اخباز 3

نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره تهدید حملات سایبری

نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره تهدید حملات سایبری

شورای امنیت سازمان ملل قرار است امروز (سه‌شنبه) به برگزاری اولین نشست علنی رسمی خود در خصوص مساله امنیت سایبری پرداخته و به تشدید فزاینده هک سایبری زیرساختهای کلیدی کشورها، موضوعی که اخیرا از سوی جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا نزد ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه مطرح شد، رسیدگی کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در نشستش در اوایل ماه جاری میلادی با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در شهر ژنو سوئیس برای روسیه‌ای که اغلب متهم به قرار داشتن در پشت هکهای سایبری عمده شده، خطوط قرمزی را تعیین کرد.  در این مورد او به طرح ۱۶ موجودیت “مصون”  اعم از بخش انرژی تا بخش توزیع آب پرداخت.

یک سفیر اروپایی متخصص در امنیت سایبری گفت: این یک فهرست عمومی از زیرساختهای حیاتی است که هر کشوری دارد.

این دیپلمات بیان کرد: در  اولین کمیته سازمان ملل ما در سال ۲۰۱۵ که مربوط به شش سال پیش است، توافق کردیم که به عنوان کشورهای عضو سازمان ملل از فعالیتهای سایبری شرورانه علیه زیرساختهای حیاتی یکدیگر پرهیز کنیم.

نشست امروز سه شنبه به درخواست استونی که برای ماه ژوئن ریاست شورا را بر عهده داشته و از رهبران مبارزه با هک است برگزار شده و خود این نشست به صورت اینترنتی و در سطح وزیران برگزار می‌شود.

در گذشته هم شورای امنیت سازمان ملل به این موضوع اما تنها به صورت غیررسمی، هم در قالب نشست پشت در های بسته و هم نشست علنی پرداخته است.

یک دیپلمات دیگر که نامش را فاش نکرد نیز گفت: این مساله چیزی نیست که ما بتوانیم در قبالش سرمان را مثل کبک زیر برف کرده و بگوییم که وجود ندارد.

این مقام اضافه کرد: این یک مساله جدید است و در شورای امنیت بعد از ۷۶ سال سر و کار داشتن با جوامع سنتی‌تر صلح و امنیت، همچون همیشه مطرح کردن هر چیز جدیدی دشوار است.

قرار است این نشست با ارائه یک گزارش از سوی ایزومی ناکامیتسو، معاون امور خلع سلاح دبیر کل سازمان ملل گشایش یابد.

استونی گفت، هدف از این نشست ویدیوکنفرانسی “کمک به درک بهتر ریسکهای فزاینده برآمده از فعالیتهای شرورانه در حوزه سایبری و تاثیر آنها بر صلح و امنیت بین الملل است.”

این سفیر گفت: حوزه سایبری یک دامنه با استفاده دوگانه است. ما در وضعیتی پیچیده هستیم که مشابه با دیگر عناوین امنیت بین‌المللی نیست. بنابراین مساله مربوط به موضوع معمول کنترل تسلیحات که در ارتباط با آن می توانید یک معاهده امضا و سپس راستی آزمایی کنید نیست. شما باید یک رویکرد نوآورانه‌تر داشته باشید. به گفته این دیپلمات، امید است که این نشست به این موضوع اشاره کند.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *