اخبار 42

نامه صدها دانشمند آمریکایی به بایدن برای کاهش زرادخانه هسته‌ای آمریکا

نامه صدها دانشمند آمریکایی به بایدن برای کاهش زرادخانه هسته‌ای آمریکا

صدها دانشمند آمریکایی در نامه‌ای از جو بایدن خواستند تا اعلام کند واشنگتن از تعداد تسلیحات هسته ای خود کاسته و هرگز اولین استفاده کننده از سلاح هسته ای در یک درگیری نخواهد بود.

به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه نیویورک تایمز، نزدیک به ۷۰۰ دانشمند و مهندس آمریکایی شامل ۲۱ برنده جایزه نوبل، روز پنجشنبه طی نامه ای از جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا خواستند از فرصت آتی خود با موضوع استراتژی ملی جدید مدیریت سلاح های هسته ای برای دست زدن به کاهش یک سومی اندازه زرادخانه هسته ای آمریکا و اعلام بی سابقه این مساله که واشنگتن اولین استفاده کننده از سلاح هسته ای در یک جنگ نخواهد بود، بهره بگیرد.

در این نامه ارسال شده به بایدن، همچنین از او خواسته شده برای اولین بار از زمانی که هری اس. ترومن رئیس جمهور اسبق آمریکا دستور به انداختن بمب اتمی بر فراز هیروشیما داد، این رویه را که فرمانده کل قوا در آمریکا اختیار انحصاری صدور دستور استفاده از تسلیحات هسته ای را دارد تغییر دهد. این موضوع در دولت ترامپ اهمیت پیدا کرد و نویسندگان نامه مذکور از  بایدن خواستند که این تغییر را به عنوان “ضمانتی مهم در برابر احتمال روی کار آمدن یک رئیس جمهور بی ثبات که دستور به حمله ای بی پروا بدهد” انجام دهد.

در حالی که بایدن اغلب اعلام کرده که در مدیریت همه‌گیری کووید-۱۹ تنها بر مبنای توصیه‌های علمی تصمیم می گیرد، چنین تعهدی را در قبال حوزه تسلیحات هسته‌ای، از حوزه های محل اظهار نظر استراتژیست‌ها، متحدان تحت حمایت چتر هسته‌ای آمریکا و نمایندگان کنگره، مطرح نکرده هر چند که بسیاری از این صاحب نظران با دیدگاه های مطرح شده از سوی همین دانشمندان مخالف هستند.

از جمله نویسندگان این نامه، چندین تن از اعضای “آکادمی ملی علوم” و “اتحادیه دانشمندان نگران” آمریکا هستند. این افراد عبارتند از بری باریش از دانشگاه کالیفرنیا، ریورساید؛ جروم آی. فریدمن از موسسه فناوری ماساچوست؛ جان سی. ماتر از دانشگاه مریلند؛ شلدون ال. گلاشو از دانشگاه هاروارد که همگی از برندگان جایزه نوبل فیزیک هستند؛ و ریچارد ال. گاروین، کارشناس هسته ای و دریافت کننده مدال آزادی ریاست جمهوری که به یک سری از روسای جمهور مشاوره داده است.

انگیزه آنها لحاظ شدن توصیه هایشان در نسخه آتی سند موسوم به “بازبینی وضعیت هسته ای” آمریکاست؛ سندی که معمولا هر رئیس جمهور جدید در آمریکاً در یکی دو سال اول دوره ریاست جمهوری خود منتشر می کند. انتظار می رود بایدن این سند را در دولتش در اوایل سال آینده میلادی منتشر سازد هر چند که بحثهای داخلی در خصوص محتوای احتمالی آن چندان علنی نشده اند.

در این نامه به سخنان خود بایدن در سال ۲۰۱۷ اشاره شده است، زمانی که او در ضمن بررسی نامزدی خود برای ریاست جمهوری گفت: به سختی می توان سناریوی مقبولی که در آن آمریکا به شکلی معقول یا ضروری رو به استفاده نخست از سلاح هسته ای بیاورد متصور شد. او در طول مبارزات انتخاباتی پس از آن گفت که “تنها هدف” زرادخانه آمریکا باید بازدارندگی – و در صورت لزوم، تلافی یک حمله هسته‌ای باشد.

در نامه مذکور استدلال شد: با روشن ساختن این موضوع که آمریکا هرگز جنگی هسته‌ای را آغاز نخواهد کرد، احتمال تشدید درگیری یا بحران در مسیر تبدیل شدن به جنگ هسته‌ای کاهش مییابد.

نویسندگان این نامه استدلال کردند که این اعلامیه نشان خواهد داد که آمریکا به معاهده عدم اشاعه سلاح های هسته ای که کشورهای دارای سلاح هسته ای را ملزم به حرکت به سمت کاهش زرادخانه های خود می سازد، متعهد است.

منبع: ايسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *