ایسنا/چهارمحال و بختیاری یک اپتومتریست در چهارمحال و بختیاری بهترین سن برای انجام غربالگری بینایی را دو تا شش سالگی عنوان کرد و گفت: اگر غربالگری چشم به تعویق افتد و چشم تنبل شود ممکن است کودک با عینک نیز نتواند بهدرستی ببیند.
فاطمه آزاد در گفتوگو با ایسنا درخصوص تنبلی چشم اظهار کرد: هر عاملی که باعث شود چشم از خوب دیدن محروم شود، تنبلی چشم نامیده میشود.
وی درخصوص علایم هشدار در مسئله تنبلی چشم در کودکان توضیح داد: معمولا کودک علاقهای به تماشای تلویزیون نداشته و علت آن نداشتن دید است، چشمان خود را زیاد مالش میدهد، زمانی که در معرض نور آفتاب قرار میگیرد ممکن است یک چشم خود را ببندد و والدین و اطرافیان کودک ممکن است، انحراف در چشم کودک را مشاهده کنند.
آزاد با بیان اینکه اگر تنبلی تنها در یک چشم دیده شود، علامتی ندارد، گفت: از آنجا که کودک با چشم سالم خود امور را انجام میدهد، کسی متوجه این ضعف نشده و در نتیجه خانوادهها ممکن است نسبت به انجام غربالگری چشم فرزند خود اقدام نکنند.
وی با اشاره به اینکه در مرحله نخست، اپتومتریست غربالگری بینایی را انجام میدهد، اضافه کرد: ممکن است مشکل کودک با عینک یا لنز حل شود اما اگر فرد نیاز به جراحی داشته باشد، به چشمپزشک ارجاع داده میشود.
این اپتومتریست با بیان اینکه بهترین سن برای انجام غربالگری بینایی از دو تا شش سالگی است، افزود: پس از انجام غربالگری در دوران کودکی، این کار باید سالی یکبار ادامه پیدا کند.
وی یادآور شد: اپتومتریست برای کودکی که مشکل در بینایی دارد معاینه سهماهه، ششماهه و یا بیشتر تجویز میکند، البته انجام معاینه بسته به نوع مشکل شخص دارد.
این اپتومتریست تاکید کرد: اگر غربالگری چشم به تعویق افتد و چشم تنبل شود ممکن است کودک با عینک نیز بهدرستی نبیند.
آزاد خاطرنشان کرد: برخی از تنبلیهای چشم که در کودکی جدی گرفته میشود، تا رسیدن فرد به سن حدود ۱۲ سالگی بهبود پیدا میکند اما اگر رسیدگی صورت نگیرد، برخی از افراد باید تا پایان عمر خود عینک بر چشم داشته باشند.
وی با بیان اینکه غربالگری مخصوص تنبلی چشم است، اظهار کرد: اگر چشم کودک در هر مرحلهای ضعیف شود، هر موقع کودک از عینک استفاده کند، مشکلی پیش نمیآید و با عینک دید خوبی دارد اما اگر چشم کودک تنبلی داشته باشد و عینک خود را در آن سن استفاده نکند، زدن عینک نیز فایدهای نداشته و مغز و چشم ارتباط برقرار نکرده و حتی با عینک نیز چشم بهخوبی نمیبیند.
این اپتومتریست ضعیفی چشم را شامل دوربینی، نزدیکبینی و آستیگماتیسم عنوان و بیان کرد: تنبلی نیز شامل دوربینی، نزدیکبینی و آستیگماتیسمهای بالا یا یکطرفه است، اگر ضعیفی از حد بگذرد که منجر به تنبلی شود، این مسئله خطرناک است.
آزاد با بیان اینکه تنبلی چشم معمولا در سن سه تا شش سالگی اتفاق میافتد، افزود: اگر چشم کسی تنبل باشد و عینک نیز برای فرد جوابگو نباشد با هیچ عملی قابل اصلاح نیست.
وی در پایان درخصوص انجام عمل لیزیک گفت: این عمل بستگی به چشم، ضخامت قرنیه و شماره چشم دارد که همه این عوامل در انجام آن عمل موثر هستند، برای برخی عمل لیزیک موفقیتآمیز بوده و تا چند سال فرد میتواند از عینک استفاده نکند.
انتهای پیام
منبع:ایسنا