ایسنا/همدان مدیر توسعه و بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: میزان تولید مرغ استان، نرمال و طبیعی بوده و متناسب با مصرف و نیاز استان است.
حسین فضلی در گفتوگو با ایسنا از متوسط تولید روزانه ۱۴۰ تا ۱۵۰ تن مرغ در سطح استان خبر داد و اظهار کرد: آخرین مصوبه که در ستاد تنظیم بازار محصولات کشاورزی و وزارت جهاد کشاورزی برگزار شده قیمت عرضه مرغ منجمد برای مصرف کننده از ۲۵ هزار تومان طبق مصوبه آخرین جلسه به ۲۰هزار تومان تقلیل یافت و عرضه به صورت عمده به عمده فروشان درب انبار شرکت پشتیبانی امور دام ۱۸هزار و ۸۰۰ و مصرف کننده ۲۰ هزار تومان در مورد مرغ منجمد وارداتی تعیین شده است.
وی در ادامه با اشاره به وضعیت تولید مرغ در استان همدان متوسط تولید روزانه مرغ در استان را ۱۴۰ تا ۱۵۰تن برشمرد و افزود:به دلیل گرانی جوجه یک روزه و دستورالعملهایی که توسط سامانه بازار و سامانه ۱۰۰ ابلاغ میشود در مقاطع کوتاهی از سال، مقاطع ۱۰تا۱۵روزه پرورش و جوجهریزی کمتر اتفاق میافتد که این امر موجب کاهش تولید در مقاطع کوتاه سال میشود اما به هر صورت میزان تولید مرغ استان همدان تولید نرمال و طبیعی بوده و متناسب با مصرف و نیاز استان است.
فضلی خاطر نشان کرد:برای وقفهای هم که برخی از مواقع در زمینه جوجه ریزی استان پیش میآید و با کاهش تولید مواجه هستیم یک ذخیره استراتژیک در شرکت پشتیبانی امور دام جهاد کشاورزی وجود دارد که هر زمان نیاز باشد و بازار برای تقاضا وجود داشته باشد و مرغ گرم جوابگوی بازار نباشد از آن ظرفیت مرغ منجمد با کیفیت ذخیره شده با قیمت مصوب وارد بازار شده و کمبود مرغ در مقاطع کوتاه سال پوشش داده میشود.
فضلی در ادامه با اشاره به جوجه ریزی مهر ماه امسال خاطر نشان کرد:در مهر ماه امسال در سطح مرغداری های استان همدان دو میلیون ۹۰۰هزار قطعه جوجه ریزی انجام شد در حالی که نیاز ماهیانه استان همدان ۲۰۰ تا ۴۰۰هزار قطعه مرغ بوده و ماه گذشته میزان جوجه ریزی استان بالاتر از نُرم خود بوده است.
مدیر توسعه و بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان همچنین بیان کرد:از ابتدای آبان ماه تاکنون نیز ۹۰۰هزار قطعه جوجه ریزی در سطح مرغداریهای استان همدان انجام شده که با این روند استان همدان دارای جوجه ریزی متعادل و منطقی است .
فضلی اضافه کرد:با برنامه ریزی که صورتگرفته و با همت وزارت جهاد کشاورزی که در زمینه تامین نهادههای مورد نیاز دارد در ادامه تولید مرغ یک روند ثابت و یکسان را خواهیم داشت و در ادامه با کمبود مرغ مواجه نخواهیم شد ضمن اینکه پیش از این نیز با کمبود مرغ مواجه نبوده ایم .
وی یاد آور شد:در برخی مقاطعی که جوجه ریزی پایین بوده و با کاهش تولید مواجه بوده ایم از ذخیره استراتژیک جهت پاسخگویی به نیاز بازار استفاده شده و با توزیع مرغ منجمد کاهش تولید مرغ را جبران می کند.
فضلی گفت:ذخیره استراتژیک در زمانی که دارای افزایش تولید باشیم شرکت پشتیبانی مرغ مازاد را خریداری ،ذخیره سازی و منجمد کرده و در زمان نیاز وارد بازار می کند .
منبع:ایسنا