نقشه راه حکیمانه، لازمه پیشبرد امور در کشور است
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی گفت: نقشه راه حکیمانه، لازمه پیشبرد امور در کشور است.
آیت الله دری نجف آبادی روز یکشنبه ۹ آبان در جلسه شورای اداری استان مرکزی اظهار کرد: کشور ما دارای ظرفیت های زیادی به جز نفت است که باید برنامه ریزی لازم جهت استفاده از این ظرفیت ها انجام شود، باید بتوان تهدیدها را به فرصت تبدیل کرده و نقاط ضعف را به قوت تبدیل کرد.
وی افزود: استفاده از تجربیات گذشته نیز می تواند برخی مشکلات را حل کند، در آستانه تحولات جدیدی در کشور هستیم و استان مرکزی نیز باید در آستانه این تحول قرار گیرد و اهتمام برای گام های بلندتر داشته باشد.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی تصریح کرد: در دوره مدیریت استاندار فعلی اقدامات خوبی در استان از سوی استانداری و همچنین سایر مسئولین و دستگاه ها انجام شده که جای تقدیر و تشکر از مجموعه استان دارد که در این دریای پر از طوفان و مواج حرکت کرده و موفقیت نسبی را کسب کرده اند.
دری نجف آبادی ادامه داد: همت مردان بزرگ و با اراده عامل پیروزی است لذا باید عزم و اراده هرچه بیشتر در استان تقویت شود چراکه یکی از عوامل موفقیت اراده است، همچنین مدیریت منابع اعم از منابع مختلف باید به خوبی انجام شود و از هر منبع در جای خود به خوبی استفاده کرد.
وی اضافه کرد: نقشه راه حکیمانه لازمه پیشبرد امور کشور و همچنین استان برای سالهای آینده است تا بتوان ادامه مسیر را با موفقیت هرچه بیشتر پیش برد، همپوشانی دستگاه ها و نهادها در جهت اعتلای کشور در حوزه های مختلف نیز لازم است. امیدواریم که استان مرکزی با همت بلند مردم و مسئولین بتواند به عنوان استان امام راحل موفقیت های زیادی را کسب کند.
استاندار مرکزی نیز در این نشست گفت: در حوزه کرونا شرایط خوبی در استان حاکم است به طوری که بیش از ۵۳ درصد مردم استان دوز دوم و بیش از ۵۸ درصد دوز اول واکسن را تزریق کرده اند و استان در این زمینه جزو ۴ استان برتر کشور است.
سیدعلی آقازاده بیان کرد: در ۴ سال گذشته میزان کارگران دارای حقوق معوق از ۷ هزار نفر به ۷۰۰ نفر و میزان درآمدهای غیرنفتی در ۷ ماه سال جاری به حدود ۷۰۰ میلیون دلار رسیده است و امیدواریم بتوان تا پایان سال به یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار صادرات دست پیدا کنیم.
وی اضافه کرد: در سرمایه گذاری خارجی در ۴ سال اخیر بیش از سه میلیارد و ۵۰ میلیون دلار موافقت سرمایه گذاری خارجی صادر شده است در حالی که این رقم در ۴۰ سال گذشته یک میلیارد دلار بوده است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی گفت: در ۲۰ ماه گذشته هر هفته ستادهای استانی و شهرستانی کرونا تشکیل و تصمیمات اخذ شده در استان در سطح ملی دو هفته بعد نهایی می شد، تاکنون ۱۱۴ جلسه ستاد استانی با ۱۴۳۷ مصوبه و ۹۶۵ جلسه شهرستانی با ۵۳۸۷ مصوبه تشکیل شده است.
بهروز اکرمی معاون سیاسی و اجتماعی استاندار نیز اظهار کرد: در استان مرکزی اولین جلسه مرتبط با بیماری کرونا ۶ بهمن سال ۹۸ تشکیل شد که هنوز این بیماری به کشور ما وارد نشده بود. استان مرکزی اولین استانی بود که این جلسه را برگزار کرد و سومین استان درگیر با این بیماری بود.
وی افزود: در ۲۰ ماه گذشته هر هفته ستادهای استانی و شهرستانی کرونا تشکیل و استان مرکزی در اخذ برخی تصمیمات جلوتر از سطح ملی اقدام کرده است. تاکنون ۱۱۴ جلسه ستاد استانی با ۱۴۳۷ مصوبه و ۹۶۵ جلسه شهرستانی با ۵۳۸۷ مصوبه تشکیل شده است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی تصریح کرد: در این مدت دو انتخابات مهم برگزار شده که هم در سال ۹۸ و هم ۱۴۰۰ این انتخابات به گونه ای برگزار شد که از مسئولین برگزاری انتخابات تقدیر شد و الگوی استان به عنوان یک الگوی موفق ملی مد نظر قرار گرفت.
اکرمی ادامه داد: تشکیل خانه احزاب، تبدیل روستای تلخاب به شهر، ایجاد بخش زالیان و…از جمله اقدامات صورت گرفته در این مدت بوده است. در سال ۹۹ کارگران دارای حقوق معوق ۵۴۴۵ نفر با ۲۲۶ ماه حقوق معوقه بودند که در شهریور ۱۴۰۰ این تعداد به ۸۳۶ کارگر با ۵۴ ماه حقوق معوق رسید.
وی اضافه کرد: در حوزه مسائل اجتماعی، ایجاد خانه جوان در ۷ شهرستان، ارائه ۷ مجوز سمن و ایجاد دو دفتر تسهیلگری از جمله اقدامات شاخص بوده است. در حوزه مواد مخدر نیز اقدامات خوبی صورت گرفته و در برخی اقدامات رتبه های خوبی به استان اختصاص یافت.
مهدی زندیه وکیلی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی نیز گفت: اعتبارات عمرانی پیشران پروژه های عمرانی است و در این دوره با اینکه وضعیت اعتباری کشور و استان قابل توجه نبود اما اقدامات شاخصی صورت گرفت به طوری که بیش از ۱۰ هزار واحد مسکن روستایی در دو سال و نیم گذشته احداث شده است.
وی افزود: همچنین ۲۲ هزار واحد مسکن شهری در قالب اقدام ملی مسکن کارسازی شده است. خوشبختانه در این حوزه به ویژه در شهرهای اراک و ساوه مشکل جدی چندین ساله با حمایت های مسئولین ارشد استان حل شد. ساخت سه هزار واحد مسکن محرومین نیز از دیگر اقدامات شاخص در این حوزه بوده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی تصریح کرد: ساخت ده ها مدرسه و سالن ورزشی با اعتبارات دولتی و کمک خیرین، ایجاد ۱۰۰ زمین چمن مصنوعی در روستاها و… از پروژه های ورزشی بوده است. در حوزه راه نیز تکمیل راه اراک- فرمهین، بهسازی محور اراک-خمین، بهسازی راهجرد-آشتیان، تکمیل کمربندی ساوه، افتتاح راه خمین به قورچی باشی، بهسازی راه اراک- کمیجان و…از پروژه های شاخص بوده است.
وی ادامه داد: افتتاح بیمارستان سوانح و سوختگی اراک، بیمارستان ۱۳۰ تخت خوابه خمین، در حال ساخت بودن بیمارستان ولیعصر، ساخت جایگزین بیمارستان زنان و زایمان طالقانی از جمله اقدامات شاخص حوزه درمانی و همچنین جنگل کاری ۲ هزار هکتاری منطقه چپقلی، جنگل کاری ۴۰۰ هکتاری سرسختی شازند، افتتاح پارک آبخیزداری دره گردو و… از اقدامات انجام شده در حوزه آبخیزداری بوده است.
زندیه وکیلی بیان کرد: ابلاغ طرح جامع اراک بعد از ۱۷ سال، احداث ۳۵۰ هکتار فضای سبز در شهر، اقدامات شاخص مربوط به سیل سال ۹۸ و زلزله کرمانشاه، مدیریت بیماری آنفلوانزای پرندگان، آبرسانی به روستاها و شهر خمین، اجرای رینگ شمالی و جنوبی اراک، پروژه آبرسانی به تفرش، اجرای ۲۰ کیلومتر از پروژه آبرسانی به ساوه، اجرای ۹۹ درصدی پروژه فاضلاب اراک، جمع آوری بهداشتی پسماند عفونی در اراک، ایجاد کتابخانه و فرهنگسرا در برخی شهرستان های استان، فعال شدن بیش از ۱۰۰ معدن غیرفعال در استان، افتتاح بیش از ۵۰ پروژه گردشگری در استان، ایجاد بیش از ۳۰ خانه بومگردی در استان و… از دیگر اقدامات شاخص در حوزه عمرانی در استان بوده است.
سعید فرخی، معاون اقتصادی استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: در ۴ سال گذشته نرخ بیکاری استان علیرغم شرایط موجود از ۷.۹ به ۷.۴ کاهش داشته و تنها در حوزه کارگری تعداد بیمه شدگان کارگری از سال گذشته تاکنون ۱۶ هزار نفر افزایش داشته است.
وی افزود: در سال ۹۷ دستیابی به رکورد ۱.۵ میلیارد دلار ثبت سرمایه گذاری خارجی برای اولین بار در ۴۰ سال پس از انقلاب قابل توجه بود. همچنین در سال جاری میزان سرمایه گذاری مصوب دو برابر نسبت به سال قبل بوده است . از سال ۹۶ تا ۹۹ بالغ بر ۱۱۷۷ واحد صنعتی جدید با سرمایه گذاری حدود ۲۲ هزار میلیارد سرمایه گذاری ایجاد شده است.
فرخی ادامه داد: از سال ۹۶ تا ۹۹ بالغ بر ۱۳۰۵ بنگاه اقتصادی راکد و تعطیل فعال شدند همچنین در انتهای سال ۹۶ حدود ۷ هزار کارگر در استان دارای حقوق معوق بودند که در انتهای سال ۹۹ این تعداد به ۵۳۵ نفر رسید.
وی اضافه کرد: در حوزه تجارت خارجی از سال ۹۶ تا ۹۹ به طور میانگین سالانه ۹۷۲ میلیون دلار صادرات از استان صورت گرفته که ارزش آنها ۳.۹ میلیارد دلار بوده است. در سال ۹۷ رکورد صادرات نیز شکسته شد و امسال نیز تا پایان مهر ۶۹۸ میلیون دلار صاردات از استان مرکزی صورت گرفته که بیش از ۶۰ درصد افزایش را به همراه داشته است. در سال های ۹۹ و ۹۸ استان در زمینه پروژه های اقتصادی جزو استان های برتر بوده است.
فرخی ادامه داد: با توجه به نامگذاری شعار سال، امسال منشور تحقق شعار سال توسط استانداری و با تایید سایر مسئولین تهیه و ابلاغ شد.
منبع: ايسنا