نمایندگان لرستان مخالف احداث سد تنگ معشوره نیستند
به گزارش ایسنا منطقه لرستان، رضا میرزایی در خصوص علت اصلی بروز سیلابهای ششم و دوازدهم فروردین ماه سال ۹۸ اظهار کرد: علت وقوع سیلاب پلدختر، معمولان و خرمآباد ورود سامانه بارشی قوی، ریزشهای فوقالعاده و بی سابقهای بود که در چندین استان دیگر کشور نیز ازجمله گلستان، فارس و خوزستان باعث وقوع سیلاب شد.
وی در مورد اینکه اخیرا شایعه شده که باز کردن دریچه سد ایوشان باعث وقوع سیلاب در پلدختر، معمولان و خرمآباد شده است، اظهار کرد: این موضوع واقعیت ندارد و کذب محض است زیرا سد ایوشان یک سد کوچک و کل حجم مخزن آن معادل ۵۲ میلیون متر مکعب است و میزان آب خروجی از دریچه تحتانی آن معادل ۱۵ متر مکعب در ثانیه و حداکثر سرریز آن در دوازدهم فروردین ماه معادل ۶۵ مترمکعب در ثانیه بوده، درصورتیکه حجم سیلابهای ششم و دوازدهم فروردین ماه معادل ۳ میلیارد و یکصد میلیون متر مکعب و دبی سیلاب رودخانه کشکان در پلدختر به بیش از ۵۰۰۰ مترمکعب در ثانیه بوده است.
این مسئول ادامه داد: آب سرریز دریچه سد ایوشان در مقابل سیلاب رودخانه کشکان مثل قطرهای است در مقابل دریا و هیچگونه تاثیری در سیلابهای اخیر نداشته و شایعهای بیش نیست.
میرزایی در خصوص راهکار مهار و کنترل سیلاب شهرهای پلدختر، معمولان و چگنی گفت: بهترین راهکار مهار و کنترل سیلابهای شهرستانهای پلدختر، معمولان، چگنی و روستاهای تابعه، احداث سدهای تنگ معشوره و چولهول است.
وی افزود: با احداث سدهای تنگ معشوره و چولهول، در زمستان روانابها و سیلابهای فصلی را در مخزن سد ذخیره میکنیم و در فصل آبیاری و تابستان آب موردنیاز شرب، صنعت و کشاورزی را تنظیم و رهاسازی میکنیم.
میرزایی در خصوص مخالفت برخی از نمایندگان با احداث سد معشوره گفت: هیچیک از نمایندگان استان مخالف احداث سد معشوره نیستند، بلکه نظر آنها این است که اگر قرار است سد تنگ معشوره احداث شود، حتما حقآبه های پایین دست از جمله ایستگاههای پمپاژ و موتور تلمبههای شهرستان پلدختر، معمولان و چگنی در آن دیده شود و سهم حقآبه هر شهرستان در آن مشخص شود و این حرف درستی است.