نیازمند مطالعات دقیق برای عمق لایه لرزه زا در خراسان جنوبی هستیم
ایسنا/خراسان جنوبی مسئول شبکه لرزه نگاری خراسان جنوبی وابسته به موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران گفت: با وجود وقوع زلزلههای مخرب در سطح استان متاسفانه مطالعات دقیق برای شناخت لایههای پوسته و عمق لایه لرزه زا انجام نشده است.
علی هاشمی گازار در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: از گسیختگی سطحی ثبت شده در زلزله زیرکوه به طول ۱۲۵ کیلومتر میتوان به عنوان طولانیترین گسیختگی سطحی ثبت شده در کل تاریخ ایران یاد کرد.
وی ادامه داد: خراسان جنوبی محل وقوع چهار زلزله بزرگتر از هفت در مقیاس امواج درونی در ۵۰ سال اخیر (زلزلههای دشت بیاض (۱۳۴۷)، طبس (۱۳۵۷)، کولی قاین (۱۳۵۸) و زیرکوه (۱۳۷۶) است که این خود نشان دهنده پتانسیل لرزهای بسیار خراسان جنوبی است.
وی بیان کرد: با وجود وقوع زلزلههای مخرب در سطح استان متاسفانه مطالعات دقیق برای شناخت لایههای پوسته و عمق لایه لرزه زا انجام نشده است.
هاشمی با اشاره به وقوع این زمینلرزهها در عمق کم، ادامه داد: زمین لرزه در عمق کم سبب بروز خسارات شدید مالی و جانی شده است.
وی بیان کرد: وقوع زلزلهها در عمق کم سبب ایجاد تخریب بیشتر هنگام بروز زلزلهها شده و در برخی مواقع که زلزلهها در نواحی دارای ساختمانهای دارای بافت فرسوده و قدیمی رخ دادهاند باعث تخریب ۱۰۰ درصد ساختمانها شده که متاسفانه یک نمونه آن در سطح استان با وقوع زلزله ۷.۳ ریشتری طبس گلشن (۱۳۵۷) موجب تخریب بسیار شدید شهر طبس شد.
مسئول شبکه لرزه نگاری خراسان جنوبی وابسته به موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران با تاکید بر فعال بودن اکثر گسلهای استان، افزود: تحقیقات نشان داده که زمین لرزهها در بسیاری از موارد سبب فعال شدن گسلهای همجوار شده است که با توجه به وجود راستاهای گسلی متفاوت در مواردی این پس لرزهها با مکانیسمی کاملا متفاوت از زلزله اصلی به وقوع پیوستهاند.
وی با تاکید ب شناسایی مناطق گسل، یادآور شد: فراموش نکنیم مرکز استان، سه شهر دیگر و ۲۰۰ روستا در خراسان جنوبی تحت تاثیر چهار سیستم گسلی فعال هستند که اگر زلزله بزرگی رخ دهد آسیب بزرگی را خواهیم دید.
انتهای پیام