مهمترین شاخصه انتخاب ائمه جمعه مردم داری است
مدیر دفتر نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: مهمترین شاخصه برای انتخاب ائمه جمعه استان مردم داری است. حجتالاسلام عبدالرحیم عبودی در نشست خبری به مناسبت ۵ مرداد سالروز اقامه اولین نماز جمعه کشور گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۵۸، مرحوم آیتالله طالقانی در پیشنهادی به حضرت امام(ره)
مدیر دفتر نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: مهمترین شاخصه برای انتخاب ائمه جمعه استان مردم داری است.
حجتالاسلام عبدالرحیم عبودی در نشست خبری به مناسبت ۵ مرداد سالروز اقامه اولین نماز جمعه کشور گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۵۸، مرحوم آیتالله طالقانی در پیشنهادی به حضرت امام(ره) خواستار راهاندازی نماز جمعه در کشور شد، حضرت امام هم این ماموریت را به خود آقای طالقانی واگذار کردند و اولین نماز جمعه ۵ مرداد سال ۵۸ در دانشگاه تهران اقامه شد.
وی با اشاره به تشکیل شورای سیاستگذاری ائمه جمعه افزود: در حال حاضر ۹۰۰ پایگاه نماز جمعه در سراسر کشور وجود دارد و نماز جمعه در این پایگاهها اقامه میشود.
مدیر دفتر نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: به جوان گرایی در بین همه ائمه جمعه استان توجه شده است و باید این بحث جوانگرایی نیز حفظ شود.
عبودی تصریح کرد: نماز جمعه به جناح خاصی همچون اصولگرا و اصلاح طلب وابستگی ندارد بلکه اساس برای ما ولایت فقیه است چرا که نهاد امامت جمعه یک نهاد مردمی است که با همه مردم با سلایق مختلف ارتباط دارد.
وی ادامه داد: ورود به جناح های سیاسی برای ائمه جمعه ممنوع است.
مدیر دفتر نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: انتخاب امام جمعه شاخص های مختلفی دارد اما مهمترین شاخصه برای انتخاب امام جمعه مردم دار بودن است.
عبودی تاکید کرد: شبههای در خصوص خطبه دوم نماز جمعه ایجاد شده، برخی تصور میکنند خطبه دوم نماز جمعه ساماندهی شده است و مطلبی به ائمه جمعه میدهند که در خطبههای نماز مطرح کند، ائمه جمعه در مسئله خطبهها آزاد هستند، کسی مطلب ارائه نمیدهد و خود ائمه جمعه به مسائل و مطالب روز اشاره میکنند.
وی با بیان اینکه تا سال ۸۹، ۳ پایگاه نماز جمعه در سطح استان برپا بود، افزود: در زمان حجتالاسلام پناهی به عنوان رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه و استقلال دفتر نمایندگی، پایگاهها به ۱۵ مورد افزایش یافت البته ۱۴ پایگاه فعال و نماز جمعه برگزار میشود، تنها دفتر سرفاریاب تعطیل است که به دنبال راهاندازی آن هستیم.
مدیر دفتر نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه نماز جمعه هر هفته مرتبط برگزار میشود، گفت: با شیوع ویروس کرونا نماز جمعه در مقطعی تعطیل شد اما طبق مصوبه ستاد کرونا، تعطیلی نماز جمعه نداریم اما نماز با شرایط خاص برگزار میشود.
عبودی اظهار کرد: طبق مصوبه ستاد کرونا نماز جمعه در مناطق قرمز در فضای باز و با حضور حداکثر ۷۰ نمازگزار برگزار شود، در مناطق نارنجی هم با حضور ۱۰۰ نفر و در فضای باز برگزار شود اما طی جلسهای با حوزه علوم پزشکی اعلام کردیم با توجه به گرمای هوا زمینه برای برگزاری نماز در فضای آزاد وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: مقرر شد نمازهای جمعه در خود مصلیها با رعایت مصوبات ستاد کرونا و پروتکلهای بهداشتی برگزار شود.
مدیر دفتر نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه نهاد نماز جمعه تحت نظر مقام معظم رهبری است، تصریح کرد: تاکید معظمله بر اینست که نماز جمعه پلی میان مردم و مسئولان باشد و تریبون نماز جمعه محلی برای بیان مشکلات مردم باشد.
عبودی با بیان اینکه در تریبون نماز جمعه دنبال جوسازی، مچگیری، تخریب و تضعیف نیستیم، افزود: دفاتر ائمه جمعه پناهگاه مردم است و آنها برای هر مشکلی به ائمه جمعه مراجعه میکنند، ضمن اینکه اندیشه و بنابراین است که مشکلات مردم رصد و با مسئول بخش، منطقه، شهرستان و استان در میان گذاشته شود.
وی اظهار کرد: پس از طرح مشکلات مردم اگر احساس شد مسئولی کمکاری و کمتوجهی میکند با نهایت حرمت، ادب و احترام اما با صلابت در تریبون نماز جمعه مطرح و پیگیری میکنیم.
مدیر دفتر نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: علاوه بر این، تریبون نماز جمعه محل بیان خدمات نظام است حجم خطبههایی که در آن زحمات و اقدامات مسئولان گفته شده و از آنها تقدیر و تشکر کردیم از بیان مشکلات بیشتر بوده است.
عبودی در خصوص تعطیلی نماز جمعه در سرفاریاب و همچنین عدم وجود این تریبون در بخش لوداب عنوان کرد: روند این است که به ابتدا مردم مطالبه می کنند که مردم هم تاکنون درخواست های زیادی برای راه اندازی نماز جمعه در این بخش را داشتهاند که باید از نزدیک این بخش و ظرفیتهای آن مورد ارزیابی قرار گیرد، ظرفیتها سنجیده شود که آیا میتوان در آنجا نماز جمعه برگزار کرد.
وی ادامه داد: نماز جمعه در هر منطقهای آثار و برکاتی دارد که خود از نزدیک لمس کردهام مطالبه مردم لوداب هم برای راه اندازی تریبون نماز جمعه مطالبهای منطقی است که درک میکنیم اما به دنبال کار کارشناسی برای رفع این نقیصه در بخش لوداب هستیم.
مدیر دفتر نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان کهگیلویه و بویراحمد در خصوص بکارگیری مشاوران رسانهای برای ائمه جمعه خاطرنشان کرد: شورای سیاستگذاری معتقد به رسانههاست و به همین خاطر مرکزی به نام مرکز ارتباطات و رسانه تشکیل داده شده و در استان هم امیدواریم که این پیشنهاد عملی شود.
عبودی در خصوص حضور بسیار کمرنگ مدیران در نماز جمعه استان نیز تصریح کرد: نماز جمعه عبادت مستحبی است اما مدیران باید بدانند این جایگاه متعلق به مردم بوده و در آن میتوان مشکلات مردم را بهتر شنید که در حال حاضر از میزان حضور مدیران استان در نماز جمعه رضایت نداریم و حضور آنها ضعیف است.
وی افزود: اما در بعضی مناطق هم فرماندار و بخشدار و مسئولان شرکت میکنند اما به صورت کلی رضایت وجود ندارد این پایگاه مربوط به مردم است و مسئولان را باید در آنجا ببینند.
مدیر دفتر نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: خدا را شاکریم که نماز جمعه در استان مردمی است همه قشرها در آن شرکت می کنند و البته باید از همکاری برخی مدیران به ویژه استاندار با نهاد نماز جمعه در استان قدردانی کنیم
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0