تاریخ انتشار : دوشنبه 20 دسامبر 2021 - 15:25
کد خبر : 172373

نشنال ریویو: چین توافقش با واتیکان را نقض کرده است

نشنال ریویو: چین توافقش با واتیکان را نقض کرده است

پایگاه نشنال ریویو در گزارشی نوشت: پکن بی سر و صدا نشان داده به زودی توافق “نقطه عطف” سال 2018 خود با واتیکان را که با هدف حل مناقشه چند دهه‌ای بر سر انتصاب اسقفها در چین منعقد شد، لغو خواهد کرد. به گزارش ایسنا، پایگاه نشنال ریویو نوشت: ماه نوامبر چین کمی بعد از

نشنال ریویو: چین توافقش با واتیکان را نقض کرده است

پایگاه نشنال ریویو در گزارشی نوشت: پکن بی سر و صدا نشان داده به زودی توافق “نقطه عطف” سال 2018 خود با واتیکان را که با هدف حل مناقشه چند دهه‌ای بر سر انتصاب اسقفها در چین منعقد شد، لغو خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، پایگاه نشنال ریویو نوشت: ماه نوامبر چین کمی بعد از تبادل یادداشتهای دیپلماتیک غیررسمی با رُم به منظور تمدید توافق برای دو سال دیگر، با یک حکم عمومی در بوروکراسی دولتی این توافق را کاملا نقض کرد. دستور شماره 15 در خصوص قوانین اداری جدید برای امور مذهبی شامل بندی در خصوص ایجاد پروسه گزینش اسقفهای کاتولیک در چین بعد از اول مه است. این سند هیچ نقشی برای پاپ در این پروسه در نظر نگرفته، حتی حقی برای پاپ به منظور تایید یا وتوی انتصابات اسقفی در چین مطرح نکرده، در حالی که بر اساس توافق فرض شده بود که این تنها امتیاز اساسی داده شده به واتیکان است.

به نوشته نشنان ریویو، نقض یک توافق با پاپ ممکن است دارای عواقب کمتری نسبت به لغو توافق مربوط به “یک کشور دو نظام” باشد که متضمن حق خودمختاری برای هنگ کنگ بعد از بازگرداندن این دولتشهر از انگلیس به چین بود اما خطر شراکتهای بین‌المللی با پکن را مشخص می‌کند.

ماه اکتبر، زمانی که تمدید دو سالته توافق مذکور اعلام شد، واتیکان گزارش کرد “نتایج حاصله” تا آن زمان بر طبق توافق انتصاب دو اسقف جدید که تایید پاپ را دارند، بوده است. در بیانیه مطبوعاتی آن این انتصابات به عنوان “یک شروع خوب” تحسین و عنوان شد: “به لطف اجرای این توافق، دیگر انتصاب نامشروعی وجود نخواهد داشت”. این بیانیه از این موضوع ابراز خوشحالی کرد که کلیسای چین بار دیگر “اتحاد” را تجربه می‌کند. حالا دستور شماره 15 تردید جدی روی این ادعاها انداخته است.

تاکنون واتیکان درباره این “خیانت مبهوت کننده” چین اظهار نظر نکرده است. در 11 فوریه مجله بیتر وینتر این سند را به زبان انگلیسی ترجمه کرد و به خبرگزاری کاتولیک نیوز ایجنسی این قابلیت را داد که پروسه‌ای که آنها ایجاد می‌کنند را خلاصه کند: “کلیسای کاتولیک و کنفرانس اسقفهای تحت مدیریت دولت چین به گزینش، تایید و منصوب کردن کاندیداهای اسقفی خواهند پرداخت، در حالی که اشاره ای به نقش واتیکان در این پروسه نشده است.”

همچنین این قوانین جدید به طور چشمگیری کشیشها را ملزم می‌سازد “به اصل مذهب مستقل و خودمختار در چین پایبند باشد”. این ادبیات در ادامه به یک بند پرسابقه در تعهد مربوط به عضویت در به اصطلاح کلیسای کاتولیک وطن پرست چین که اسقفها و کشیشها ملزم به امضایش برای دریافت مجوز کار کشیشی هستند، می‌رسد. معنایش این است که عملا کشیشهای چین باید مستقل از واتیکان و مرتد باشند. واتیکان در سال 2019 خط مشی‌هایی را خارج از چارچوب توافق برای رد این بند مطرح کرد.

هوانگ جینتونگ، یک کشیش در فوجیان به خاطر پیروی از این خط مشی‌های واتیکان چهار روز از سوی پلیس دستگیر و شکنجه شد.

قوانین جدید تصریح می‌دارند که کشیشهای وابسته به کلیسای کاتولیک وطن پرست چین فعالانه از حزب کمونیست حاکم چین حمایت می‌کنند. بند سه آنها را ملزم می‌سازد تا “از رهبران حزب کمونیست چین” و “نظام سوسیالیست حمایت کرده” و “ارزشهای محوری سوسیالیسم را اجرا کنند”. این قوانین همچنین کشیشها را ملزم به حمایت از “هارمونی اجتماعی” می‌سازد که منظور پکن همسانی تفکر است. به عبارت دیگر هدف از این قوانین تبدیل کلیساها به یک بازوی دیگر حکومت چین است.

اجرای این قوانین با یک قانون دیگر تضمین شده که تصریح می‌دارد ورود آنها به کلیسا از طریق دربانی سفت و سخت، بررسی هویت و ثبت نام تنظیم شود. ثبت نام نیز در یک پایگاه داده جدید دولت که اسامی کشیشهای قانونی را فهرست کرده و رفتار آنها را با یک سیستم “پاداشها” و “مجازاتها” تنظیم می‌کند، ردیابی می‌شود.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.