اخبار 54

همدان به دنبال تهیه «اطلس خودکشی» است

همدان به دنبال تهیه «اطلس خودکشی» است

ایسنا/همدان مدیرکل بهزیستی استان همدان با بیان اینکه در بسیاری از موارد می‌توانیم از وقوع خودکشی پیشگیری کنیم چراکه علائم خودکشی در فرد مشخص است، اعلام کرد: مسئله خودکشی فقط برای بهزیستی نیست و دانشگاه علوم پزشکی هم در این مسئله دخیل است بنابراین ما با همکاری دانشگاه به دنبال تهیه اطلس خودکشی هستیم.

مهدی دیناری دوشنبه ۲۰ بهمن ماه در جمع خبرنگاران، تصریح کرد: اقدام به خودکشی از قبل قابل پیش بینی و شناسایی است و در این زمینه اورژانس اجتماعی بهزیستی بسیار تأثیرگذار است بنابراین با اقداماتی می توانیم آمار خودکشی را کم کنیم چراکه وقتی کسی تصمیم به خودکشی می گیرد از قبل علائمی دارد.

دیناری افزود: اورژانس اجتماعی، پتانسیل و ظرفیت خوبی برای حل و فصل مشکلاتی که در عرصه خشونت های خانوادگی، خودکشی و اعتیاد است، دارد و مردم می توانند با شماره ۱۲۳ تماس گرفته و از خدمات اورژانس اجتماعی بهره مند شوند.

وی با اشاره به وجود ۵۰ هزار مددجوی بهزیستی در استان مطرح کرد: بهزیستی ۱۸۰ فعالیت و خدمت را در سه حوزه تخصصی اجتماعی، توانبخشی و پیشگیری ارائه می‌کند و واحد مشارکت‌های مردمی نیز پشتیبان این حوزه‌ها است. در مورد بحث مشارکت‌ها بنابر صحبت‌های مقام معظم رهبری وظایف سازمان بهزیستی فقط بر عهده دولت نیست و مردم هم باید مشارکت داشته باشند به همین علت ما قسمت مشارکت های مردمی را فعال‌تر کردیم.

مدیرکل بهزیستی استان همدان با اشاره به تشکیل سامانه دیده بان در سال جاری گفت: مرکز اصلی این سامانه در سازمان بهزیستی کشور است و هر شکایتی از بهزیستی وجود داشته باشد بلافاصله به ما منتقل می شود، بررسی می کنیم و نتیجه را به شاکی منتقل می‌کنیم.

وی در رابطه با وضعیت مراکز بهزیستی استان بیان کرد: مراکز شبانه روزی و روزانه ما در استان دستورالعمل جامعی دارند که توسط سازمان بهزیستی تدوین شده و موظف هستیم دستورالعمل ها را مشخص و اجرا کنیم اما قبول دارم ممکن است مشکلاتی از نظر فضای قرنطینه وجود داشته باشد به طوریکه در سال ۹۹ هیچ مورد فوتی نداشتیم که به علت سهل انگاری مراکز و عوامل آن باشد.

دیناری با بیان اینکه اعتیاد یک بحث پیچیده است، اظهار کرد: بهزیستی در دو قسمت معتادان متجاهر و خودمعرف فعالیت دارد که کمپ نگهداری از معتادان متجاهر در نزدیکی شهرستان کبودراهنگ است و یک کمپ در حال تأسیس هم در نهاوند داریم. مجوز تأسیس کمپ توسط بهزیستی صادر می شود اما نظارت بر آن باب میل ما نبوده بنابراین از زمانی که به بهزیستی آمدم برای مراکز ترک اعتیاد شناسنامه تهیه کردیم.

مدیرکل بهزیستی استان همدان خاطرنشان کرد: هر تخلفی که در کمپ‌ها اتفاق بیفتد و گزارشی به ما برسد، پیگیری و برخورد می کنیم و در همین راستا دو کمپ را در سه ماهه گذشته پلمب کردیم.

وی در رابطه با وضعیت بیمارستان شهید بهشتی که بهزیستی مالکیت آن را بر عهده دارد، بیان کرد: سیاست سازمان بهزیستی به صورتی است که ما کارهای خود را برون سپاری کنیم و علت اینکه زمانی بیمارستان شهید بهشتی به دانشگاه واگذار شد، این بوده که امور آموزشی مربوط به توانبخشی به وزارت بهداشت تقبل کردند بنابراین بیمارستان را هم به دانشگاه علوم پزشکی اجاره دادند.

وی ادامه داد: قبول دارم توانیابان از خدمات ارائه شده در این بیمارستان راضی نیستند و باید به دنبال رضایت این افراد باشیم. قرار بر این بود بعد از تکمیل بیمارستان اکباتان، این مکان را به بهزیستی تحویل دهند اما به جهت پاندمی کرونا این موضوع با چالش مواجه شده است.

دیناری در پایان با با بیان اینکه احتمال تهاتر بیمارستان وجود دارد، گفت: ممکن است بیمارستان به دانشگاه واگذار شود و مکان دیگری در اختیار ما قرار بگیرد. ما این قضیه را به سازمان منتقل کردیم و تصمیم گیرنده خود سازمان است.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *