نکات کلیدی در استفاده از کراتین برای ورزشکاران


نکات کلیدی در استفاده از کراتین برای ورزشکاران

یکی از کارکردهای کراتین در بدن، بازسازی ذخایر انرژی از دست رفته، کاهش خستگی و لاکتیکی شدن بدن، افزایش توده بدن و تامین انرژی حرکات انفجاری کوتاه مدت با شدت زیاد است.

به گزارش ایسنا، کراتین پروتئینی است که به طور طبیعی در رژیم غذایی و در گوشت قرمز و ماهی (۳ تا ۵ گرم  در هر کیلو گوشت) وجود دارد و به طور طبیعی در کلیه و کبد انسان کراتین فسفات نیز ساخته می شود و با این حال بدن ظرفیت بسیار کمی برای بازسازی کراتین دارد.

یکی از کارکردهای کراتین در بدن، بازسازی ذخایر انرژی از دست رفته، کاهش خستگی و لاکتیکی شدن بدن، افزایش توده بدن و تامین انرژی حرکات انفجاری کوتاه مدت با شدت زیاد است.

بر اساس این مطلب که از سوی محبوبه عسکری، متخصص تغذیه ورزشی تهیه شده و از سوی فدراسیون پزشکی ورزشی در اختیار ایسنا قرار گرفته، ‌ آمده است: مصرف کراتین قبل از تمرین، انرژی مورد نیاز هنگام تمرین را تأمین می کند و فسفوکراتین یک مولکول کراتین است که عنصر فسفر به آن متصل شده است و مصرف کراتین در ورزشکاران باعث افزایش قابل توجه توان و حجم عضلات و نیز افزایش میزان یک تکرار بیشینه می شود.

بهترین روش برای مصرف کراتین، استفاده ۲۰ گرم تا ۵ روز و سپس ۵ گرم روزانه است و مصرف این مکمل باید با آب فراوان باشد و در صورت کم آبی، اثر سوء کراتین بر کلیه‌ها نمایان می‌شود. همچنین به دلیل ذخیره شدن با آب در بدن، می‌تواند سبب افزایش وزن کاذب شود که این برای ورزشکاران رده های وزنی در زمان مسابقات مناسب نیست.

در عین حال باید توجه داشت که بیماران با مشکل کلیوی، کبدی و گوارش، حتما در خصوص استفاده از کراتین با پزشک مشورت کنند.

انتهای پیام


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *