نظام اعطای یارانه به صنایع باید اصلاح شود
ایسنا/اصفهان معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان گفت: معتقدیم اگر میخواهیم محیط زیست را حفظ کنیم باید نظام اعطای یارانه به صنایع اصلاح شود، چرا که هماکنون به شکل کور و بیهدف یارانه داده میشود.
حسن قاضی عسگر، امروز(سهشنبه-۱۲ اسفند ماه) در بیست و دومین همایش ملی واحدهای صنعتی معدنی و خدماتی سبز، در اتاق بازرگانی اصفهان، اظهار کرد: امروز بیست و دومین همایش تجلیل از صنایع سبز برگزار میشود و ما به عنوان بخش اقتصادی استان به دنبال توسعه مفهوم صنایع سبز هستیم. آنچه که مسلم است این است که وضعیت محیط زیست به دلیل رعایت نکردن شاخصههای صحیح هماکنون خوب نیست و باید به گونهای سیاستگذاری کنیم که این وضعیت اصلاح شود.
وی افزود: معتقدیم اگر میخواهیم محیطزیست را حفظ کنیم باید نظام اعطای یارانه به صنایع اصلاح شود. سالانه مقدار زیادی یارانه به صنایع میدهیم که هم اکنون به شکل کور و بیهدف توزیع میشود و باید صنایع آلاینده یارانه کمتری دریافت کنند. هماکنون تعداد زیادی درخواست برای تأمین برق از سوی شرکتهای فولادی داریم در حالی که این صنایع هم آب بر و هم آلاینده هستند.
به گزارش ایسنا، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان گفت: با سیاستگذاری اصولی میتوانیم تعداد صنایع سبز را افزایش دهیم و برگزیده شدن ۵ صنعت سبز از استان اصفهان در شأن این استان نیست، چراکه باید تعداد این صنایع بیشتر باشد. توسعه صنایع آلاینده زنگ خطر بزرگی برای محیط زیست است و باید با روش صحیح وضعیت زندگی را بهبود ببخشیم. البته حرکت خوبی در بررسی بودجه سال آینده در مجلس شده و قیمت برق صنایع آلاینده افزایش یافته است.
قاضی عسگر افزود: باید اداره محیط زیست و اداره اقتصادی برنامه ای را تدوین کنند که یارانههای صنعت هدفمند توزیع شوند. باید خدمات سبز، معادن سبز و صنایع سبز با حرکت صحیح محقق شود.
صنایع استان در جهت توسعه پایدار حرکت میکنند
همچنین مدیرکل حفاظت محیطزیست استان اصفهان گفت: امروز خوشحالم که در اتاق بازرگانی این نشست برگزار میشود و از صنایع برگزیده که صنعت سبز شدهاند تجلیل میشود. توسعه صنعت سبز باید در دستور کار قرار گیرد و امروز ۵ صنعتی که به عنوان صنایع سبز از آنان تجلیل میشود متعلق به استان اصفهان هستند و این آمار در کل کشور ۶۳ صنعت سبز است.
ایرج حشمتی با بیان اینکه صنایع سبز در استان باید توسعه یابد، افزود: این صنایع در جهت توسعه پایدار حرکت میکنند و در استان اصفهان فعل خواستن میتواند اتفاق بیفتد. اتاق بازرگانی مرکز ارتباط صنایع است و به همین جهت امروز از این صنایع تجلیل میشود. اداره محیط زیست با کمال افتخار در کنار این صنایع همکاری لازم را در جهت ارتقای صنعت سبز میکند به همین دلیل آرم این اداره را در کنار کارهای فرهنگی این صنایع قرار خواهیم داد.
۱۶ کانون گرد و غبار شناسایی شده است
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان نیز گفت: مدیریت بحران کرونا از همان ابتدا در دستور کار بود و از همان ابتدا ماسک و مواد ضدعفونی بسیار کم بود که با کمک صنایع، خط تولید ماسک در اصفهان راهاندازی شد. گام به گام با شیوه نامه های بهداشتی پیش رفتیم و توانستیم تا حد زیادی شرایط را کنترل کنیم. محدودیتها باید تداوم یابد و پروتکلها بیشتر رعایت شود و امروز رعایت شیوه نامه ها تبدیل به فرهنگ شده است.
منصور شیشه فروش افزود: امسال ۱۲۱روز ناسالم را در استان تجربه کردیم و ۱۶ کانون گرد و غبار شناسایی شده، در حالی که امروز زایندهرود خشک است، پس باید ساز و کار ویژهای برای تغییرات اقلیمی اندیشیده شود. در مدیریت بیماری کرونا سازگاری با این بیماری مورد توجه قرار گرفت و در مؤلفههایی که محیط زیست دنبال میکند این مسائل باید در آن دیده شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه باید بیابانزدایی بیشتر در دستور کار قرار گیرد، خاطرنشان کرد: سالانه در استان اصفهان یک تا یک و نیم متر افت آبهای زیرزمینی و ۲۰ تا ۳۰ سانتیمتر فرونشست زمین داریم. همکاری همه بخشهای صنعتی در حل این مشکلات تأثیر زیادی دارد و باید الگوهای مشخص برای سال آینده تعریف شود.
در پایان این همایش از ۵ مرکز صنعتی و خدماتی که نقش مؤثری در توسعه صنایع سبز در استان اصفهان داشتند تقدیر شد.
منبع:ایسنا