استان ها

“نوآوری” یک غول ترسناک نیست/ باید “بذرِ ایده” را در ذهن تمام فارغ التحصیلان دانشگاهی بکاریم

"نوآوری" یک غول ترسناک نیست/ باید "بذرِ ایده" را در ذهن تمام فارغ التحصیلان دانشگاهی بکاریم

 رییس پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی کرمانشاه با بیان اینکه همه افراد می‌توانند صاحب ایده شوند، گفت: باید مجموعه اکوسیستم فناوری استان در کنار یکدیگر قرار گرفته و “بذرِ ایده” را در ذهن تمام فارغ التحصیلان دانشگاهی بکاریم.

دکتر سیامک آزادی در برنامه “دورهمی استارتاپی” که در رویداد “کارآفرینی استارتاپ تریپ کشاورزی” در محل کارخانه نوآوری استان برگزار شد، با قدردانی از تمام برگزارکنندگان این رویداد، گفت: در این رویداد بخش های مختلف اکوسیستم فناوری استان در حوزه کشاورزی کنارهم آمدند و نوید این را می دهد که بتوانیم درگام بعدی وارد فازهای اجرایی شویم.

وی افزود: حقیقت این است که تا زمانی که تمامی ذینفعان اکوسیستم فناوری استان کنار هم قرار نگیرند، نمی توانیم به اهداف خود در زمینه توسعه فناوری و اقتصاد دانش بنیان در استان دست پیدا کنیم.

آزادی تنها راه توسعه استان را توسعه اقتصاد دانش بنیان دانست و افزود: تنها منابع دانشی است که می تواند مزیت ایجاد کند و زمانی می توانیم از رقبا پیش بیافتیم که کالا و خدماتی مبتنی بر دانش با ارزش افزوده بالاتر ارائه دهیم.

رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه همه افراد می‌توانند صاحب ایده شوند، گفت: ایده ها زمانی اثربخشی لازم را دارند که مبتنی بر نیاز باشند و اگر همه ما اطراف خود را به خوبی بررسی کنیم نیازهای بسیاری از جنس ضرورت ارتقا کارایی و اثربخشی سیستم های مختلف مشاهده خواهیم کرد که همگی منابع خلق ایده می باشند.

آزادی افزود: در گام بعدی باید بدانیم مشتری و مخاطب ایده های ما چه کسانی هستند، زیرا زمانی ایده ای کارآمد خواهد بود که مبتنی بر خواست و سلایق مشتریان توسعه یابد.

این مسئول با بیان اینکه همه افراد می توانند صاحب نوآوری شوند، گفت: نوآوری غول ترسناک و دست نیافتنی نیست و همه ما اگر قدری همت کرده و نیازهای اطراف خود را به خوبی رصد کنیم و کارهای تیمی را فرابگیریم، می توانیم صاحب نوآوری شویم.

آزادی گفت: اگر بطور مثال در بخش کشاورزی نیاز لزوم کاهش مصرف آب را درک نموده و در گروه های علمی گرد هم آمدیم و از طرفی نیز استارتاپ های فعال در آن حوزه را بررسی و تحلیل کردیم، قطعا می توانیم در این زمینه ورود کرده و ایده ای نوآورانه و بازارپسند ارائه دهیم.

وی افزود: مهندسی معکوس که در دل خود مهندسی ارزش را نیز به همراه دارد هم در بسیاری موارد کارآمد است و اگر افراد بتوانند با این رویکرد نیاز کشور را مرتفع کنند  با بهره گیری از یکی از مصادیق مهم نوآوری کسب و کار خود را راه اندازی خواهند نمود.

آزادی تصریح کرد: در حال حاضر اولویت تمامی اجزای اکوسیستم فناوری استان حرکتی یکپارچه در راستای ترویج و توسعه فرهنگ فناوری و نهادینه سازی ضرورت حرکت در مسیر توسعه اقتصاد دانش بنیان است.

آزادی گفت: مسیر توسعه استان از همین راه می گذرد که بتوانیم جوانان علاقمند و صاحب دانش را در قالب گروه ها و تیم های استارتاپی کنار هم آورده و  ضمن فراهم آوری فضای لازم جهت توسعه ایده، آنها را در مسیر تجاری سازی ایده هایشان همراهی کنیم.

وی افزود: حتی اگر یک استارتاپ در این مسیر شکست بخورد باز دارای ارزش است، چرا که افراد این تیمها افراد توانمندی خواهند شد که با توجه به مهارتی که کسب نموده‌اند یا استارتاپی جدید راه اندازی نموده و یا جذب تیمهای دیگر خواهند شد.

آزادی تاکید کرد: در مجموعه پارک علم و فناوری کرمانشاه این آمادگی را داریم که خدمات لازم را به تمام استارتاپ های استان مستقر در هر یک از دانشگاه ها و یا ساختارهای فناورانه استان ارائه کنیم.

رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه در پایان با تاکید بر لزوم استمرار برگزاری چنین رویدادهایی در حوزه های مختلف گفت: امیدواریم در گام های بعدی شاهد اجرایی شدن طرح های ارائه شده در این رویدادها و اثرگذاری توسعه استارتاپ ها بر توسعه استان باشیم.

رویداد “کارآفرینی استارتاپ تریپ کشاورزی” از ۲۶ مهر در کرمانشاه آغاز و روز گذشته(۳۰ مهر) به کار خود پایان داد. منبع: ايسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *