دلار یک بار دیگر نتوانست در کانال ۹۰ واحدی ماندگار شود.
به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، روزهای خوب یوان در برابر اسکناس سبز به لطف تقویت دنباله دار ذخایر ارزی چین ادامه دارد. جدیدترین آمارها نشان می دهد میزان ذخایر ارزی این کشور در ماه می به روند صعودی خود ادامه داده است؛ حتی در زمانی که بانک مرکزی چین در هفته های اخیر دست به تزریق گسترده نقدینگی به بازار زده است. آن طور که دفتر مدیریت ذخایر ارزی چین اعلام کرده، میزان ذخایر ارزی این کشور با ۲۳.۶۲ میلیارد دلار افزایش نسبت به ماه قبل به سه تریلیون و ۲۲ میلیارد دلار رسیده است.
پس از دیدارهای متعدد مقامات آمریکایی و چینی که معامله گران را به آتش بس موقت در روابط دو اقتصاد بزرگ جهان امیدوار کرده بود، تنش های بین دو طرف به دنبال اعمال تحریم های جدید آمریکا بر ضد شرکت های چینی مجددا بالا گرفته است. وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیه ای اعلام کرد ۲۸ شرکت دیگر چینی را به دلیل ارتباط با ارتش چین تحریم کرده است تا بدین ترتیب تعداد شرکت های تحریم شده چینی به این دلیل توسط آمریکا به رقم بی سابقه ۵۹ شرکت برسد.
عملکرد نه چندان درخشان دلار در سال ۲۰۲۱، برخی از بانک های مرکزی را در سراسر جهان به واکنش واداشته است تا بدین ترتیب اجازه تقویت بیش از حد آن ها مقابل دلار داده نشود. در چین، برخی از منابع خبری گزارش داده اند بانک مرکزی این کشور با هدف تضعیف عمدی یوان مقابل دلار به بانک ها دستور داده است تا نسبت دلار از سپرده های خود را بالا ببرند. چینی ها نگران اند تقویت بیش از حد وان مقابل دلار باعث کاهش رقابت پذیری محصولان چینی مقابل همتایان آمریکایی آن ها در بازارهای جهانی شود.
مسیر تورمی در بسیاری از کشورهای اروپایی در حالت نگران کنندهای قرار گرفته است: طبق اعلام مرکز آمار آلمان، نرخ تورم در ماه آوریل به بالای نرخ دو درصدی رسیده است. متوسط بهای مصرف کننده مثبت ۲.۵ درصد بوده که ۰.۵ درصد بیشتر از رقم ثبت شده ماه قبل و ۰.۲ درصد بیشتر از انتظارات فعالان اقتصادی بوده است. این نرخ تورم همچنین بالاترین تورم مثبت ثبت شده در ۱۳ سال اخیر در این کشور محسوب میشود و کار بانک مرکزی را برای اتخاذ رویکرد انبساطی دشوار خواهد ساخت.
فشار فروش روی دلار در هفته های اخیر و پس از رسیدن نرخ تورم آمریکا به بالاترین سطح ۲۹ سال اخیر افزایش قابل توجهی داشته تا جایی که بازدهی دلار در برابر ارزهای مهم در ماه های آوریل و می منفی بوده است. با این حال دیگر رقبای دلار نیز به دلیل وضعیت نامناسب اقتصادی دیگر کشورها در ماه های اخیر نتوانسته اند اختلاف خود را با دلار به طرز معناداری زیاد کنند و این مساله باعث شده است تا برخی از تحلیلگران انتظار افزایش قیمت دلار را در نیمه دوم امسال داشته باشند.
سرانجام پس از حدود یک سال میزان تولید ناخالص داخلی آمریکا از ۲۱ تریلیون دلار عبور کرد. آن طور که مرکز آمار آمریکا اعلام کرده، در ماه می حجم تولید ناخالص داخلی آمریکا در بازه ۱۲ ماهه منتهی به می به ۲۲ تریلیون و ۱۵۷ میلیارد و ۴۹۰ میلیون دلار رسیده که بدین ترتیب، آمریکا جایگاه خود را به عنوان بزرگ ترین اقتصاد جهان حفظ کرده است. همچنین بدهی ایالت های آمریکا دو تریلیون و ۱۲۰ میلیارد و ۴۸۰ میلیون دلار و سهم هر شهروند آمریکایی از بدهی های دولت این کشور معادل ۳۷۱۲ دلار بوده است.
تحرکات سیاست گذاران بازارهای پولی و مالی برای بازگشت هر چه سریع تر آرامش به معاملات آغاز شده است. در چین، نهادهای قانون گذار از کاهش حجم مداخلات خود در بازار ارز خبر داده و اعلام کرده اند که قرار نیست سیاست های فعلی ارزی بیش از این حد تغییری کند. در انگلیس نیز بانک مرکزی این کشور اعلام کرد به احتمال زیاد و تا پیش از پایان نیمه نخست سال آینده، نرخ بهره افزایش پیدا خواهد کرد که در صورت تحقق، نخستین افزایش نرخ بهره از زمان آغاز کرونا خواهد بود.
دولت جو بایدن قرار است بزرگ ترین لایحه بودجه تاریخ این کشور از زمان جنگ جهانی دوم را برای تصویب به کنگره ارایه کند. این بودجه شش تریلیون دلاری با یک کسری ۱.۳ تریلیون دلاری مواجه است که در نوع خود در تاریخ معاصر آمریکا بی نظیر محسوب می شود. بخش بزرگی از افزایش شدید مخارج دولت مربوط به تامین هزینه های لازم برای توسعه زیرساخت ها و همچین شبکه خدمات درمانی آمریکا است که با هدف تسریع رشد اقتصادی در سال های آینده و افزایش رفاه طبقه متوسط انجام می شود.
امیدواری به احیای اقتصاد آمریکا بیش از پیش افزایش پیدا کرده است. در یک هفته اخیر میزان موارد ابتلای جدید به کرونا در این کشور با کاهش چشمگیر نسبت به ماه قبل به کمتر از ۲۵ هزار مورد در روز رسیده است. در حال حاضر حدود نیمی از جمعیت آمریکا دست کم یک دوز واکسن کرونا دریافت کرده اند که جو بایدن – رییس جمهور آمریکا- آن را یک دستاورد تاریخی دانسته است. آمریکا بالاترین میزان قربانیان کرونا در جهان را دارد اما با روند فعلی انتظار می رود به زودی زندگی در این کشور به حالت عادی برگردد.
یک مقام صندوق بین المللی پول از تنوع بخشیدن به ذخایر ارزی جهان استقبال کرده و گفته است اقتصاد جهانی با وجود چندین ارز ذخیره به جای تمرکز روی دلار، ثبات و شرایط بهتری خواهد داشت. توماس مانچینی- مدیر بخش بازارهای پولی صندوق بین المللی پول- یورو، ین و یوان را دیگر ارزهای مهم جهانی برشمرد و با اشاره به بالا گرفتن تب ارزهای دیجیتالی، گفت: این ارزها جذابیت ها و پتانسیل بالایی برای رشد بیشتر دارند اما نوسان آن ها بیش از حدی است که بتوان آن ها را به عنوان ارز ذخیره حساب کرد.
تاکنون بیش از ۱۷۴ میلیون و ۲۴۱ هزار و ۷۲۶ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین سه میلیون و ۷۴۸ هزار و ۶۹ نفر جان خود را از دست دادهاند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۶۱۲ هزار و ۳۸۷ نفر، برزیل با ۴۷۳ هزار و ۴۹۵ نفر، هند با ۳۵۱ هزار و ۱۸۶ نفر، مکزیک با ۲۲۸ هزار و ۸۰۴ نفر و پرو با ۱۸۶ هزار و ۵۱۱ نفر بوده است.
مازن عیسی – استراتژیست ارشد ارزی در موسسه تیدی سکیوریتیز – گفت: نگرانی از اوج گیری تورم یکی از اصلی ترین عواملی است که جلوی رشد بیشتر دلار را گرفته اما دلار در مقطع فصلی فعلی دارای پشتوانه های بنیادی خوبی برای صعودی شدن است. در صورتی که بازدهی اوراق قرضه روی مدار نزولی قرار گیرد، دلار حرف های زیادی برای گفتن در برابر ارزهای امن تر خواهد دشت. موضع فعلی بانک مرکزی ادامه سیاست های حمایتی است که در برابر رشد دلار عاملی بازدارنده محسوب می شود.
شاخص دلار
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه میگیرد، در معاملات امروز با ۰.۲۱ درصد کاهش نسبت به روز گذشته در سطح ۸۹.۹۵۳ واحد بسته شد.
نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل ۱.۱۱۶ دلار اعلام شد. (نرخ های فوق بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است.)
ارزهای اروپایی
در تازهترین دور از معاملات، پوند با ۰.۱۶ درصد افزایش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۴۱۶ دلار مبادله شد. یورو ۰.۲ درصد بالا رفت و با ماندن در کانال ۱.۲۲ به ۱.۲۲۴ دلار رسید.
ارزهای آسیایی
در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با ۰.۰۶ درصد کاهش به ۱۰۹.۴۲۸ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۲۸۸ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۶.۳۸۲ یوان چین اعلام شد.
انتهای پیام