نمایشگاه مشترک تمبر ایران و چین افتتاح شد
نخستین نمایشگاه مشترک تمبر ایران و چین، به مناسبت پنجاهمین سالروز برقراری روابط دیپلماتیک دو کشور افتتاح شد.
به گزارش ایسنا، حسن عمیدی -رئیس موزه ارتباطات- در مراسم افتتاحیه نمایشگاه مشترک تمبر ایران و چین که امروز در موزه ارتباطات برگزار شد، اظهار کرد: شاهد برگزاری نخستین نمایشگاه مشترک تمبر ایران و چین هستیم که بعد از رونمایی و چاپ دو کشور در ماه گذشته در موزه ارتباطات اتفاق افتاد.
وی ادامه داد: برگزاری این نمایشگاه، فصل جدیدی در گسترش روابط فرهنگی بین ایران و چین است و میتواند باعث تعمیق ارتباط دو کشور در فرهنگ و هنر باشد و در حافظه تاریخی مردم ثبت شود. تمبر در کنار سفیر فرهنگی بودن میتواند به عنوان رسانه، قابلیت پیامرسانی فرهنگی، هنری و سیاسی بین کشورها را داشته باشد.
سیداحمد محیط طباطبایی -رئیس کمیتههای ملی موزههای ایران (ایکوم)- هم در ادامه این مراسم اظهار کرد: این نخستین بار است که ما در موزه پست و ارتباطات، نمایشگاه تطبیقی برای یک قرن گذشته در رابطه با انتشار تمبرهای دو کشور برگزار میکنیم. تمبر پدیدهای است که به عنوان سفیر فرهنگی میان کشورها عمل میکند و در جهت اهداف کلی شورای بینالمللی موزهها (ایکوم) که نزدیکی و فراگیری و همبستگی میان ملتهاست، این نمایشگاه قدمی بسیار موثر و گامی شایسته است.
وی ادامه داد: این نمایشگاه اگرچه به مناسبت پنجاهمین سال روابط سیاسی ایران و چین برپا میشود، بلکه دیگر راهی است برای گذشته تاریخی میان دو ملت که نه به ۱۰۰ سال که به قرنها و دورانی طولانی بازمیگردد. موزه ملی ارتباطات ایران نقش خود در قالب یک موزه، به عنوان یک نهاد فرهنگی که رابط میان مسائل مختلف اجتماعی کشور و سایر کشورهاست، در سالهای اخیر بهخصوص در دوران فعلی، همچون سفیر فرهنگی درآمده است، زیرا در این موزه، مجموعه بسیار نفیسی از ۱۰۰ کشور درباره مفاهیم فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی در قالب تمبر وجود دارد.
رمضانعلی سبحانیفر -مدیرعامل شرکت ملی پست- نیز در این مراسم اظهار کرد: به تمبر، عنوان سفیر فرهنگی اطلاق میشود و با توجه به اشکالی که روی تمبرها منقش هستند، مسائل اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بین کشورها در آنها به تصویر کشیده میشود. امروز این نمایشگاه به این منظور برگزار شده که انتقالدهنده روابط گذشته دو کشور باشد و ظرفیتهای دو کشور در زمینههای مختلف به نسل جدید انتقال میدهد.
وی با بیان اینکه در ماه گذشته تمبر مشترک دوستی بین دو کشور ایران و چین رونمایی شد، افزود: تمبرهای مشترک بین دو کشور به ۱۰۰ سال گذشته برمیگردد که حاکی از روابط خوب بین دو کشور است و به همین دلیل پیشنهاد برگزاری نمایشگاه مشترک تمبر را دادند که مورد استقبال قرار گرفت. این موضوع از آن جهت حائز اهمیت است که ایران و چین، از گذشته تاریخ و تمدن کهنی در جوامع بینالمللی داشتند.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: نکته بعدی، موضوع روابط بین دو کشور است که نه به ۵۰ سال روابط دیپلماتیک، بلکه به روابط قدیمی اقتصادی و اجتماعی بین دو کشور برمیگردد. اکنون سیاستگذاری و استراتژی بین دو کشور مهیا شده و عزم جدی بر برقراری روابط بین دو کشور است. ما باید گذشته بین دو کشور را به نسل جدید انتقال دهیم تا در ریلگذاری جدید، تصمیمات خوبی بگیریم و بتوانیم از ظرفیتهای موجود علاوه بر مسائل فرهنگی، در بخشهای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی استفاده کنیم.
منبع: ايسنا