نگاه ویژه دولت به توسعه فرهنگ قرآنی/استفاده از ظرفیت جهاددانشگاهی


نگاه ویژه دولت به توسعه فرهنگ قرآنی/استفاده از ظرفیت جهاددانشگاهی

ایسنا/فارس رئیس جهاددانشگاهی استان فارس، با اشاره به اهمیت توسعه فرهنگ قرآنی در گام دوم انقلاب، خواستار نگاه ویژه دولت جدید، به این مقوله و استفاده از ظرفیت‌های مختلف برای حصول به این نتیجه، شد.

دکتر مظاهر بابایی، دوشنبه 31 خرداد در جمع خبرنگاران ضمن تبریک حماسه ۲۸ خرداد، مشارکت مردم در انتخابات را لبیک ملت به رهبر معظم انقلاب دانست و ابراز امیدواری کرد که دولت جدید از ظرفیت مردمی موجود، بهترین استفاده را برای تحقق اهداف انقلابی خود داشته باشد.

رئیس جهاددانشگاهی فارس با بیان اینکه توسعه فرهنگ انقلابی یکی از دغدغه‌های مسئولان نظام است، دست آوردهای فعالان قرآنی خصوصا در فارس را خوب ارزیابی اما انتظارات را بسیار بیشتر دانست و با اشاره به ضرورت نگاه ویژه دولت جدید به این حوزه، گفت: می‌طلبد که دولت جدید برای توسعه فرهنگ قرآنی برنامه ویژه‌ای داشته باشد زیرا این مسئله نیاز امروز جامعه است و هر چقدر که بتوان اقشار مختلف مردم را با این فرهنگ آشنا کرد، به همان میزان نیز شاهد کاهش آسیب‌های اجتماعی، فرهنگی و حتی اقتصادی خواهیم بود.

بابایی ظرفیت‌های قرآنی کشور را یادآور شد و گفت: مؤسسات قرآنی و ظرفیت‌ها و امکانات خوبی در این حوزه در سطح کشور و استان فارس وجود دارد که همراه و یک جهت کردن این ظرفیت‌ها و پرهیز از موازی‌کاری و برنامه‌ریزی افزایش بهره‌وری از آن‌ها می‌تواند فرهنگ قرآنی در زندگی اقشار مختلف مردم ساری و جاری کند.

وی یادآور شد: طی سال‌های گذشته پیشرفت‌های خوبی در حوزه حفظ قرآن، قرائت تحقیق و ترتیل و حتی تفسیر و مفاهیم قرآن کریم شاهد بوده‌ایم و گرچه این‌ها لازم است اما کافی نیست و نیاز داریم که آموزه‌های این کتاب آسمانی به صورت محسوس در زندگی‌ها احساس شود چرا که اسلام به عنوان یک دین اجتماعی تمام نیازمندی‌های انسان را چه در زندگی فردی چه اجتماعی مدنظر قرار داده و برای آن‌ها دستور ارائه کرده است و برای بهره‌مندی از این آموزه‌ها باید به سوی قرآن و عترت روی آوریم.

بابایی با بیان اینکه مشکلاتی که امروز در حوزه اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی مشاهده می‌کنیم همگی به دلیل کم‌رنگ شدن آموزه‌های قرآن در زندگی‌هاست، گفت: ترویج سبک زندگی قرآنی و گرایش مردم به سمت قرآن و عمل به آموزه‌های می‌تواند گره‌گشای بسیاری از مشکلات کشور باشد.

رئیس جهاددانشگاهی فارس تأکید کرد: عمل به قرآن باعث ایجاد روحیه همدلی، همکاری، ایثار و پرهیز از هرگونه نفاق، دورویی، تهمت و غیره خواهد بود که می‌تواند در توسعه فرهنگ اخلاق اسلامی که دومین معجزه اسلام و پیامبر مکرم اسلام(ص) بسیار تأثیرگذار باشد.

او با تأکید بر اینکه دولت جدید با برنامه‌ریزی و تخصیص بودجه‌های لازم به فعالیت‌های قرآنی قطعاً تأثیر بسیار شگرفی در این عرصه دارد، گفت: امروز با بررسی عملکردهای قبل و احصای نقاط قوت و ضعف در گذشته می‌توان برنامه‌های خوب توسعه فرهنگ قرآنی را برنامه‌ریزی و اجرا کرد.

بابایی با بیان اینکه در حوزه قرآن زیرساخت‌های خوبی وجود دارد و می‌توان با توسعه و استفاده از آن‌ها، اقدامات اثربخشی در حوزه قرآن انجام داد، گفت: نهادهای مختلف آموزش عالی، آموزش و پرورش، سازمان‌ها و اداراتی که در حوزه قرآن فعالیت دارند، وظیفه دارند به صورت جد برای ترویج و توسعه فعالیت‌های قرآنی در عصر حاضر که عصر ارتباطات است، برنامه‌ریزی‌های مثمر ثمری داشته باشند.

او با اشاره به ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل جهاددانشگاهی، لزوم بهره گیری هرچه بیشتر از توان این نهاد انقلابی در زمینه توسعه فرهنگ قرآنی را یادآور شد و خاطرنشان کرد: بخش عمده‌ای از فعالیت‌های جهاددانشگاهی فرهنگی و مبنای تمام برنامه‌های فرهنگی این نهاد، فرهنگ قرآنی است؛ به طوریکه تنها و بزرگترین رسانه تخصصی قرآنی، در زیرمجموعه جهاددانشگاهی فعال است.

بابایی با اشاره به فعالیت گسترده “ایکنا”، در زمینه اطلاع‌رسانی و ارتقاء دانش و آگاهی‌های قرآنی خصوصا در استان فارس، گفت: حمایت از رسانه‌های تخصصی قرآنی مانند ایکنا می‌تواند به توسعه فرهنگ قرآنی در کشور کمک شایانی کند.

رئیس جهاددانشگاهی فارس با بیان اینکه این نهاد، در سایر ابعاد فرهنگی و پژوهشی نیز نگاهی ویژه به فرهنگ قرآنی و توسعه آن داشته و دارد، طراحی و اجرای جشنواره‌ها و رویدادهای استانی، ملی و منطقه‌ای را، بخشی از این اقدامات بیان و ابراز امیدواری کرد که دولت جدید با روحیه انقلابی و دغدغه‌ای که دارد، شاهد اتفاقات و رویدادهای خوبی در حوزه فرهنگ قرآنی باشیم.

منبع:ایسنا


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *