تاریخ انتشار : دوشنبه 13 دسامبر 2021 - 11:08
کد خبر : 163835

نقش کلیدی خبرنگاران در شرایط تغییر اقلیم/ ضرورت مقابله با اخبار جعلی

نقش کلیدی خبرنگاران در شرایط تغییر اقلیم/ ضرورت مقابله با اخبار جعلی

رئیس مرکز ملی خشکسالی سازمان هواشناسی کشور با اشاره به روند صعودی افزایش دما سال‌ها پیاپی کم بارشی و نیز افزایش تبخیر در کشور، بر نقش خبرنگاران در شرایط تغییر اقلیم، به ویژه مقابله با اخبار غیر واقعی و مطالبه گری آنها از مسئولان تاکید کرد. به گزارش ایسنا، صادق ضیائیان در نشست تغییرات اقلیمی و

نقش کلیدی خبرنگاران در شرایط تغییر اقلیم/ ضرورت مقابله با اخبار جعلی

رئیس مرکز ملی خشکسالی سازمان هواشناسی کشور با اشاره به روند صعودی افزایش دما سال‌ها پیاپی کم بارشی و نیز افزایش تبخیر در کشور، بر نقش خبرنگاران در شرایط تغییر اقلیم، به ویژه مقابله با اخبار غیر واقعی و مطالبه گری آنها از مسئولان تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، صادق ضیائیان در نشست تغییرات اقلیمی و رسانه‌ها با تاکید بر سیل فروردین ۹۸ که امروز از سوی کرسی ارتباطات علم و فناوری یونسکو و پژوهشکده ارتباطات در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد؛ با اشاره به خشکسالی و کم بارشی پیاپی طی ۱۱ سال گذشته در کشور روند صعودی افزایش دما را یادآور شد و توضیح داد: افزایش دما باعث شده تبخیر افزایش پیدا کنند و منابع آب از دست بدهیم؛ به طوری که طی ۵۰ سال گذشته ۵۰ میلیمتر از بارش متوسط سالیانه کشور کم شده ضمن آنکه ۵.۹ درصد در سال افزایش تبخیر و تعرق بالقوه داشته‌ایم.

وی ادامه داد: از سال ۸۷ تا سال گذشته کم بارشی داشتیم و یک سال پربارش یعنی امسال نمی‌توانند ۱۱ سال کم بارشی را جبران کند.

رئیس مرکز ملی خشکسالی سازمان هواشناسی کشور با بیان اینکه سال ۹۶، ۹۷ درصد از کشور را درجات مختلف خشکسالی در برگرفته بود اضافه کرد: همچنین ناحیه بندی اقلیمی ایران نشان می‌داد مناطق گرم و خشک بیشتر و مناطق معتدل و مرطوب کمتر شدند.

ضیائیان افزود: با توجه به کنترل یا عدم کنترل انتشار گازهای گلخانه‌ای در کشورهای مختلف ۴ سناریو تغییرات اقلیمی در حالت خوشبیانه و بدبینانه وجود داشته است این در حالی است که تا سال ۲۰۱۸ افزایش دی اکسید کربن با سناریو بدبینانه پیش رفته و خیلی از کشورها موفق به کنترل تولید گازهای گلخانه‌ای نشدند.

وی همچنین به برگزاری اولین کنفرانس جدی تغییر اقلیم در سال ۷۴ یا ۷۵ در کشور اشاره کرد و گفت: در آن زمان هشدارهای در این رابطه داده شد اما این هشدارها که به وقوع خشکسالی و پدیده‌های حدی (extreme events) در کشور اشاره داشتند چندان جدی گرفته نشد.

رئیس مرکز ملی خشکسالی سازمان هواشناسی کشور افزایش دمای دو درجه‌ای طی ۵۰ سال گذشته در کشور را عدد بزرگی برای افزایش دما دانست و خاطر نشان کرد: این موضوع باعث می‌شود شدت و تعداد پدیده‌های حدی (extreme events) از جمله وزش باد شدید، سیل یا بارش سیل آسا، امواج سرمایی / گرمایی و یخزدگی افزایش پیدا کنند.

وی ضمن اشاره مجدد به سناریوهای چیده شده برای تغییر اقلیم در دو حالت خوشبینانه و بدبینانه تشریح کرد: سناریو خوشبینانه نشان می‌دهد که تا سال ۲۱۰۰ در صورت کنترل گازهای گلخانه‌ای وضعیت کنونی تغییر اقلیم به همین ترتیبی که است باقی می‌ماند و نزدیک به دو درجه افزایش دما خواهیم داشت. این در حالی است که سناریو بدبینانه پیش بینی می‌کند افزایش دمای بین ۵ تا ۷ درجه باشد و نیز بین ۱۰ تا ۲۰ درصد باران از دست خواهیم داد که با توجه به رشد جمعیتی و نیاز به آب مسائل و مشکلات جدی را ایجاد خواهد کرد.

ضیائیان سپس به نقش رسانه در تغییرات اقلیمی پرداخت و تاکید کرد: افزایش دانش عمومی مطالبه گری از مسؤولین، مبارزه با اخبار غیر واقعی باید در دستور کار رسانه در شرایط تغییر اقلیم قرار گیرد. این در حالی است که خبر دروغ و یا غیر واقعی، مشتری بیشتری دارد و حتی گاهی موجب می‌شود مسؤولان نیز به اخبار غیر واقعی اکتفا کنند؛ در چنین شرایطی پیگیری مداوم خبرنگاران ضروری به نظر می‌رسد.

انتهای پیام

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.