‌شوند، از لحاظ بالینی، بررسی سی‌تی‌اسکن و آزمایشگاهی، بیمار کرونا هستند، ادامه داد: کسانی که تست کرونای آنان مثبت بوده، به این معنی است که در مخاط این افراد ویروس بیشتری وجود دارد، زیرا محل نمونه‌برداری مخاط ته حلق فرد بوده و زمانی که نمونه به نحو صحیح گرفته شود که خوشبختانه این آزمایش در استان انجام می‌شود.

پزشکی ادامه داد: با توجه به استاندارد جهانی در بین بیماران اثبات شده با روش دیگر، در تستی که به روش PCR در استان انجام می‌شود، مخاط حلق حساسیتی در حدود ۵۰  الی ۶۰ درصد دارد، به این معنی که ۴۰ درصد بیماران مبتلا به کرونا هستند و تست آنان منفی گزارش می‌شود. منفی بودن تست افراد به معنای ناقل نبودن آنان نیست، بلکه بر اساس علائم بالینی و شواهد آزمایشگاهی دیگر، مبتلا به کرونا بوده و به طور جدی نکات بهداشتی و آداب تنفسی را باید رعایت کند.

وی در رابطه با آمار مبتلایان به بیماری کرونا از لحاظ آزمایشگاهی، افزود: روز گذشته ۲۶۱ مورد مثبت ابتلا به بیماری کرونا از لحاظ آزمایشگاهی در سطح استان داشتیم که این اعداد ارزشی ندارد، زیرا ما باید بدانیم هنوز بیماری در جامعه ما در حال گردش است. استان‌های همجواری که از لحاظ شیوع بیماری جلوتر از ما هستند، از نظر شروع بیماری عقب‌تر از استان زنجان قرار دارند.

این مسئول با تاکید بر اینکه تفسیر صحیح معانی مثبت و منفی بودن آزمایش تشخیص کرونا امکان گمراه شدن افراد وجود دارد، تصریح کرد: امکان دارد روزی آزمایشگاه به دلیل مسائل فنی موجود، آزمایش‌های کمتری انجام دهد و انجام آزمایش‌های دیگر به روز بعد موکول شود. ۵۰ الی ۶۰ درصد بیماران مشکوک به کرونا بستری شده، کرونایی مبتلا به این بیماری هستند.

رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم‌پزشکی استان با تاکید بر اینکه در حال حاضر هم‌وطنان و هم‌استانی‌ها از سفر کردن در راستای پیشگیری از شیوع کرونا بپرهیزند، خاطرنشان کرد: کنترل ورود و خروج از استان و شهرها خوب است ولی فرهنگ‌سازی اهمیت بیشتری در این زمینه دارد. کنترل ورود و خروج از شهرهای استان نمی‌تواند معیار مناسبی باشد، زیرا بسیاری از زنجانی‌ها در سایر استان‌ها زندگی می کنند ولی پلاک آنان زنجان بوده و بالعکس تعداد زیادی نیز با شماره پلاک‌های سایر استان‌ها در شهرها تردد می‌کنند، در حالی که در استان زنجان ساکن هستند.

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *