نَم از جان تکیه “معاونالملک” رخت برمیبندد
ایسنا/کرمانشاه مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه از اتمام فاز مطالعاتی طرح نجات بخشی تکیه معاون الملک از نفوذ آبهای زیرزمینی خبر داد.
امید قادری در گفت و گو با ایسنا، بااشاره به معضل چندین ساله نم زدگی دیوارهای تکیه معاون الملک، اظهار کرد: از حدود نزدیک به یک دهه پیش، باتوجه به نم زدگی دیوارهای تکیه معاون الملک بحث نجات بخشی این گنجینه ارزشمند تاریخی از نفوذ آبهای زیرزمینی مطرح شد.
وی تصریح کرد: باتوجه خطرات و آسیب هایی که نفوذ آبهای زیرزمینی برای این بنای تاریخی مهم داشت، از سه سال پیش بصورت جدی گام هایی برای نجات بخشی این اثر شروع شد.
مدیرکل میراث فرهنگی استان اضافه کرد: در این راستا اجرای مطالعات نجات بخشی بنا از نفوذ آبهای زیرزمینی به یک مشاور واگذار شد تا ابعاد مختلف موضوع را مورد مطالعه قرار داده و راهکارهایی برای آن پیدا کند.
وی از اتمام مطالعات طرح نجات بخشی تکیه معاون الملک توسط این مشاور خبرداد و افزود: طی روزهای اخیر مشاور این طرح با حضور در کارگروهی که متشکل از کارشناسان میراث فرهنگی و آب منطقه ای استان بود، نتایج مطالعات خود را اعلام و راهکارهایی را نیز ارائه داد.
قادری خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه طی دهه های گذشته وضعیت منطقهای که بنای تکیه معاون الملک در آن قرار گرفته، از نظر ساخت و سازهای اطراف و احداث یک خیابان روی رودخانه تعییر پیدا کرده، برای همین طبیعت رودخانه به هم خورده و نیازمند زهکشی شده است.
وی تصریح کرد: به پیشنهاد مشاور، قرار شد زهکشی هایی طراحی شود تا با کشیدن آب از عمق مانع از نفوذ آن به دیوارهای تکیه معاون الملک شود که برای این کار احداث چاه های عمیق را مد نظر قرار داده اند.
مدیرکل میراث فرهنگی استان اعلام کرد: البته هنوز این پیشنهادات اولیه است و باید در کارگروه مذکور بیشتر روی آن تبادل نظر کنیم.
وی خاطرنشان کرد: طبق برنامه تا حداکثر سه ماه آینده طرح نهایی را برای نجات بخشی تکیه از نفوذ آبهای زیرزمینی تدوین خواهیم کرد و وارد فاز اجرایی این پروژه خواهیم شد.
قادری گفت: همچنین به منظور مرمت دیوارهای آسیب دیده بنا به دلیل نم زدگی حدود دو میلیارد ریال اعتبار اختصاص داده ایم و بزودی عملیات مرمت آن را انجام خواهیم داد.
تکیه “معاون الملک” از زیباترین بناهای مذهبی کشور است که سال 1382 توسط حسین خان معینی(معین الرعایا) در محله قدیمی آبشوران کرمانشاه بنا شد. بنای اولیه تکیه پس از احداث به محلی برای برگزاری آیین ها و مراسم مذهبی و نیز رفع اختلافات قومی و عشایری تبدیل شد، اما تنها پنج سال پس از تاسیس آن گروهی از مخالفان مشروطه به این بهانه که تکیه به محلی برای تجمع مشروطه خواهان تبدیل شده با توپ آن را به آتش کشیدند.
سال 1320 حسن خان معاون الملک برادر حسین خان معینی این بنا را توسعه داد و بخش های عباسیه و زینبیه را به بخش حسینیه بنا اضافه کرد.
آنچه بنای تاریخی معاون الملک را در میان بناهای مذهبی کشور به عنوان یک شاهکار مطرح کرده و هرساله گردشگران بسیاری را به سوی آن می کشاند، نوع معماری و کاشیکاری بی نظیر آن است که نمونه مشابهی ندارد.
انتهای پیام
منبع:ایسنا