اخبار 32

مهم‌ترین شاخصه اندازه‌گیری تمدن هر ملت سبک زندگی است/ادامه انقلاب نیز مثل ایجاد آن وابسته به مساجد است

مهم‌ترین شاخصه اندازه‌گیری تمدن هر ملت سبک زندگی است/ادامه انقلاب نیز مثل ایجاد آن وابسته به مساجد است
رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم عنوان کرد: ما مساجد را از سطح حضور در بطن جامعه و مدیریت معنوی مردم، به سطح نماز و عبادت تنزل دادیم درحالی که مسجد جایگاه و مرکز همه فعالیت‌هایی است که جامعه اسلامی می خواهد انجام دهد.
به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه قم، حجت الاسلام والمسلمین محمد صادق یوسفی مقدم پنج شنبه 29فروردین در نشست علمی تخصصی اساتید قرآنی با موضوع “نقش جامعه قرآنی در تحقق گام دوم انقلاب اسلامی با محوریت مساجد” که در دارالقرآن علامه طباطبایی برگزار شد، گفت: ما ابتدا باید بدانیم بیانیه گام دوم جامعه اسلامی را به چه سمتی سوق می‌دهد و ببینیم توقع از مساجد چیست و سپس ارزیابی کنیم مسجد ایده‌آلی که بتواند پشتوانه این بیانیه باشد چگونه است.
وی افزود: در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی سه عنوان در پیشانی بحث رهبری قرار دارد که این سه عنوان، ماهیت و قوام کل بیانیه را شکل می دهد؛ ایشان فرمودند «۴۰ سال از انقلاب گذشته و اینک وارد خود سازی، جامعه سازی و تمدن سازی شده‌ایم».
حجت الاسلام والمسلمین یوسفی مقدم افزود: مساجد محلی هستند که می توانند این بیانیه را پیگیری کنند و برای اجرایی شدن و عملی شدن مطالبات مقام معظم رهبری در جامعه، آن را محقق کند، باید به مساجد تکیه کنیم؛ کانون اصلی و مقوم نظام اسلامی، مساجد هستند؛ ادامه انقلاب نیز مثل ایجاد آن وابسته به مساجد است.
رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم اظهارکرد: خداوند در قرآن می فرمایند که انتظار اینکه مشرکین و کفار به عمران مساجد دست بزنند انتظار بی جایی است؛ قرآن کریم به عمران و آبادی معنوی و حضور مردم در مسجد اشاره دارد؛ حرکات انقلابی و دفاع از مردم و حضور گسترده آنان و افزایش معنویت اجتماعی به معنوی عمران معنوی مساجد است.
رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم اضافه کرد: علم و پژوهش، معنویت و اخلاق، اقتصاد اسلامی، عزت ملی و سبک زندگی از مهمترین موضوعات این بیانیه است و بهترین جایی که می تواند این امر را عملی کند مسجد است؛ باید توجه داشت که مهم‌ترین شاخصه اندازه گیری تمدن هر ملت سبک زندگی است.
وی تصریح کرد: قرآن کریم به عمران و آبادی معنوی و حضور مردم در مسجد اشاره دارد؛ خداوند در قرآن می‌فرمایند انتظار اینکه مشرکین و کفار به عمران مساجد دست بزنند انتظار بی‌جایی است؛ روح این آیه در جهت آبادانی معنوی و حضور مردم در مسجد و حرکت های انقلابی و دفاع از امت اسلامی است.
یوسفی مقدم با بیان اینکه ‌مسجد در صدر اسلام مرکز فعالیت ها، قضاوت‌ها و هدایت لشکرهای اسلامی در برابر دشمنان بود، عنوان کرد: ما مساجد را از سطح حضور در بطن جامعه و مدیریت معنوی مردم، به سطح نماز و عبادت تنزل دادیم درحالی که مسجد جایگاه و مرکز همه فعالیت‌هایی است که جامعه اسلامی می خواهد انجام دهد.
وی با اشاره به اینکه در برخی کشورهای اروپایی در کنار مسجد سالن های متعدد فرهنگی، هنری و ورزشی وجود دارد، عنوان کرد: مسجد باید این جایگاه را پیدا کند تا بیانیه گام دوم انقلاب محقق شود.
رییس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم گفت: کانون‌ها و مساجد در موضوعات مختلف مانند سبک زندگی اسلامی باید هسته‌های علمی تشکیل دهند تا بدانند آیا مسئولین اسلامی در مسیر مطالبات مقام معظم رهبری حرکت می کنند یا نه؟ و اگر هر کجا حرکت نکردند مطالبه گری کنند؛ مطالبه گری علمی به معنای واقعی کلمه باید در مساجد شکل بگیرد تا بیانیه گام دوم محقق شود؛ مساجد ما باید حیات واقعی خود را که مدیریت اصلی کشور است را به دست بیاورند.
وی خاطرنشان کرد: برای اینکه بگوییم مساجد در چه ترازی قرار دارند باید وضع موجود را آسیب شناسی کنیم و با استفاده از تجربه ۴۰ ساله، نقاط مثب‌مان را پرورش و نقاط ضعف‌مان را برطرف کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *