استان ها

موکب‌های دهه آخر صفر در طول سال مروج فرهنگ رضوی باشند

موکب‌های دهه آخر صفر در طول سال مروج فرهنگ رضوی باشند

 تولیت آستان قدس رضوی گفت: موکب‌های دهه آخر ماه صفر، نباید منحصر به یک دهه باشند، بلکه باید با فعالیت مستمر و اشاعه فرهنگی رضوی جامعه را از نظر روحی و معنوی سیراب کنند.

حجت‌الاسلام‌ احمد مروی در مراسم تجلیل از موکب‌داران دهه پایانی ماه صفر که صبح امروز در تالار قدس حرم مطهر برگزار شد، هفته وحدت و سالروز ولادت پیامبر گرامی اسلام(ص) و امام صادق(ع) را تبریک گفت و افزود: امیدوارم با عنایت و شفاعت این بزرگواران بتوانیم در زمره امت پیامبر(ص) و شیعیان و پیروان راستین اهل بیت عصمت و طهارت(ع) قرار گیریم.

وی افزود: پیامبر عظیم‌الشان اسلام(ص) در مورد حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) که هم در کتب روایی شیعه و هم  اهل سنت نقل شده است، می‌فرمایند، «حسین منی و انا من حسین». معنای حسین از من است روشن است اما من از حسین هستم به چه معنی است؟ هر پدر و مادری می‌تواند نسبت به فرزند یا نوه‌اش بگوید او از نسل من است ولی اینکه من از او هستم بار معنایی خاص بالایی دارد.

مروی ادامه داد: تفسیرهای متعددی برای این روایت مطرح شده است. یکی اینکه اگر امام حسین(ع) نبود، زحمات پیامبر(ص) به هدر رفته بود و با دشمنی‌هایی که پس از رحلت پیامبر اکرم(ص) صورت گرفت، اگر ابا عبدالله‌الحسین(ع) نبود، اسلام هم دفن شده بود.

موکب‌داری، تعظیم شعائر اسلامی است

وی با بیان اینکه تلاش برای زنده نگه‌داشتن فرهنگ و نام و یاد امام حسین(ع) و اهل بیت(ع)، رضایت خداوند و خشنودی قلب مقدس پیغمبر اکرم(ص) را در پی دارد، تصریح کرد: بنده به سهم خود از تمامی شما موکب‌داران با اخلاص و پرتلاش تشکر می‌کنم که کار بزرگ تعظیم شعائر الهی را انجام دادید، زیرا همانگونه که در قرآن کریم نیز به تعظیم شعائر توصیه شده، یکی از مصادیق بارز و روشن آن را می‌توان همین موکب‌داری برای خدمت به زائران اباعبدالله و حضرت رضا(ع) ذکر کرد که شما موکب‌داران آن را به نحو احسن انجام دادید.

تولیت آستان قدس رضوی تصریح کرد: تکریم زائران و مهمانان حضرت اباعبدالله(ع) و امام رضا(ع) و پذیرایی از آن‌ها در قالب برپایی موکب‌ها کار بسیار شایسته‌ای است و یقینا حضرت زهرا(س) پاداش این تلاش‌های خوب و بسیار باارزش را به شما عطا می‌فرماید.

وی ادامه داد: مطابق روایات، دایره شفاعت حضرت زهرا(س) و گستره شفاعت ایشان حتی از دایره شفاعت رسول اکرم(ص) بیشتر است و در حقیقت در همین دنیا برپاکنندگان مجالس اهل بیت(ع) و شرکت‌کنندگان در این مجالس، از عنایت و شفاعت حضرت زهرا(س) بهره‌مند خواهند شد.

ضرورت گسترش خدمت‌رسانی موکب‌ها در حوزه ترویج فرهنگ رضوی

مروی توسعه و استمرار این خدمت‌رسانی را هم مهم برشمرد و افزود: ما تمام ظرفیت‌ها و امکاناتی که در اختیار داریم را باید در راه ائمه(ع) صرف کنیم و انشالله شاهد گسترش بیشتر این موکب‌ها در سال‌های آینده باشیم.

وی بیان کرد: همانگونه که تدبر و تعقل در قرآن کریم منحصر به زمان و مکانی خاصی نیست، موکب‌های ابا عبدالله(ع) و حضرت رضا(ع) نیز نباید منحصر به دهه پایانی صفر باشد، بلکه با محتوای دیگری همچون اشاعه فرهنگ امام رضا(ع)، باید جامعه را از نظر روحی و معنوی نیز سیراب کرده و با فعالیت مستمر این موکب‌ها فرهنگ، اخلاق، تربیت، سیره و ادب اهل بیت(ع) را به مردم منتقل کنند.

تولیت آستان قدس رضوی ادامه داد: با این نگاه و رویکرد، هر کدام از ما می‌توانیم یک موکب باشیم و در هر زمان و هر مکان، برای تامین نیازهای فکری و روحی عموم مردم، به‌ویژه دلباختگان به اهل بیت(ع) تلاش و فعالیت کنیم.

بر اساس گزارش روابط عمومی آستان قدس رضوی، مروی در ادامه گفت: امام حسین(ع) و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) فقط منحصر به دهه و ماه خاصی نیستند؛ باید تلاش کنیم تمام لحظات عمر، رفتار و سیره ما اهل بیتی باشد، زیرا ائمه، قرآن ناطق‌اند و باید فرهنگ و آموزه‌های این بزرگواران را در جامعه اشاعه دهیم و پیاده‌سازی کنیم.

منبع: ايسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *