نرخ رشد جمعیت در اردبیل 58 صدم درصد است
ایسنا/اردبیل مدیرکل ثبت احوال استان اردبیل گفت: نرخ رشد جمعیت در استان اردبیل کمتر از 58 صدم درصد است که این شرایط نگرانکننده به نظر میرسد. رسولی در نشست کمیتههای تخصصی جمعیتی در استان اردبیل اظهار کرد: نرخ باروری در استان اردبیل با 1.7 دهم به مرز بحرانی رسیده و ما در سال 1425 نیمی از
ایسنا/اردبیل مدیرکل ثبت احوال استان اردبیل گفت: نرخ رشد جمعیت در استان اردبیل کمتر از 58 صدم درصد است که این شرایط نگرانکننده به نظر میرسد.
رسولی در نشست کمیتههای تخصصی جمعیتی در استان اردبیل اظهار کرد: نرخ باروری در استان اردبیل با 1.7 دهم به مرز بحرانی رسیده و ما در سال 1425 نیمی از جمعیت استان را میانسال خواهیم داشت.
وی میانگین سن جوانان در استان اردبیل را کمتر از 25.8 دهم درصد، جمعیت کودک 23.6 دهم درصد و مابقی میانگین جمعیتی را مربوط به سن سالمندی اعلام کرد.
مدیرکل ثبت احوال استان اردبیل جمعیت فعال استان را نسبت به میانگین کشوری پایین اعلام کرد و گفت: با توجه به نرخ رشد پایین و همچنین نرخ باروری نگرانکننده، ضرورت دارد تدابیری در افزایش جمعیت، زاد و ولد و فرزندآوری داشته باشیم.
رسولی به بالا رفتن سن ازدواج در مردان تا 26 سال اشاره کرد و افزود: ازدواج دیرهنگام و عدم رغبت به فرزندآوری از علل و عوامل کاهش جمعیت استان است و رفته رفته این شرایط بحرانیتر میشود.
وی از تشکیل هشت کمیته تخصصی برای سیاستگذاری درست در ارتقا جمعیت جوان و افزایش زاد و ولد اشاره کرد و ادامه داد: همه دستگاهها باید به وظیفه خطیر خود به درستی عمل کرده تا از این بحران خلاصی پیدا کنیم.
رسولی میزان مهاجرت از استان اردبیل را نیز بالاتر از متوسط کشوری اعلام کرد و گفت: در کنار مهاجرت که یکی از عوامل کاهش جمعیت جوان است، عدم اقبال خانوادهها به فرزندآوری و کاهش باروری تا 1.7 دهم درصد به دامنه مشکلات افزوده است در حالی که در بسیاری از کشورها این میزان باروری تا 2.5 درصد است.
وی با بیان اینکه نیمی از جمعیت استان اردبیل در مرکز این استان سکونت دارند، خاطر نشان کرد: در شهرستانهای خلخال، کوثر، گرمی و خود اردبیل میزان مهاجرت بالاست.
مدیرکل ثبت احوال استان اردبیل ضرورت اعمال سیاستهای تشویقی در افزایش جمعیت و همچنین دور شدن از تله جمعیتی را یادآور شد و اضافه کرد: هر چند ما در دهه 60 و 70 با انفجار جمعیتی روبهرو بودیم و میزان فرزندآوری تا 3.5 دهم درصد بوده اما این روند در دو دهه اخیر شرایط نزولی به خود گرفته است.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0