اخبار

نظر نماینده آبادان درباره نصب گیت‌های ورود و خروج در آبادان

نظر نماینده آبادان درباره نصب گیت‌های ورود و خروج در آبادان

ایسنا/خوزستان نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی درباره نصب گیت‌های ورود و خروج به شهر آبادان، گفت: من در این زمینه برای ۲ بار از وزیر اقتصاد طرح سوال داشتم که باید گمرکات و تشریفات گمرکی بیرون از منطقه آزاد باشد و دوم این که مناطق آزاد باید تشریفات خروج کالای خود را بر اساس قانون و مقررات منطقه آزاد اروند انجام دهند.

جلیل مختار در نشست مجمع نمایندگان خوزستان با اصحاب رسانه که شامگاه ۱۲ خردادماه در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: مهمترین عملکرد انجام شده در این دوره، بحث تکمیل جاده اروندکنار به آبادان است که ردیف ملی نداشت اما با پیگیری های انجام شده از طریق ماده ۲۳ برنامه و بودجه کشور در ردیف ملی قرار گرفت. امسال نیز در سه محوریت و سه فاز، فعالیت در این زمینه آغاز شده است. این جاده، ۳۰ سال بلاتکلیف بود و به عنوان جاده مرگ لقب داشت. جاده خضر نبی نیز که بسیار باریک بود، چهار متر تعریض شد که در فاز اول، هشت کیلومتر انجام شد، در فاز دوم نیز پنج کیلومتر در حال انجام است و در فاز سوم هم در هشت کیلومتر نهایی است که در حال حاضر در بحث برآورد و تامین اعتبار قرار دارد. همچنین پل خضر نبی، در مرحله تجهیز کارگاه است.

به گزارش ایسنا، وی بیان کرد: تکمیل پروژه مسکن مهر که یک چالش بسیار بزرگ بود و بلاتکلیف مانده بود، با پیگیری هایی که انجام شد در بحث فاضلاب، آب و انشعابات، تنها سه خیابان دیگر برای تکمیل مانده است. بازآفرینی در بافت فرسوده در مناطق سواحل اروند نیز پیگیری شد که هفت منطقه ثبت شد و اعتباراتی گرفته شد. همچنین طراحی و تامین اعتبار پل چوئبده را به مبلغ ۱۱۰ میلیارد تومان داریم که تامین ۵۰ درصد آن توسط سازمان بنادر کشور تعهد داده شده است و ۳۰ درصد توسط سازمان راهداری و ۲۰ درصد نیز توسط وزارت راه و شهرسازی، تامین می شود.

نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی گفت: بحث ابطال ثبت سفارش در مناطق آزاد دو هفته پیش اتفاق افتاد و کالاها از طریق منطقه آزاد نباید وارد ثبت سفارش شوند اما مصوبه دولت این بود که باید برای بحث تنظیم ارز ثبت سفارش شود که با همکاری بنده و آقای محفوظی دیگر نماینده آبادان، مصوبه هیات دولت را ابطال کردیم که خبر بسیار خوبی برای منطقه آزاد اروند بود که می توانند کالا را بدون ثبت سفارش وارد کنند.

وی عنوان کرد: بحث هزینه سوخت برای مناطق مرزنشین را هم پیگیری کردیم که تقریبا از ابتدای این دولت تاکنون قرار بوده است که این هزینه به مناطق مرزنشین پرداخت شود اما انجام نداده بودند که با طرح سوال و فشار، باید این خبر خوب را بدهم که در تاریخ ۲۷ اسفندماه ۹۹، برای هر چهار هزار خانوار ساکن این مناطق، مبلغ ۲ میلیون تومان واریز شد که کار بسیار بزرگی در بحث کاهش محرومیت زدایی بود. تکمیل بحث آب شیرین کن که ۳ هزار و ۵۰۰ مترمکعب برای اروندکنار تولید آب شیرین دارد نیز انجام شد. احداث تصفیه خانه و آب شیرین کن چوئبده نیز با ۷۰ درصد کار در حال تکمیل است. مجوز فاینانس داخلی برای احداث و تکمیل فاضلاب آبادان هم گرفته شد و ۴۰۰ میلیارد تومان برای فاضلاب شهرستان تامین اعتبار شد که تا سه ماه آینده شاهد واریزی اولین قسط مبلغ در نظر گرفته شده خواهیم بود.

مختار بیان کرد: شورای عالی اداری نیز دانشگاه صنعت نفت آبادان و اهواز را از وزارت نفت منفک کرد و آن را به وزارت علوم ملحق کرد که ما مخالفت کردیم و این موضوع را ابطال و دانشگاه را به وزارت نفت برگرداندیم.

وی درباره بحث نصب گیت ها برای ورود و خروج به شهر آبادان، گفت: من در این زمینه برای ۲ بار از وزیر اقتصاد طرح سوال داشتم که باید گمرکات و تشریفات گمرکی بیرون از منطقه آزاد باشد و دوم این که مناطق آزاد باید تشریفات خروج کالای خود را بر اساس قانون و مقررات منطقه آزاد اروند انجام دهند. بعد هم گیت ها و نیروهای گمرک را به بیرون انتقال دادیم اما به دلیل همین مصوبه ثبت سفارش در مناطق آزاد، برخی کالاهایی که وارد آبادان می شد، جزو جدول شماره چهار بود یعنی ضرورتی ندارند که از جمله آن می توان به گندم و دارو اشاره کرد. بنابراین به دلیل این که بیشتر کالاهای وارداتی در منطقه آزاد اروند در جدول شماره چهار بودند، هیچ واردات و صادراتی وجود ندارد که بخواهیم فعالیت داشته باشیم اما بعد از اتفاقی که دو هفته پیش رقم خورد و به آن اشاره داشتم، به قوت خود باقی بماند. بحث نصب گیت ها برای ورود و خروج نیز جزو مواردی است که باید در حوزه ورودی و خروجی خرمشهر هم مستقر شود.

نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در بحث مسئولیت اجتماعی نیز هرگاه هرگونه از بنگاه های اقتصادی فعال شود، باید مبلغ مسئولیت اجتماعی خود را پرداخت کند. در آبادان نیز پاسارگاد، ایرانول، پرسی ایران گاز و پتروشیمی نیز متعلق به شستا هستند که مبلغ ۱۵ میلیارد تومان را جزو مسئولیت های اجتماعی شان مصوب کرده اند و تقریبا دو محموله ۲۰۰ تنی قیر رایگان را شهرداری آبادان تحویل گرفت و دو روز پیش نیز ۳۴ تن قیر رایگان دیگر را در اختیار شهرداری گذاشت.

وی همچنین گفت: ارتقای دانشکده علوم پزشکی به دانشگاه علوم پزشکی را هم در آبادان داشتیم که کار بسیار بزرگی است که توانستیم آن را در شورای انقلاب فرهنگی مصوب کنیم و طی یک ماه گذشته مصوب شد. یعنی استان خوزستان سه دانشگاه علوم پزشکی در اهواز، آبادان و دزفول خواهد داشت.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *