اخبار 19

نفت باز هم روی ۳۰ دلار را می‌بیند؟

نفت باز هم روی ۳۰ دلار را می‌بیند؟

دورنمای صنعت نفت شیل آمریکا با نزول قیمت وست تگزاس اینترمدیت به محدوده ۲۰ دلار، تاریکتر می‌شود و اشباع عرضه ممکن است با ادامه افت تقاضا، شدت بیشتری پیدا کند.

به گزارش ایسنا، دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا روز یکشنبه دستورالعمل فاصله گذاری اجتماعی را تا پایان آوریل تمدید کرد و از برنامه خود برای گشایش اقتصاد تا عید پاک عقب نشست. حتی پیش از این که جوهر امضای بسته کمک اقتصادی دو تریلیون دلاری خشک شود، کنگره آمریکا آماده سازی چهارمین قانون اضطراری ویروس کرونا را آغاز کرده است. تاکنون ۱۹۳ میلیون نفر در آمریکا و دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفر در جهان به نوعی تحت قرنطینه قرار گرفته اند.

اوایل مارس عده کمی پیش بینی می کردند که تقاضا برای نفت ممکن است در سال ۲۰۲۰ اندکی مثلا به میزان ۲۲۰ هزار بشکه در روز کاهش پیدا کند اما تا اواسط مارس اوضاع عوض شد و عده ای پیش بینی کرده اند که تقاضا برای نفت ممکن است در سه ماهه سوم حداکثر ۱۰ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کند. چند روز بعد شماری از تحلیلگران میزان کاهش تقاضا را ۱۳ تا ۱۴ میلیون بشکه در روز پیش بینی کردند و آژانس بین المللی انرژی هشدار داد که تقاضا ممکن است به میزان ۲۰ میلیون بشکه در روز سقوط کند.

بازبینیهای منفی ممکن است ادامه پیدا کند، قیمتهای نفت روز دوشنبه موج جدیدی از کاهش را آغاز کردند و بهبود قیمتی که روز سه شنبه داشتند برای جبران ریزش شدید در روزهای اخیر کافی نبود. به گفته تحلیلگران “جی بی سی انرژی”، روند فعلی قیمتهای نفت منعکس کننده آگاهی فزاینده درباره کاهش بیش از ۲۰ درصدی تقاضا برای نفت در ماههای آوریل و مه است.

بازار به سرعت در حال فروپاشی است و در بعضی از بخشها قیمتها به شکل وحشتناکی کاهش پیدا کرده اند و فاصله چندانی با منفی شدن ندارند.

تحلیلگران کومرس بانک در یادداشتی نوشتند: برآوردها برای بخش تقاضا تقریبا هر روز دستخوش بازبینی نزولی می شوند و همزمان در بخش عرضه هیچ نشانه ای از آشتی میان عربستان سعودی و روسیه دیده نمی‌شود.

تحلیلگران اکنون به نظاره ظرفیت مخازن جهانی نفت نشسته اند که ممکن است تا چند هفته دیگر یا چند ماه آینده تکمیل شوند.

به گفته بیورن تونهاگن، مدیر بازارهای نفت شرکت تحقیقاتی “ریستاد انرژی”، زنجیره تامین بازار نفت به دلیل از بین رفتن باورنکردنی تقاضا شکسته شده و باعث شده تمامی گزینه های موجود برای تغییر و تنظیم شامل افزایش مخازن نفت در خشکی، کاهش جهانی نرخ فعالیت پالایشگاهی، افزایش عظیم قراردادهای کرایه مخازن شناور و تعطیلی چاههای نفت، در طول ماههای آوریل و مه بکار گرفته شود.

شرکت خط لوله “پلینز ال امریکن” در نامه ای به تولیدکنندگان نفت آمریکا از آنها خواسته است تولیدشان را کاهش دهند و ظاهرا سایر شرکتهای خط لوله هم درخواست مشابهی داشته اند.

گلدمن ساکس پیش بینی کرده که تولید نفت آمریکا در سه ماهه دوم ۱.۴ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا خواهد کرد با این حال این بانک اظهار کرده که کاهش میزان حفاری حداقل تا سه ماهه سوم به معنای تولید کمتر نخواهد بود. اما اشباع عرضه به حدی فزونی یافته و ظرفیت مخازن در قیمتهای فعلی تقریبا پر شده که به معنای کاهش بیشتر قیمتها خواهد بود. در نتیجه قیمت نفت به حدی می رسد که تولیدکنندگان را به توقف تولید وادار خواهد کرد.

شمار دکلهای حفاری نفت و گاز آمریکا هفته گذشته ۴۴ حلقه کاهش داشت که بزرگترین کاهش هفتگی در چهار سال اخیر بود و تنها در منطقه پرمیان که بزرگترین تولیدکننده نفت شیل است، شمار دکلها ۲۳ حلقه کاهش یافت.

بر اساس گزارش اویل پرایس، تحلیلگران بانک امریل مریل لینچ اظهار کرده اند بازار نفت انتظار دارد شوک عظیم عرضه و تقاضا در مدت سه تا چهار ماه دیگر ضعیف شوند اما اگر این شوکها به مدت ۱۲ ماه دیگر یا بیشتر ادامه پیدا کنند، در این صورت قیمتهای نفت به مدت طولانی پایین ۳۰ دلار در هر بشکه خواهند ماند.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *