تاریخ انتشار : چهارشنبه 29 دسامبر 2021 - 17:52
کد خبر : 179602

میزان کشندگی اُمیکرون مشخص نیست

میزان کشندگی اُمیکرون مشخص نیست

ایسنا/بوشهر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر گفت: هنوز نمی توان درباره میزان کشندگی سویه اُمیکرون با قطعیت صحبت کرد، آنچه مشخص شده سرعت بالای انتشار این سویه نسبت به نوع دلتا است. دکتر عبدالمحمد خواجه‌ئیان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در طی فرایند تکثیر ویروس، همواره این احتمال وجود دارد که اشتباهاتی در

 میزان کشندگی اُمیکرون مشخص نیست

ایسنا/بوشهر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر گفت: هنوز نمی توان درباره میزان کشندگی سویه اُمیکرون با قطعیت صحبت کرد، آنچه مشخص شده سرعت بالای انتشار این سویه نسبت به نوع دلتا است.

دکتر عبدالمحمد خواجه‌ئیان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در طی فرایند تکثیر ویروس، همواره این احتمال وجود دارد که اشتباهاتی در کپی شدن اطلاعات ژنتیکی ویروس رخ دهد. البته در بیشتر موارد این تغییرات ژنتیکی ناچیز بوده و باعث تغییر خاصی در رفتار ویروس نمی‌شود اما در برخی موارد تغییرات زیاد بوده است یا در نقاطی از ویروس تأثیر می‌گذارد که باعث بروز تغییرات مهم در رفتار آن می‌شود.

وی اضافه کرد: البته باید توجه داشت که این جهش‌های ژنتیکی تصادفی بوده است و بدون طراحی یا هدف خاصی رخ می‌دهد. بنابراین همواره این احتمال وجود دارد که جهش ژنتیکی باعث کاهش عفونت زایی ویروس شود. برای ما جهش مهم آن‌هایی هستند که باعث تغییر در بیماری‌زایی، سرعت انتشار و شدت بیماری ناشی از ویروس شده یا بر فایده‌مندی واکسن، روش‌های تشخیص و درمان بیماری، اقدامات پیگیرانه و یا ایمنی ایجاد شده در بدن تأثیر بگذارد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر  تصریح کرد: به‌طور کلی تمام توصیه‌های بهداشتی که از ابتدای پاندمی کرونا ارائه شده درباره پیشگیری از انتشار ویروس جهش یافته اُمیکرون هم صادق است. توصیه اکید سازمان جهانی بهداشت سرعت دادن به روند واکسیناسیون است. توصیه می‌شود تمام کسانی که یا واکسن نزده‌اند یا تنها یک نوبت واکسن زده‌اند در اولین فرصت برای انجام یا تکمیل واکسینایسون خود اقدام همچنین به توصیه وزارت بهداشت و درمان، تمام افراد بالای ۱۸ سالی که ۳ ماه از نوبت دوم واکسن دریافتی آن‌ها در کشور گذشته می‌توانند برای دریافت نوبت سوم واکسن اقدام کنند.

خواجه‌ئیان بیان کرد: در کنار واکسیناسیون توصیه می‌شود که کماکان اقدامات پیشگیرانه مثل زدن ماسک، شست‌وشوی مکرر دست‌ها، پرهیز از حضور در مکان‌های شلوغ، رعایت تهویه اتاق‌ها، رعایت آداب تنفسی در زمان عطسه و سرفه و پرهیز از برگزاری مراسمات و مهمانی‌ها ادامه یابد. لازم به ذکر است که زدن واکسن نمی‌تواند جایگزین اقدامات پیشگیرانه دیگر شود و همه این توصیه‌ها باید به‌طور همزمان مورد توجه قرار گیرند.

وی عنوان کرد: احتمال انتشار ویروس در جامعه به رفتارهای بهداشتی مردم بستگی دارد. در شرایطی که درصد بالایی از جمعیت هدف حداقل دو نوبت واکسن رازده باشند و توصیه‌های بهداشتی عمومی که از ابتدای پاندمی ارائه شده را رعایت کنند، شانس گردش ویروس در جامعه کاهش یافته و تبعات ورود احتمالی ویروس به استان به حداقل می‌رسد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر خاطر نشان کرد: هنوز نمی‌توان درباره میزان کشندگی این سویه ویروس با قطعیت صحبت کرد. آنچه مشخص شده سرعت بالای انتشار اُمیکرون نسبت به سویه دلتا است. بنابراین ممکن است این ویروس باعث ابتلای تعداد زیادی از افراد در مدت زمان کوتاه شود که با توجه به نیاز درصدی از موارد مثبت به بستری شدن در بیمارستان و امکان مرگ و میر درصدی از بیماران بد حال یا بیمارانی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای هستند، ضروری است که کلیه اقدامات پیشگیرانه لازم به‌عمل آید تا از بروز تلفات بیشتر جلوگیری شود.

خواجه‌ئیان گفت: بر اساس اطلاعات موجود، به‌طور کلی علائم بیماری ناشی از اُمیکرون تفاوتی با علائم ناشی از سایر سویه‌ها ندارد. چون بررسی موارد ابتلا به این سویه به تازگی شروع شده است، ممکن است آمارهایی بر اساس موارد موجود انتشار پیدا کند اما اطلاعات فعلی کافی نیست و باید منتظر جمع‌بندی آمارهای رسیده از کشورهای مختلف بمانیم.

این مقام مسئول اظهار کرد: ویروس کرونا به‌طور مرتب در حال جهش ژنتیکی است و این جهش‌ها از طریق تعیین توالی ژنتیکی که در نقاط مختلف دنیا در حال انجام است تحت بررسی است. بر اساس میزان تأثیر جهش‌ها بر رفتار ویروس، ویروس‌های جهش یافته در ۳ گروه طبقه‌بندی شده و مورد بررسی قرار می‌گیرند. این طبقه‌بندی به‌صورت: سویه‌های تحت نظر (VUM)، سویه‌های مورد توجه (VOI) و سویه‌های نگران‌کننده (VOC) است. در حال حاضر ۷ سویه تحت نظر، ۲ سویه مورد توجه و ۵ سویه نگران‌کننده در لیست سویه‌های ویروس کرونا (SARS-CoV-۲) قرار دارند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر تصریح کرد:  رتبه‌بندی استان‌ها به‌طور مرتب تغییر می‌کند اما استان بوشهر همواره جزء استان‌های با پوشش واکسیناسیون مناسب است. تعداد کل افراد ۱۲ سال به بالای واکسن‌زده در استان تا روز ۳۰ آذر ماه سال جاری ۷۷۹هزار و ۸۴۲ نفر می‌باشد. از این تعداد ۶۸۶هزار و ۸۱۱ نفر هردو نوبت را دریافت کرده‌اند.

خواجه‌ئیان بیان کرد: روزانه در این استان حدود ۷۰۰ نفر برای گرفتن نوبت اول واکسن مراجعه می‌کنند. همچنین برای نوبت سوم هم همزمان با سراسر کشور تزریق برای افراد بالای ۱۸ سال آغاز شده است و تا کنون ۶۳هزار و ۲۰۹ نفر نوبت سوم واکسن خود را دریافت کرده‌اند.

وی عنوان کرد: بنابر توصیه سازمان جهانی بهداشت بهتر است که افراد نوبت سوم واکسن را هم از همان نوع دو نوبت قبل دریافت کنند اما بر اساس دستورالعمل‌ها و موجودی واکسن‌های مختلف، این امکان وجود دارد که از واکسن‌های دیگر هم استفاده شود.

انتهای پیام

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.