اخبار 34

نیاز به ۲ میلیارد تومان برای مبارزه با بحران بیماری‌های گیاهی در خراسان‌شمالی

نیاز به ۲ میلیارد تومان برای مبارزه با بحران بیماری‌های گیاهی در خراسان‌شمالی

ایسنا/خراسان شمالی مدیر کل مدیریت بحران خراسان شمالی گفت: برای مبارزه با بحران بیماری‌های گیاهی در استان حداقل به دو میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

نظری در گفت و گو با خبرنگار ایسنا افزود: متأسفانه مزارع و تاکستان‌های این استان با توجه به رطوبت خیلی زیاد حاکم بر آنها در خطر طغیان بیماری‌هایی همچون زنگ گندم، سفیدک انگور و همچنین حمله ملخ‌ها هستند.

وی با اشاره به اینکه رقم اعلام شده اعتبار مورد نیازی است که از سوی کارشناسان مربوطه سازمان جهاد کشاورزی بیان شده است، ادامه داد: در حال حاضر اعتبارات برای مبارزه با بیماری و آفات کشاورزی در سطح کلان در اختیار وزارت خانه مربوطه (وزارت جهاد کشاورزی) قرار گرفته است.

نظری اظهار کرد: مدیران و رؤسای سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی باید پیگیری‌های لازم را از وزارت جهاد کشاورزی انجام دهند تا اعتبار لازم را به موقع و قبل از وارد شدن خسارت، جذب کنند.

وی تصریح کرد: استانداری نیز از سوی وزارت کشور پیگیری‌های لازم را برای جذب اعتبارات لازم برای مبارزه با بیماری و آفات مذکور انجام خواهد داد که این اعتبارات نیز از سوی وزارت جهاد کشاورزی اختصاص خواهد یافت.

پیش از آن محمد رضایی مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینکه بر اثر جاری شدن سیلاب‌ها در استان‌هایی همچون گلستان، مازندران، خوزستان و … بسیاری از مزارع گندم و جو از بین رفتند، اظهار کرده بود: در حال حاضر مزارع گندم و جوی خراسان شمالی موقعیت خوبی را سپری می‌کنند در نتیجه برای تأمین بخشی از نیاز کشور باید تلاش کنیم تا این مزارع حفظ شوند.

وی با بیان اینکه با توجه به رطوبت حاکم، بیماری‌های برگی همچون زنگ گندم، سیاهک و لکه خرمایی مزارع استان را به شدت تهدید می‌کند، افزود: ارقامی همچون آذر دو و زاگرس و همچنین مزارع شهرستان‌های بجنورد، راز و جرگلان، شیروان و فاروج بیشتر در خطر زنگ گندم قرار دارند.

رضایی با تصریح بر اینکه سال گذشته به علت خشکسالی موجود زنگ به صورت یک دفعه ریزش کرد و با عملیات مبارزه یک دفعه از بین رفت، ادامه داد: اما به علت حاکم بودن رطوبت طی امسال بیماری زنگ به صورت مرحله به مرحله بروز پیدا می‌کند و با مشکل اختلاط این سن مواجه هستیم در نتیجه باید مبارزه نیز علیه آن به صورت مرحله به مرحله صورت گیرد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا سم کافی برای مبارزه وجود دارد؟ بیان کرد: مبارزه علیه بیماری زنگ گندم توسط خود کشاورز باید انجام شود اما از آنجایی‌که امسال با طغیان این بیماری مواجه هستیم، پیشنهاد شده تا مبارزه در سطح یک هزار هکتار از مزارع که در آنجا این بیماری زودتر بروز پیدا می‌کند توسط دولت سمپاشی انجام شود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در خصوص حمله ملخ‌ها به مزارع استان نیز با اشاره به اینکه در شهرستان‌های بجنورد و شیروان طی روزهای گذشته شاهد تفریخ تخم‌های ملخ بودیم، افزود: با توجه به رطوبت موجود در هوا به طور حتم شاهد حمله ملخ‌ها به مراتع و مزارع این استان خواهیم بود.

وی با بیان اینکه با توجه به آنکه در سال گذشته در مناطقی همچون دره‌ها امر مبارزه به صورت ۱۰۰ درصد انجام نشده بود، ادامه داد: هم اکنون در این مناطق کپسول و تخم‌های ملخ مشاهده شده است.

رضایی تصریح کرد: پیش بینی می‌شود مساحتی حدود ۱۰ هزار هکتار از مزارع و مراتع استان طی امسال درگیر این آفت شوند.

وی در پاسخ به این سوال که برای امر مبارزه به چه میزان اعتبار نیاز است؟ توضیح داد: هم اکنون در پایان سال مالی ۹۷ قرار داریم و اعتبارات تخصیصی به این حوزه ۵۷ درصد بوده است و هم اکنون هیچ اعتباری برای مبارزه نداریم و باید برای مبارزه به این آفت تنخواه در اختیارمان قرار داده شود.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: با اعتبار موجود، در سال گذشته برای ۴۰۰۰ هکتار سم خریداری شده است اما هنوز هزینه خرید سم برای ۶۰۰۰ هکتار دیگر، هزینه کارگری و هزینه اجاره سم پاش باقی مانده است. برای امر مبارزه با آفت ملخ، مدیریت حفظ نباتات خراسان شمالی به مبلغ یک میلیارد تومان نیاز دارد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی همچنین از خطر طغیان بیماری سفیدک در تاکستان‌های انگور این استان خبر داد.

وی با بیان اینکه از آنجایی که مبارزه علیه برخی از بیماری‌ها همچون سفیدک باید توسط خود باغدار انجام شود، اظهار کرد: اما به منظور کانون کوبی بیماری پیشنهاد شده است تا در سطح یک هزار هکتار سمپاشی توسط بخش دولتی انجام شود.

این مقام مسئول تصریح کرد: اگر با این پیشنهاد موافقت شود حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز است تا امر خرید سم و سمپاشی انجام شود.

لازم به ذکر است خراسان شمالی دارای ۱۶ هزار هکتار باغ انگور است که از این مساحت ۱۱ هکتار آبی و ۴۰۰۰ هکتار دیم است که سالانه حدود ۱۸۰ تن انگور برداشت می‌شود.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *